Hogy magyarázzuk meg neki, hogy Ő nem lány?
Mindenekelőtt, azért én írom ki és nem anya, mert ő nem szokott netezni! Ne szóljátok le! Ő élőben kérdezett meg, pár embert.
Na szóval. Lakunk itthon négyen, anya, az ikertesóm, én és az öcsém. Szóval három lány, egy fiú. Az öcsém alig múlt 4 éves. És MINDENBEN utánozni akar minket... Az még semmi, hogy csak ülve hajlandó pisilni, bármit mondasz neki, "Te is így csinálod". "De én lány vagyok." "Én is, az akarok lenni!" Egyszer, amikor felhúzta ezzel nagyon, a tesóm közölte vele, hogy "nekem puncim van, neked meg nincs!" Azóta ő is akar magának, és hangoztatja, hogy ő "el van rontva", amiért neki nincs. Egyszer rámnyitott a wc-ben, mikor épp megvolt és betétet cseréltem. Magyarázd meg egy 4 éves FIÚnak a menstruációt. Azt mondtam a betétet néha teszik a bugyijukba a lányok, hogy "kényelmesebben üljenek." Tudom vicces, de csak ez jutott eszembe. Nem győztem eléggé kihangsúlyozni, hogy csak a lányok használnak ilyet. Mindegy. Az lett a vége, hogy a betéteket jó magasra el kellett zárni, mert sokszor találtuk meg a nadrágjában.
Anya mesélte, hogy amikor elvitte ruhát venni, ő szoknyát akart magának, "Olyat, amilyen a nővéremnek van." A sminkünket rendszeresen összepacsálta, amíg el nem zártuk. Ki akarta festeni magát. Félünk, hogy az oviban ki fogják nevetni. Igyekszünk minden "női dolgot" titokban tenni, de mégis csak lányok vagyunk. Valaki valami tipp? 16/L
Ez gáz!!!
legfeljebb csak annyit tudtok tenni hogy vártok amíg nagyobb lesz és jobban megérti a dolgokat, meg talánt többször kellene fiúk közé vinni,de ahogy olvastam igencsak arrafelé állnak a dolgok, és ne haragudj meg, hogy meleg lesz..
Még nem jár óvodába? Teljesen egészséges?
Nekem is van egy kisfiam és 2 lányom.A fiam 10 hónapos, de mindig figyeltem arra, hogy neki a kisautót adjam , vagy a "fiús" játékot, a 2 éves lányomnak pedig a babát,rózsaszín motort..stb.Sosem adok rá lányos cuccokat, még csak véletlenül sem.
Nem lehet, hogy olyan ruhát adtatok rá, vagy a játékai?
Igazából én még ilyenről nem hallottam.
31.N
Alkalmazkodik a környezetéhez. Nekem 3 fiam van és egy lányom. Egyszer a férjem elvitte őket egy hétvégére horgászni, sátorozni. Mire hazajöttek, a lányom annyira fiú akart lenni, hogy folyton ezt hajtogatta, még az utcán is újságolta az ismerősöknek, hogy fütyit növeszt. :D Égett is a fejem rendesen. De aztán visszarázódtunk a rendes kerékvágásba, és ezt is kinőtte.
Társaságba kell járnia a tesódnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!