Miért van az, hogy valaki a saját gyermekére legtöbbször úgy utal, hogy "a gyerek"? Tehát nem a nevét mondja, ha róla beszél. Ez szerintetek is zavaró? Lehet jelentősége? (főleg ha a jelen is van a "gyerek", és úgy beszél róla)
én is sokszor hívom gyereknek, apával ha róla beszélünk, csak így hívjuk egymás között :) olyan ez mint egy becenév, mikor még pici volt, akkor meg babámnak hívtam...
nem hiszem, hogy van jelentősége, vagy gondolod kevésbé szeretem, mert "gyereknek" hívom, nem pedig "Janinak"?
Imádom a gyereket, most is itt szuszog mellettem, mert a mai kérése, hogy velem alszik... :)
lekicsinylőnek érzed?
én is sokszor emlegetem így. nekem boldogság így mondani, hiszen így mindenkinek a tudtára tudom adni,hogy nekem VAN EGY GYEREKEM! :D ha csak az mondanám egy távolabbi ismerősnek, hogy "még megyek a tscoba,mert veszek Julisnak gyümölcsöt"... Julis akár a szomszéd is lehetne. Így viszont egyértelműen kitűnik a szövegkörnyezetből,hogy Julis nem a szomszéd,hanem a GYEREK. és egyetértek az előző válaszolóval, NAGYBETŰS GYEREK! Mint mikor a szerelmemről úgy "beszélek" írásban,hogy "Ő". nem úgy,hogy "ő". pedig ugye a magyar nem kezdi nagy betűvel a személyes névmásokat. így fejezi ki az ember betűkkel, hogy Ő fontos nekem. a Gyerek is fontos nekem :)
Szia!
Sajnos, ha valami rosszaságot követnek el, akkor szoktam le Gyerekezni a gyermekeimet!
Amúgy mindig a nevükön szólítom őket, vagy Kisfiamnak és Nagylányomnak, szoktam még.
Üdv két gyermekes Anyuka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!