Mennyire zavaró vagy mennyire hat furcsán számotokra egy eszperente név?
Figyelt kérdés
Pl. Fekete Levente, Nemere Bence, Egres Zente, stb? Ilyesmikre gondolok. Szerintetek ez nagyon zavaró? Mennyire veri ki nálatok a biztosítékot?2015. nov. 25. 19:44
1/8 anonim válasza:
Nekem nem tetszik, de ízlések és pofonok.
2/8 anonim válasza:
Nekem nem tetszik, és őszintén, eddig senkivel sem találkoztam, akinek tetszett volna. Ismerek egy Fekete Bencét, na ő gyűlöli, hogy ilyen a neve, szerinte nagyon "gagyi".
Szeritnem is kerülendő, de a Varga Barbara stb. is.
3/8 anonim válasza:
Én ismerek egy Fekete Gergelyt, őt nem igazán zavarja a neve, és a baráti körből mástól sem hallottam még. Gondolom, idővel mindenki megszokta, hogy így hívják. Nálam sem veri ki a biztosítékot, de a saját gyerekemnek azért nem adnék ilyen nevet, ha egy mód van rá.
4/8 anonim válasza:
nekem fel se tűnne, hogy eszperente
általában max keresztneveket ha meg tudok jegyezni, pl most a fiam bölcsistársait, és gondozóit.
5/8 anonim válasza:
Van az ismeretségi körömben olyan, aki mind a 3 gyerekét így nevezte el. Nekem nagyon nem tetszik, de a 3 tesó neve együtt még rátesz egy lapáttal.
6/8 anonim válasza:
Én ismerek ilyen kisgyerekeket, testvérek, full e-s vezetéknévvel, és mindkettőnek e-s keresztneve is van (Gergely és Levente). Szerintem nem zavaró, nekem eleve fel sem tűnt, amíg az anyuka nem mondta, hogy mások furcsállni szokták.
7/8 anonim válasza:
Semennyire nem veri ki a biztosítékot. :) Nincs vele bajom. Talán akkor már valamennyire zavaró lehet, ha kötőjeles vezetéknév, vagy a második keresztnév is ilyen. Pl. Kelemen-Seres Levente, vagy Kerek Emese Eperke...akkor már elég erőltetett. De a mi nyelvünk erről híres többek között, gyakori az "e" hang.
8/8 anonim válasza:
Hát kicsit zavaró, de nincs nagy gond vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!