Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogy magyarázzuk meg, hogy...

Hogy magyarázzuk meg, hogy nem anyósom nővéréről nevezzük el a gyereket?

Figyelt kérdés
Anyósomnak egyetlen testvére,és véletlenül férjemnek is,nekem is pontosan EZ a név tetszik, egyéb lelkiismereti okokból. Ebben meg is egyeztünk. Most majd jön az,hogy miért a testvéréről,miért nem anyósomról nevezzük el,ha már felmenőkről akarjuk elnevezni,de nem felmenőkről akarjuk,csak ez így jött össze,és ezért nem akarunk lemondani a névről. Férjem nagynénje persze örül neki. Amúgy az én dédmamámat is így hívták,de rá senki sem gondol,mert még az én születésem előtt,36 éve meghalt. A két keresztnév nem jó,anyósom neve amúgy sem tetszik,meg mi már megtaláltuk a tökéletes nevet. Hogy jöjjünk ki jól ebből?

2015. dec. 11. 06:39
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
87%
Ez miért lényeges? Nem mindegy hogy kit hívnak még így a családban? Teljesen felesleges magyarakzodni
2015. dec. 11. 06:42
 2/12 A kérdező kommentje:
A tiszteletadás miatt. Valójában azt akartuk,hogy mindenkinek külön neve legyen,de majd az esetleges második gyereknél. Anyósom érezheti most úgy,hogy őt kihagytuk,és egy másik családnak 'tisztelgünk',akik nem a szűk család,csak a rokonság.
2015. dec. 11. 06:45
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Ti ismeritek anyósodat, de lehet, hogy még örülne is, hogy a testvére nevét kapja. Ha nem, akkor nem kell, csak annyit mondani, hogy ez a név tetszik, és kész.
2015. dec. 11. 06:50
 4/12 anonim ***** válasza:
45%
tisztelgünk? aha...
2015. dec. 11. 07:20
 5/12 anonim ***** válasza:
80%
Ne haragudj, de ez nagyon buta kérdés. Mi az, hogy hogy jöjjünk ki jól ebből? Nem vagytok benne semmiben! Elnevezitek a gyereket valahogy és kész. Kit érdekel a motiváció? Hidd el senkit.
2015. dec. 11. 08:37
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Megmondjátok, hogy nem róla nevezitek el, csak véletlenül pont ez a név tetszik. Kész, nincs mit ezen magyarázkodni. Nagyon túldramatizálod.
2015. dec. 11. 09:31
 7/12 anonim ***** válasza:

Ez kb. olyan, mintha mi elvetettük volna azt a nevet, amiben megegyeztünk csak azért, mert az anyós képes volt "megálmodni" ugyanezt.

Nem árultuk el neki, titokban akartuk tartani a szülésig, hogy ne legyen véletlenül se "belefecsi", hogy "ez nem tetszik, ez tetszik, ezt adjátok" (hajlamos rá), erre egyik nap azzal kezdte a telefonban, hogy volt egy álma és álmában így és így hívták a kislányunkat. Hát nem ráhibázott? De.

Mégse vetettük el, pedig innentől abban a tudatban volt, hogy "ő nevezhette el a gyereket", hiába mondtuk hogy már megvolt, de legyen ennyi öröme :)

2015. dec. 11. 10:05
 8/12 anonim ***** válasza:
21%

Lehet, hogy én vagyok a hülye, de én tuti elvetném azt a nevet.... Ebből annyi, de annyi félreértés, és egymásramutogatás lenne, hogy nem győznék magyarázkodni.

Megannyi gyönyörű keresztnév létezik, miért pont az kell, amiből csak a félreértés, és megoldandó probléma keletkezik??? Hihetlen, hogy problémát generáltok.

Ti tudjátok.

2015. dec. 11. 11:00
 9/12 anonim ***** válasza:
28%
Válasszatok másikat.
2015. dec. 11. 12:00
 10/12 anonim ***** válasza:
50%

Tekintve, hogy a TI gyereketek, a TI döntésetek, amibe MÁSNAK SEMMI beleszólása nincs.

Nőjetek már fel!

2015. dec. 11. 17:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!