Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Gyerek elhelyezésnél kinek...

Gyerek elhelyezésnél kinek van több esélye megkapni a gyermeket?

Figyelt kérdés
Adott egy apuka, akinek nincs bejelentett állása, csak huszonpár milliós tartozása, a szüleinek van bejelentett állása, de hivatalosan az egészet elviszi a bank, mert van tizenpár milliós tartozásuk. Vagy van az anyuka, aki ugyan még gyesen van az egy évnél kisebb gyermekkel, de van saját háza (házasság előtti saját vagyon, a férjnek egy forintja sincs benne), a szülei jómódban élnek, nincs hitelük, jól keresnek. A férjem minden veszekedésnél azzal fenyeget, hogy elviszi a gyereket, de én abba belehalnék. Az elején még foglalkozott az apuka a gyerekkel, de az utóbbi időben arra sem képes, hogy amíg az ennivalót csinálom a gyermekünknek, bemenjen hozzá, amikor sír, inkább játszik a telefonján. Nem tisztel (a kutyával szebben, mint velem) azt már kezdem megszokni, meg, hogy állandóan bánt szavakkal (egyszer meg is ütött, de nem maradt nyoma), félelmemben, hogy elviszi tőlem a gyermeket, el is viselem, de ha nem muszáj, nem szeretném, hogy ebben nőjjön fel a gyerek, hogy anyát mindig bántja az apja, meg anyósa és anya mindig sír emiatt. Kérlek adjatok tanácsot mit csináljak.
2015. dec. 17. 14:31
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

anyósodnak adhat a bíróság havi 1 láthatást...

a két szülő között helyezik el a gyereket ha mindketten alkalmasak, de ha csak az egyik is az, nem kerül szóba harmadik fél. ne aggódj, fél éves babát egyébként se vehetnek el az anyától, aki táplálja.

de bocs, hogy megkérdezem, nem bunkó akarok lenni, csak tényleg foglalkoztat ezért megkérdezném. hogy lehet hárman megélni 1 gyesből?

2015. dec. 17. 17:41
 12/14 anonim ***** válasza:
65%
Hasonló helyzetben voltunk mi is. Még a tartozás is komolyan...Csak őt hibáztattam mindenért, csak ő lehetett a rossz. Aztán kicsit tisztult a kép és elkezdtem magamban is hibákat keresni, hogy a férjem miért jutott olyan helyzetbe, hogy egy veszekedésnél megüssön pl. Jó tudom, erre nincs mentség, de nincs okozat ok nélkül. És amikor így vájkáltam kicsit magamban, rájöttem, hogy én pont olyan elviselhetetlen voltam néha, mint amilyennek őt hittem. Mióta megpróbáltam meglátni az ő helyzetét is az ő szemszögéből, mint egy varázsütésre megváltozott a kapcsolatunk. Jó, vannak még most is viták közöttünk, de korántsem olyan hevesek és indulatosak, mint az előtt. Nem mondom, kérdező, hogy te bármiben is hibás lennél, de azért tarts önvizsgálatot, hátha felfedezel valamit, ami segíthet nektek is.
2015. dec. 17. 19:45
 13/14 anonim ***** válasza:

Hát tudod, kedves 55%-os válaszadó, én is úgy gondolom, hogy egy nő is tud kiakasztó lenni, de még mennyire, de egyik félnek sincs joga tettlegességig elmenni egy nagy vitában sem. Arra nincs mentség soha. Ahogy egy nő se üssön meg a vita hevében egy férfit, ez oda-vissza elfogadhatatlan.

Te csak beletörődtél a helyzetedbe, és erre biztatod a kérdezőt. Szánalmas. Igen, ez is az áldozat típusú nők kórképének egyik jellegzetes tünete. :)

2015. dec. 17. 20:10
 14/14 A kérdező kommentje:
Jelenleg hivatalos munkahelye nincs, nem azt mondtam, hogy nem dolgozik. :) Én tudom, hogy én se vagyok tökéletes, épp ezért már csak az anyósom beszólásai miatt vitatkozunk (volt olyan pl, hogy 20 fokban az volt a baja, hogy nem öltöztetem bundazsákba és napokig ezt nyomatta), és én milliószor kértem a férjemet, hogy üljön le megbeszélni vele, hogy ő a mi gyerekünk, nem akarunk neki rosszat, majd ha kell a tanácsa ki fogjuk kérni, mert az ő anyja, ha én reagálok rá, annak nem lesz jó vége (a finom célzásokat nem veszi) és mindig innen jutunk el a veszekedésekig, mert ne figyeljek rá (neki könnyű, mert nekem kell hallgatni nagyrészt). Sok mindent képes vagyok lenyelni, de amikor azt akarja valaki belém súlykolni, hogy milyen rossz anya vagyok, mert nem úgy akarom csinálni ahogy ő, meg azt se viselem el, amikor meg akarják mondani hogyan csináljam az életem (ha egyszer elmondja a véleményét, oké, meghallgatom, de naponta 20-szor már sok), meg szerintem hetente, kéthetente egyszer bőven elég unokázni, ne várja el, hogy napi szinten odajárjak, ha nem teszem, akkor meg beszól (egyébként simán jöhetne ő is (ő mindig max 10 percet van ott, ha mi megyünk egy óra után magyarázkodnunk kell hova megyünk), sose mondtuk neki, hogy ne jöjjön). Szóval nekem is vannak hibáim, páromnak is, de a szülőknek semmi keresnivalójuk a mi mindennapjainkban. Persze eszembejut menekülni fejvesztve, de én annak a híve vagyok, hogy ami elromlik azt megjavítjuk, nem eldobjuk (valamiért csak hozzá mentem). De szerettem volna tisztán látni a lehetőségeimet, ha nem sikerül.
2015. dec. 17. 22:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!