Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Van más is ahol csak a gyerek...

Van más is ahol csak a gyerek kap ajándékot? Miért volt ez a mondat nagyzolás?

Figyelt kérdés

Ismerős anyukákkal futottunk össze a Tescoban, amikor felkerült szóba,hogy kinek mit hoz a Jézuska. Mondtam,hogy nálunk két éve csak a gyerekek kapnak, mert szerencsére,ami kell azt évközben is meg tudjuk venni. Meg nem is szerettük régebben sem,hogy csak rohangálás, meg idegbetegség volt az ajándékok beszerzése.

Erre az egyik hölgy mondta,hogy azért jó felnőtteknek is ajándékozni, mert nem hiszi,hogy bármikor meg tudnánk venni magunknak egy drágább 10-20-30 ezres dolgot. Én meg mondtam,hogy szerencsére igen. Erre nézett nagyot és kérte,hogy mondjam el mikor kaptam csak úgy drágább dolgot. Nem is értettem,hogy mi ez a pénztárcában turkálás, de akkor már kikívánkozott,hogy kb. két hete egy 25 ezres edzőtermi bérletet kaptam a férjemtől, előtte hónapban meg egy 17 ezres parfümöt. Mondtam,hogy hálás vagyok a férjemnek,hogy mindig figyel rám, nemcsak karácsonykor, és ha kell megveszi. Ahogy én is neki.

Na erre mi lettünk a gazdag bunkók (nem mondta ki, de érezhető volt), mert sajnáljuk egymástól Karácsonykor a meglepetést.

Mi eleve nem szerettük volna soha,hogy kizárólag az ajándékozásról szóljon a Karácsony. Persze kap a gyerek ajándékot, de leginkább arra fektetjük a hangsúlyt,hogy ilyenkor a nagycsalád sokat együtt legyen, együnk együtt nagyokat stb.

Ez tényleg annyira ufó dolog?

2015. dec. 22. 06:15
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
83%

Mi szoktunk venni egymásnak. Szerintem nem jó az, ha egy gyerek azt látja hogy a családból egyedül ő kap ajándékot. Másrészt én szeretek ajándékozni, tehát örömmel tölt el egy jól kitalált ajándék, szépen becsomagolva. A szekrényem aljában már november vége óta becsomagolva sorakoznak az ajándékok. Azt gondolom, hogy ha valaki december 22-én kap észbe, hogy mindjárt itt a karácsony akkor plusz macera még a párjának is venni valamit.

Amúgy meg mi lennénk az úgynevezett középosztály, akiknek végülis nem gond megvenni egy parfümöt bármikor az év során, de mégsem mindig tesszük, mert annyi minden másra kell a pénz, és magunkra kicsit sajnáljuk. Pl. a páromnak eddig középkategóriás parfümjei voltak (8-10 e Ft), de egy ideje mondogatja, hogy mennyire tetszik neki egy felsőbb kategóriás (22e Ft) parfüm. Megvehette volna végülis, de nem létfontosságú úgyhogy nem vette. És én ezért meglepem vele karácsonyra. Pont így volt tavaly is, amikor drága ékszert kaptam amit már évek óta szerettem volna. Magamnak nem vettem meg, mert az árából inkább téligumikat vettem a kocsira, de ő meglepett vele.

2015. dec. 22. 09:39
 12/26 anonim ***** válasza:
Mi is veszünk egymásnap ajándékot a férjemmel. Közel 20 éve vagyunk együtt, de tudom róla, hogy vannak dolgok, amit nem vesz meg magának. Elhasználódott a telefonja, megvehetne magának akármikor egy drágább telefont, de nem teszi, mert nem fontos. Hát, majd kap a születénapjára egyet. A karácsonyi ajándékát is úgy választottam ki, hogy tudom, hogy örülni fog neki, eszébe se jut, hogy mit fog kapni. Pedig észre se vennénk anyagilag, ha megvette volna magának. Szerintem fontos a meglepetés, akármekkora. A szüleimnek, tesómnak pont így keresünk ajándékot, nem az ára a lényeg, de legyen.
2015. dec. 22. 10:47
 13/26 anonim ***** válasza:

Nem vagytok ufók és nem nagyzolás.. Különben is ő kérdezte, ráadásul tuti kiakadtam volna, hogy a pénztárcámban turkál. Mi az, hogy áruld el mikor kaptál utoljára?! :D Vicc..

Nálunk is összejön a nagy család Karácsonykor. Amikor megszülettek az unokahúgaim, unokaöccseim, akkor beszéltük meg a testvéreimmel, hogy egymásnak már nem veszünk ajándékot, csak a kicsiknek. A nagyszüleinknek sütünk, a szüleinknek pedig minden évben közös veszünk valami programot, ami vagy utazás, vagy színház.

