Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miert akarja megtiltani?...

Miert akarja megtiltani? (lent bovebben)

Figyelt kérdés

Egyetemre megyek osszel. 19 eves leszek addigra. Van egy parom, akivel majdnem 2 eve vagyok egyutt, valosagosan a lelki tarsak vagyunk, emellett a legjobb baratok, meg folyamatosan tudjuk lovogetni egymast, neha mintha a batyam lenne, maskor a legjobb szereto:D szoval tokeletes....eddig mindig jo volt minden, egy varosban lakunk, egyidosok vagyunk, mindennap talalkoztunk, csak egy futty es ott voltunk egymasnak. Sajnos a dolgok ugy hoztak, hogy nem tudunk egy varosba (de meg kozeli varosba sem) menni egyetemre...150 km lesz koztunk. ami a mostani 1,5 km hez kepest borzaszto:(( mar elore belebetegedtem:( es kivagyok a dologtol, rettentoen fog hianyozni. Persze azzal vigasztalodtam, hogy majd hetente-kethetente a hetvegeket egyutt toltjuk majd. megemlitettem anyukamnak es egybol felcsattant, hogy ne is almodjak rola, nem fogok menni a paromhoz, mert az ugyebar mennyi penzbe kerul(ez mar csak azert sem jo kifogas mert egyetemista kedvezmennyel majdnem felar a busz/vonatjegy)...nemtudom miert nem fontos neki, hogy boldog legyek? :( es hogy miert tilt? miert nem probalja elfogadni hogy felnottem? :( egyebkent kedveli a paromat, es masreszrol buszkek ra, mert aranyos, okos srac:(( tiltja mert nem latja, hogy nekem mennyire fontos nekem:( tiltja mert o itthon van en meg megyek a nagyvilagba:( most mit tegyek? valoban ok adjak a penzt amiert nagyon halas kell legyek, de ha kell dolgozom, hogy mehessek. ot viszont nem tudom megerteni:(

miert csinalja

2009. júl. 31. 20:16
 1/6 anonim ***** válasza:
80%
Nem bántani akarlak, de a leírásodból az derül ki, hogy anyukád nem azért tiltotta meg, hogy hétvégenként a párodhoz járj, mert csak, hanem azt közölte veled, hogy drága az utazás, amit ugye szerinted neki kellene kifizetni... Hidd el, a félárú jegy se olyan olcsó, ha neked kell rá megkeresni a pénzt. Lehet, hogy anyukád anyagi lehetőségeibe egyszerűen nem fér bele, havonta 3-4 (oda-vissza) buszjegy vagy vonatjegy. Ez nem szégyen, egyszerűen azt a pénzt máshonnan kellene elvenni (kaja, ruházkodás pl.). Ha azt mondanád neki, hogy pár órás diákmunkát vállalsz a suli mellett, és abból szeretnél a párodhoz utazni, szerintem nem lesz kifogása ellene - de azt hangsúlyozd ki, hogy csak pár órás munkát vállalsz, és tudsz mellette rendesen tanulni :)
2009. júl. 31. 20:33
 2/6 anonim ***** válasza:
78%
Egyidősek vagyunk, a válasz egyszerű, nem szeretné,hogy amikor a pici lánya hazajön, vagy hazajönne, a barátjával legyen,ahelyett,hogy a családdal lenne. Mert akkor is a pici lánya maradsz, és félnek,hogy elveszítenek. Ezeket a dolgokat anyukám mondta. Akik sikeresen szétszedték a kapcsolatomat, utólag elmondták ez okok miatt,hogyha hazajövök,ne a barátomhoz fussak.Biztos nem direkt csinálják a szülők,megértem őket valahol,de dühös is vagyok persze.Te ne engedd ezt!
2009. júl. 31. 20:34
 3/6 A kérdező kommentje:

NEm a penzrol van szo!!! ha elotennem az aztalra akkor is "fajna" hogy a paromhoz megyek:(( azt hiszem a masodiknak igaza van. nemtudom megerteni egyes szulok miert akarjak megkotni a gyerekeik kezet-labat.

ha szeretsz valakit elengeded es boldognak szeretned latni, szerintem. nem pedig megkotom. gyere haza, nem szamit, hogy boldogtalan vagy:(

talan ha szulo leszek egyszer majd megertem, de en ezt a hibat nem kovetem el.

koszi a valaszokat

2009. júl. 31. 20:41
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Még nagyon fiatal vagy.Anyukád tudja,hogy a távkapcsolat nem tesz jót a kapcsolatotoknak.Te egy teljesen új közegbe kerülsz,új barátaid lesznek,más lesz az érdeklődési köröd,mint most.És a barátod is változni fog.Pár év múlva ezek miatt nem biztos,hogy megértitek egymást.Neked is lehet az egyetemen új barátod,akivel az érdeklődési köröd is azonos lesz stb,akármit is gondolsz most,majd egy-két év mulva belátod,hogy igazam van.

Ami pedig az utazást illeti:az egyetem költségei nyilván jelentősen megterheli a családi kasszát.Többet kell költeniük,mint eddig.Az utiköltség nem fér bele.

Nem tudom,hogy nálatok hogyan lesz,de nekem is volt egyetemista gyerkem,meg a szomszédaimnak is van.Ha hazajön a gyerek,hozza a mosnivaló cuccot.Panaszkodik

a kajára,pénzre van szüksége.A hét vége azzal telik,hogy az anyuka mos,vasal,süt-főz és csomagol a gyerekének.Ez nálad úgy működne,hogy leadod a mosni valót,aztán vonatra,és visszafele haza a tiszta cuccért és kajáért.

Anyukádnak fontos,hogy boldog légy,különben nem áldozna arra,hogy tanulj.Csak többet tud az életről,mint te.Kifogod bírni,ha ritkábban találkozol a pároddal.Ha olyan nagyon hiányzol majd neki,akkor ő utazik hozzád.Miért csak neked kellene utazgatni ?

2009. júl. 31. 21:15
 5/6 A kérdező kommentje:

Nem errol van szo...illetve csak kicsit. nem akartam minden heten utazgatni, persze hogy a parom is johet hozzam, sot!

Es nem kepzeltem azt, hogy hazahozom a mosnivalot, aztan pakolok es megyek. mosni fogok magamra es fozni is, tehat ha jovok csak latogatoba jovok majd. nem kepzeltem hogy minden heten mennek, mondjuk 3 hetente egyszer. erzem hogy csak fusztralja valami, ami nem a penz:(

Es megertem amit irtal, kedves valaszado, es tokeletesen igazad van, hogy mert fontos a boldogsagom tanittat. igy atgondolva kicsit masabb. viszont boldog a parom mellett vagyok...es ezt a legkevesbe anyukam erti meg, sajnos nem tudok vele errol beszelni, nem ert meg:(

2009. júl. 31. 21:28
 6/6 Savlekotő ***** válasza:
Nagyon sok szülő gyűlöli ha a gyereke boldog,főleg nőkre jellemző..
2020. máj. 28. 23:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!