Úgy döntöttünk a férjemmel, hogy mi soha semmit nem fogunk a gyerekeinknek megtiltani. Lesz aki a szívéhez kap?
Nem szülőnek való aki legszívesebben azt is megtiltaná a gyerekének, hogy sült krumplit egyen.
Mert én "szülő" vagyok!
Dehogy szülő az ilyen!
Nyugodtan.
Sógorom is ezért 115 kiló a 165 centijéhez 15 évesen.
Mert neki mindent szabad.
A kérdést értem, a többit nem. :D
Gyerekként (16 év) azt gondolom, nem jó ötlet. Ne "tilts", mert az úgyis érdekesebb lesz, mint amit "kell".
Inkább a "tilos" helyett próbálj más szót használni, vagy mondd, h ezt h kell. (Pl.: "Tilos felmászni az asztalra." helyett: "Nézd, milyen puha párna, kipróbálod?")
Szerintem ez beválhat, de nyilván én nem vagyok tapasztalt.:D
persze aztán ha vmi nem jó neki, majd jól megver, te meg mosolyogsz.
provokálunk? :D
Tegye fel a kezét az a szülő, aki mindent úgy csinált a gyerekeivel, ahogy azt előtte elképzelte...
Senki? Nincs több kérdésem. :)
aham akkor azt sem tiltod meg neki h éles késsel játszok 1,5 évesen ?
vagy esetleg a konnektorba dugdossa a csavarhúzót?
szegény gyerek ...
Kétlem, hogy valós ez a kérdés.
Ha valami csoda folytán mégis, akkor ne vállaljatok gyereket, mert még a lakást is fel fogja gyújtani, ha a gyufával van éppen kedve játszani.
Ezt a süket szöveget hallottam már a nálam jó 10 évvel fiatalabb sógornőmtől is, mielőtt maga is anya lett. Aztán pár évvel később én szedtem le a 3 éves gyerekét a 12 éves fiamról, amikor "játékos" birkózás közben a hanyatt fekvő gyereknek elkezdett teljes erőből az arcába fejelni, az anyja meg nézte. 10 percig néztem, ahogy a lépcsőházunkban a hisztériázó gyereknek a szó szoros értelmében térden állva könyörögtek, mert nem akart hazamenni - eddig bírtam, elmondtam nekik, hogy egyszerűen kapják fel és vigyék, ha muszáj menniük, majd abbahagyja, ezek után becsuktam az ajtót. Még egy negyedóráig zajlott kint a cirkusz...
Szóval hajrá, legyél "szülő". Javaslom, legyen félretett pénzed pszichológusra, aki majd - talán - kianalizálja a gyerekedből az elb.szott "nevelésed" következményeit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!