A párjainkkal változó. Egyik tesómék nem ajándékozzák egymást ilyenkor, hanem elmennek pár napra valahova (végülis ez is ajándék maguknak). Másik tesómék még meglepik egymást. Mi a párommal pedig olyat veszünk a másiknak, amire szükségünk van. Én tudom mit fogok kapni, mert a párom kérdezte, én meg megmondtam mit vegyen. :)

Szóval nálunk így néz ki a Karácsony. Van is ajándékozás, meg nincs is. Üzletbe nem nagyon kell menni, mert nagy ajándékozás azért nincsen, és különben is arról szól ez az egész, hogy összejön a nagy család és együtt eszünk, iszunk, beszélgetünk, játszunk. :)

2015. dec. 22. 11:42
 14/26 anonim ***** válasza:

Mondtam,hogy nálunk két éve csak a gyerekek kapnak, mert szerencsére,ami kell azt évközben is meg tudjuk venni. Meg nem is szerettük régebben sem,hogy csak rohangálás, meg idegbetegség volt az ajándékok beszerzése.

Talán mert a karácsony korábban arról szólt nálatok, hogy azt adtok, amire szükség van? Mi nem, látod, ezért bár bármit megvehetek év közben, ilyenkor is szerzek meglepetést a férjemnek...

A másik, annak idegbetegség, aki azzá teszi magának.

2015. dec. 22. 12:18
 15/26 anonim ***** válasza:
Ebből nekem csak az a furcsa, hogy mért csak akkor nincs már ajándékozás párok között mikor a gyerek megszületik. Gondolom mikor nem volt gyerek akkor is meg tudtatok venni mindent mégis fontos volt, hogy a férjeteknek vegyetek ajándékot. Most, hogy már gyerek van csak róla szól minden?
2015. dec. 22. 12:38
 16/26 anonim ***** válasza:

nekünk szerencsére elég nagy a családunk és összetartó család vagyunk, így együtt vagyunk karácsonykor is. mi már nagyon nagyon rég megbeszéltük, hogy csak a gyerekeknek ajándékozunk (akkor még én is gyerek voltam), felnőtteknek max olyat adunk ami nem kerül pénzbe.

szerintem nagyon jó ez így, én pl. még soha nem jártam a plázákat karácsony előtt :D

a gyerekkel minden évben készítünk valamit, idén mézeskalácsokat kapnak :)

férjemmel ajándékozunk, de csak a gyerek miatt. megmondjuk mit szeretnénk és azt vesszük, ilyeneket, hogy mamusz, zokni, sál, sapka... :D de ennyi kell szerintem :)

2015. dec. 22. 13:07
 17/26 anonim ***** válasza:

15-össel egyetértek!

Egyébként egy idő után elfog (bár már el van szerintem) laposodni a kapcsolat! És nem,persze hogy nem csak az ajandékokról szól,de felbecsülhetetlen ha a férj,feleség látja,hogy a másik gondolt rá! Még ha csak a kedvenc csokija is van becsomagolva! Vagy csak egy üdvözlőkárta,egy idézet,egy közös fotó...tényleg ennyire nem vagytok már fontosak egymásnak? Miért nem ápoljátok a kapcsolatot? Gyerek előtt sem számított? Nekem ez fura. Nem pénz függvénye! De úgy látom,aki megtehetné,már annak se fontos!szüleim 35 éve házasok,a mai napig vesznek egymásnak ajándékot,minden évben ünneplik a valentin napot,évfordulót is és ettől függetlenül is meglepik egymást az év minden ünnepnaptól mentes napján. Mi már 12 éve alkotunk egy pár,de mindennél jobban szeretjük egymást,nálunk elmaradhatatlan az ajándékozás! Pl párom kapott egy telefont tőlem novemberben. Megtehettem volna,hogy elcsomagolom karácsonyra,de nen tettem. Helyette vettem egy övet. Na puff... Nem a drága ajándékról van szó,de így ...így egy unalmas kapcsolatban fogjátok magatokat találni (már nem) és nem az ajándék miatt,hanem mert MÁR AZ IS nehézséget okoz,hogy meglepjétek egymást. Ha pont karácsonykor nem,akkor mikor? Sosem.

2015. dec. 22. 14:31
 18/26 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Na azért nem hiszem,hogy az ajándékozás nem léte rögtön a kapcsolat ellaposodásához vezet! :)

Elég jó kapcsolatnak gondolom azt, ahol a férj, csak úgy hazaállít egy parfümmel, mert tudta,hogy szeretném. De neki ehhez nem kellett sem szülinap, sem Karácsony. Viszont roppant mód imádom, és értékelem,hogy figyelt arra a telefonbeszélgetésre,amit a barátnőmmel ejtettem,hogy mennyire tetszik az az illat. Úgy gondolom, hogy ez nem egy lapos házasságra utal! :)

Nekünk a közös ajándék az,hogy pl. január első hetében elmegyünk wellnesselni. Ez is nyilván egy ajándék, de nem rakjuk le az utazás árát a fa alá! :)

2015. dec. 22. 15:46
 19/26 anonim ***** válasza:
15-ös vagyok. Arra nem kaptam viszont választ, hogy ha gyerek előtt mindenkinek fontos, hogy meglepje a párját, akkor gyerek után már mért nem?
2015. dec. 22. 15:57
 20/26 anonim ***** válasza:

Nekunk elotte se volt fontos, de most meg mindkettőnknek az o öröme az orom.

Mindketten azt szoktuk mondani, hogy ahogy a gyerekünk örül annál nagyobb ajandek nincs

2015. dec. 22. 17:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!