Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Járt valaki úgy, hogy nem...

Járt valaki úgy, hogy nem igazán jött össze a kistesó, és kifutott az időből, vissza kellett menni dolgozni még a tesó előtt?

Figyelt kérdés
jövőre 2 éves lesz a lányom. Most fél éve, hogy nem jön a kistesó. Kicsit aggódom, mret ha kifutok a GYEDből, vissza kell mennem dolgozni. De a régi helyem már nem igazán van meg...mennyi idő múlva jött össze neked a kistesó, mennyit dolgoztál a kettő között? hogy tudtál így normálisan állást keresni, elhelyezkedni? Hogy közben tudtad hogy bármelyik percben teherbe eshetsz?
2015. dec. 9. 11:09
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
43%
Fel kell függeszteni a próbálkozást, dolgozni és bebiztosítani magatokat anyagilag. Ne azért akarj tesót most azonnal, h ne kelljen dolgozni.
2015. dec. 9. 11:20
 2/19 anonim ***** válasza:
100%
Sógornőm járt így, új munkahelyet kellett keresnie, talált is gyorsan, nyilván próbaidőre meg egy kicsit utána is felfüggesztették a bébi-projektet. Egyébként azóta sem jött össze, pedig akarnak, tehát erre nem érdemes mibdig várni.
2015. dec. 9. 11:26
 3/19 A kérdező kommentje:

1: itt nem egészen erről van szó...nem azért szeretnék kis tesót mert nem akarok dolgozni, és köszönjük szépen remekül vagyunk anyagilag. Ettől függetlenül van mire költenünk a 60 ezer Forintos különbözetet, ha más nem, rápakolom a gyerek számlájára...és egyébként sem vagyok az a fajta aki otthon ül a babérjain.

Viszont nem szerettem volna nagy korkülönbséget, ezért próbálkozunk egy ideje a tesóval és nem pedig azért mert lusta vagyok dolgozni.

új szakmát tanultam az első gyerek mellett, most veszem át a bizonyítványom, és ezzel szeretnék foglalkozni majd a gyerekek után. Viszont nem szeretnék egy ideiglenes munkahelyet emiatt, hanem hosszútávra terveznék..de így nehéz...a kérdésem olyanhoz szólt, aki járt így...hogy visszament e dolgozni, vagy mit csinált a köztes időben.

2015. dec. 9. 11:45
 4/19 anonim ***** válasza:
100%
Mi is kicsi korkülönbséget szerettünk volna,össze is jött, 2 éves volt a nagy,de sajnos elvetéltem. 3 éves volt,mikor visszamentem oda,ahol előtte is dolgoztam,fél évet dolgoztam és összejött a kistesó!
2015. dec. 9. 12:10
 5/19 anonim ***** válasza:
Én a "régi" helyemre mentem vissza, ahol most (másfél év után) új helyre kerültem (cégen belül). Most elégeltem meg, hogy nem merek semerre lépni, mert mi van ha teherbe esek. Most már komolyan ott tartok, hogy nem érdekel, ha most összejönne, hát így jártak az új részlegen, mindenkit lehet helyettesíteni, engem is, majd megoldják. Ha meg nem jön össze, hosszútávon ez sokkal jobb a családnak, anyagilag mindenképp, én is jobban érzem itt magam, mint ahol eddig voltam. Bár sokkal többet kell dolgozni mégis kevésbbé fárasztó.
2015. dec. 9. 12:35
 6/19 A kérdező kommentje:

és a gyermek oviba jár? bölcsibe járt?

Az én lányom ugye nem jár bölcsibe, el sem tudom egyenlőre képzelni, hogy hogyan egyeztethető össze egy 8 órás állás vele...vagy te sem 8 órában dolgozol?

mivel agglomerációban élek - ha csak budapesten találok munkát, ami valószínű - maximum 4 órást tudok vállalni hogy utazással együtt hazaérjek amikorra kell.

2015. dec. 9. 12:40
 7/19 anonim ***** válasza:
100%
Én 4órás távmunkában megyek vissza. Gyereket reggel viszi az apja bölcsibe 8-ra, én meg 7-kor kezdem a munkát 11-ig. Délre megyek a gyerekért. Napi 8 órára én se tudnám otthagyni, úgy látom rajta, h az a 4 óra pont elég.
2015. dec. 9. 12:46
 8/19 A kérdező kommentje:

a volt cégeddel ezt így meg tudtad beszélni? tök jó neked.

sajnos én titkárnőként dolgoztam, ez ott létet igényel, távmunkaként nem tudom csinálni...sajnos részmunkaidőben sem, mert vendéglátó iparról van szó, szóval ha ott akarok lenni a főnökömnek, akkor délutánra kellene bejárnom, mivel ő délelőtt alszik...

a szakmámban meg nincsen még gyakorlatom, azzal nem is tudom találnék e így hirtelen állást...

2015. dec. 9. 13:06
 9/19 anonim ***** válasza:
100%

#5 vagyok

Igen, bölcsibe aztán most már oviba jár. Mivel az én munkahelyemen két műszak van, ezért úgy oldottuk meg, hogy amikor én délelőttös vagyok akkor a férjem viszi én pedig megyek érte, ha délutános vagyok, akkor fordítva. Illetve amíg lehetett addig hétvégén is dolgoztam.

2015. dec. 9. 13:07
 10/19 anonim ***** válasza:

Másfél évig próbálkoztunk majdnem a kistesóval. Végül beadtam a nagyot a bölcsibe, és január 11-től vártak szeretettel a munkahelyemen (mondjuk nekem volt stabil akkor). Na, karácsony első napján pozitívat teszteltem. -_-

Némi matekolás után meg is jelentem januárban a dolgozóban, fél évet lehúztam, jobban is jártam kicsit anyagilag.

2015. dec. 9. 13:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!