Van olyan barátnőd, akivel nagyon nem egyezik a nevelési stílusotok, elveitek? Összejártok azért gyerekekkel együtt? Nem zavaró ez?
Én ilyen miatt nem vitáznék. A gyerekek egy bizonyos korban már értik ezt. Máshol mások a szabályok.
Pl,. voltunk egy kivizsgáláson, ahol problémás gyerekek voltak. (Az enyém is az). Az egyik kislány köpködte a kaját, és kézzel evett. A fiam is megpróbálta, de láttam a szándékot, azonnal rászóltam, hogy te nem! Erre rávágta, hogy jó, én nem. Ennyi, nem csinálta.
Csak ilyen ismerőseink és barátaink vannak...
Még várom, hogy mikor találkozom "hasonszőrűekkel".
Addig ritkán találkozunk másokkal, felesleges konfliktusforrás, és annyira jóban sem vagyunk, hogy hiányozzon.
Olyan emberrel, akivel szöges ellentét a nevelési stílusunk, nem barátkozom, mert valószínűleg másban is ellenkezni fogunk.
Ha olyan van, amit én otthon megengedek, akkor tisztázom a gyerekkel, hogy ezt itt xy néninél lehet, nálam nem. Megtanulnak differenciálni. Ebből még soha nem volt tartós gondom. A gyerknek is meg kell tanulnia, hogy nem vagyunk egyformák.
Köszönöm a válaszokat!
6-os mondom, még nem olyan idős, hogy ezt megértse :).
A barátnőmmel pedig kb. 10 éve barátnők vagyunk, amikor még nem volt gyerekünk akkor lettünk azok, azért nem fogom megszakítani a barátságot, mert nem egyeznek a nevelési elveink. Csak most még nehéz kezelni, mert a kisfiam mindenben utánozni akarja az övét (enyém 1, övé másfél éves) sok olyanban is amit én nem engedek neki, akkor megy a hiszti, de még megmagyarázni nem tudom neki, mert még kicsi ahhoz hogy megértse.
Majd ha nagyobbak lesznek könnyebb lesz biztosan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!