Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogy magyarázzuk meg neki,...

Hogy magyarázzuk meg neki, hogy Ő nem lány?

Figyelt kérdés

Mindenekelőtt, azért én írom ki és nem anya, mert ő nem szokott netezni! Ne szóljátok le! Ő élőben kérdezett meg, pár embert.

Na szóval. Lakunk itthon négyen, anya, az ikertesóm, én és az öcsém. Szóval három lány, egy fiú. Az öcsém alig múlt 4 éves. És MINDENBEN utánozni akar minket... Az még semmi, hogy csak ülve hajlandó pisilni, bármit mondasz neki, "Te is így csinálod". "De én lány vagyok." "Én is, az akarok lenni!" Egyszer, amikor felhúzta ezzel nagyon, a tesóm közölte vele, hogy "nekem puncim van, neked meg nincs!" Azóta ő is akar magának, és hangoztatja, hogy ő "el van rontva", amiért neki nincs. Egyszer rámnyitott a wc-ben, mikor épp megvolt és betétet cseréltem. Magyarázd meg egy 4 éves FIÚnak a menstruációt. Azt mondtam a betétet néha teszik a bugyijukba a lányok, hogy "kényelmesebben üljenek." Tudom vicces, de csak ez jutott eszembe. Nem győztem eléggé kihangsúlyozni, hogy csak a lányok használnak ilyet. Mindegy. Az lett a vége, hogy a betéteket jó magasra el kellett zárni, mert sokszor találtuk meg a nadrágjában.

Anya mesélte, hogy amikor elvitte ruhát venni, ő szoknyát akart magának, "Olyat, amilyen a nővéremnek van." A sminkünket rendszeresen összepacsálta, amíg el nem zártuk. Ki akarta festeni magát. Félünk, hogy az oviban ki fogják nevetni. Igyekszünk minden "női dolgot" titokban tenni, de mégis csak lányok vagyunk. Valaki valami tipp? 16/L

2011. aug. 16. 09:20
1 2
 1/12 bubus2 válasza:

Ez gáz!!!

legfeljebb csak annyit tudtok tenni hogy vártok amíg nagyobb lesz és jobban megérti a dolgokat, meg talánt többször kellene fiúk közé vinni,de ahogy olvastam igencsak arrafelé állnak a dolgok, és ne haragudj meg, hogy meleg lesz..

2011. aug. 16. 09:30
 2/12 anonim ***** válasza:
Szerintem az lenne a leghatásosabb és leghelyesebb dolog részetekről, ha gyakrabban vinnétek olyan társaságba ahol csak kisfiúk vannak, vagy esetleg férfiakat is láthatna, az sem baj, ha egy egyszerű buszozás alkalmával pl. megmutatnátok, hogy odanézz a bácsi buszvezető, a fiúk milyen ügyesen tudnak vezetni...stb. Szegényke nem lát más példát... Saját magának kell ráébrednie, hogy jéééé a fiúk még érdekesebbeket csinálnak mint a csajok! Nem is nagyon értem, hogy eddig anyukád miért nem járt össze valami kisfiús anyukával, hogy együtt játszhassanak?! Még nincs veszve semmi, én pl. középsős koromig azt hittem még simán lehetek még fiú is (35/N)
2011. aug. 16. 09:34
 3/12 anonim ***** válasza:
Aranyosak vagytok, hogy így próbáltok segíteni Neki. Sok korodbeli lány, magasról letojná, mi van az öccsével. Szerintem kellene Vele még ovi előtt fiútársaságba járni, a játszótérre, meg nem azt kéne erőltetni, miért ne akarjon lányos lenni, hanem miért akarjon fiús... Érted a különbséget.. meg ha nagyon tiltva van valami, annál jobban szeretné majd. kell neki venni sok autót, meg Fiús filmeket nézetni, és kedvesen nem direktben, de éreztetni, hogy Ő fiú és hogy ez milyen jó, majd megvéd titeket, meg Ő erős, nagy fiú, a lányok gyengébbek, stb :) Sok sikert! És büszke lehet Réd anyukád, hogy ilyen kitartóan segítessz az Öcsédnek!
2011. aug. 16. 09:34
 4/12 anonim ***** válasza:

Még nem jár óvodába? Teljesen egészséges?

Nekem is van egy kisfiam és 2 lányom.A fiam 10 hónapos, de mindig figyeltem arra, hogy neki a kisautót adjam , vagy a "fiús" játékot, a 2 éves lányomnak pedig a babát,rózsaszín motort..stb.Sosem adok rá lányos cuccokat, még csak véletlenül sem.

Nem lehet, hogy olyan ruhát adtatok rá, vagy a játékai?

Igazából én még ilyenről nem hallottam.

31.N

2011. aug. 16. 09:37
 5/12 anonim ***** válasza:
Én nem értem mi a baj ezzel? Szerintem próbálhattok kisautót venni neki meg ilyesmiket, de már most egyértelműen látszik, hogy más nemi identitású lesz. Számtalan fiú nő fel apa nélkül és mégis fiúsan viselkednek sok nő közelében is. Inkább hagyni kell, próbálgatni terelgetni, de szerintem semmi baj nincs ezzel, egyáltalán nem gáz.
2011. aug. 16. 09:59
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ennek semmi köze a nemi identitáshoz és a későbbi szexuális vonzalomhoz. Egyszerűen szeretne beilleszkedni az ő saját módján. Ezt látja, ezt csinálja. Ez nem jelenti azt, hogy később meleg lesz (de nem is zárja ki, természetesen). CSak azt mondom, hogy talán mielőbb bölcsibe, más fiúkkal való játékra kell rávenni, nincs sehol egy ismerős kisfiú, akivel játszhatna? Aki el tudja mondani neki, esetleg játékosan meg tudja nézni egy nyári fürdőzés alkalmával, hogy "ő nincs elrontva"? Több férfi kell a társaságába, ennyi az egész. Nem lesz ő attól meleg, mert 3 nővel nő fel, ez teljesen nonsense.
2011. aug. 16. 10:35
 7/12 A kérdező kommentje:
Leginkább az utolsóval értünk egyet. :) Ha fiúk lennénk és horgásznánk ő is jönne horgászni, mindig ezt mondjuk. Szeretnénk elküldeni más fiúk közé, de mi lesz, ha ott is előveszi ezeket és kiközösítik. Kockázatos, mert vagy "rendbejön" vagy csak nagyobb galibát okozunk neki... Szeptemberben megy oviba, ez biztos.
2011. aug. 16. 10:58
 8/12 anonim ***** válasza:
Ha kettesben lesz egy másik kisfiúval esetleg hármasban lesznek fiúk és előveszi ezt a témát, akkor ezer százalék, hogy nem fogják kiközösíteni, az ekkora korú gyermekek még másként szocializálódnak mint azt felnőtt fejjel gondolnánk, egyszerűen megmondják egymásnak amit gondolnak, hogy teeee az nem úgy van ám,hogy te el vagy rontva, hanem minden fiúnak ilyenje van, az anyukám mondta...pl.
2011. aug. 16. 11:19
 9/12 anonim ***** válasza:
de nem kell félteni és az ilyen hátsó gondolat miatt (mint a kiközösítés) tapasztalatoktól megóvni, és ha kinevetik? na bumm, legalább megtapasztalja, hogy mekkora butaság az amit ő eddig gondolt eddig és már csak azért sem fog előjönni legközelebb azzal, hogy ő szoknyába akar járni, mert eszébe fog jutni, hogy emiatt a fiúk kinevették (kinevetnék) Érted? szóval szerintem direkt hasznos is lenne, hogy ráébredjen az ugyanolyan fiúk véleményére a szoknyával és egyéb csajos dolgokkal kapcsolatosan
2011. aug. 16. 11:23
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

Alkalmazkodik a környezetéhez. Nekem 3 fiam van és egy lányom. Egyszer a férjem elvitte őket egy hétvégére horgászni, sátorozni. Mire hazajöttek, a lányom annyira fiú akart lenni, hogy folyton ezt hajtogatta, még az utcán is újságolta az ismerősöknek, hogy fütyit növeszt. :D Égett is a fejem rendesen. De aztán visszarázódtunk a rendes kerékvágásba, és ezt is kinőtte.

Társaságba kell járnia a tesódnak.

2011. aug. 16. 11:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!