Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért akkora baj, hogy gyereke...

Miért akkora baj, hogy gyerekesként mégsem szeretném kiadni a lakásunkat gyerekesnek?

Figyelt kérdés

Nekem támadt egy anyuka ismerős,hogy az ilyenek miatt mint én,nem találnak rendes albérletet.

Szép, nem szép volt már gondom (nem is kicsi) belőle, mert ugye gyerekkel nagyon nehéz kirakni valakit.

A lakást lelakták, a bérleti díjat nem fizették és alig bírtam kirakni a saját lakásomból.

Tudom,hogy nem mindenki ilyen, de ezek után ki kockáztatna?

2015. nov. 20. 13:15
1 2 3 4 5 6
 31/52 anonim ***** válasza:
100%
Bocs a helyesírásért.
2015. nov. 20. 16:28
 32/52 anonim ***** válasza:
80%
A 150.000 HUF -os "putri" helyileg hol van? Vagy egy téli időszakban vett albérlet+rezsi cakkpakk annyi?! Mert nem mindegy. Pesten pl. 150.000-ért egy igen takaros kis lakást lehet bérelni annyiért... :)
2015. nov. 20. 16:28
 33/52 anonim ***** válasza:
37%

A gyerekes családnak nem is való más lakás, csak egy lelakott putri, amit nem kell félteni. Ha szebbre-jobbra vágysz, vegyél sajátot.

Egy összefirkált falat még lefestek, oké, de mit kezdjek a bébikomppal összekarcolt laminált padlóval? Használni még lehet karcosan is, viszont csúnya és a teljes csere drága lenne és nem, nem fedezi a kaució. Vagy ha plafonig érő gyönyörű beépített szekrényem tükrét bezúzza a kisklambó miközben lövöldözőset játszott? Na hagyjuk már, gyerekesnek csak olyat adnék ki, ami 4 csupasz betonfalból áll, abban tán nem tesznek kárt, de azt is csak akkor, ha nagyon megesne rajtuk a szívem és pont jó napom van aznap.

2015. nov. 20. 16:34
 34/52 anonim ***** válasza:
33%
33, neked hány lakást/házat tettek a segged alá? És melyik amiért megdolgoztál? Szerintem egyikért sem :D
2015. nov. 20. 16:39
 35/52 anonim ***** válasza:
50%
Pont azért védem ennyire, mert mi dolgoztunk meg érte, nem ajándékba kaptuk, nem örököltük, hanem a mi munkánk van benne és inkább álljon üresen, minthogy egy kisgyerekes család lakjon benne.
2015. nov. 20. 16:44
 36/52 anonim ***** válasza:
36%
Gondoltam hogy ezt írod... Grat!
2015. nov. 20. 17:01
 37/52 anonim ***** válasza:
51%

Azért az meg erős túlzás h akinek gyereke van csak olyan lepukkadt lakás jár neki.

Nem mindeni dolgozik tud saját lakást venni!!

2015. nov. 20. 17:04
 38/52 anonim ***** válasza:
71%
Nem mindenki teheti meg h saját lakása legyen *
2015. nov. 20. 17:05
 39/52 anonim ***** válasza:
66%

Kaucióból alap, hogy 2 havit kérek.

közjegyző előtt kell szerződni, akkor ha nem fizet valaki, ki lehet rakni (normális felmondási idő után)

a közüzemi szolgáltatásokat nem átíratni a bérlőre, hanem én fizetem, így minden hónapban tudom, hogy állunk, amikor elszámolunk a bérleti díj+rezsivel.

Lassan nálunk is aktuális a bérlés. Mindenki azzal jön (bérbeadó), hogy a gyerekesek leélik a lakást, meg nem fizetnek. Most nem azért, de én is nyugodt életet szeretnék magamnak, alap, hogy a bérleti díjat+rezsit kifizetni az első, hogy ne baccon ki a tulaj, mihelyst módja van rá. Nem akarnék gyerekkel 2 havonta költözni. A lakást meg nem élnénk le, hiszen fontos nekünk is a lakókörnyezet, a más cuccára meg méginkább vigyázok, mint a sajátomra. Nyilván nem mindenki ilyen. Aki nem, az meg szív a hülyék, nemtörődömök miatt.

Szerintem önmagában nem annak kéne kizáró oknak lenni, ha valaki gyerekkel költözik. Talán nem jól választottál bérlőt. El kellene vele beszélgetni, felmérni a helyzetét, elképzeléseit, hozzáállását, valamint az sem mindegy, hogy ki tudja-e fizetni lazán az első havi bérleti díj+2 havi kauciót, vagy ott is alkudozik minden filléren (ha így van, az már nem sejtet sok jót a későbbiekre nézve).

Mivel jobb amúgy egy csapat egyetemista, vagy egy egyedülálló ffi, esetleg 1-2 munkás, mint a családos? Minden csoportban van olyan, akivel gond van, aki tartozást hagy, aki leéli a lakást, aki hangos, stb.

2015. nov. 20. 17:07
 40/52 anonim ***** válasza:
65%

ja még valami:

kivagyok attól, hogy ebben az országban, aki bérlő, az "csak" bérlő. Ezt mindenhol kiemelik. Ő CSAK BÉRLŐ. Mintha az ilyet emberszámba se vennék, holott ő is egy szolgáltatásért fizet. Olyan országokban, ahol a bérbeadás nagy volumenű (tehát a lakosság többsége nem saját ingatlanban él), ott a tulaj gondoskodik mindenről. Ha kiég egy villanykörte, szólnak neki, cseréléi, ingyen. Ha elromlik a hűtő, a tulaj hív szerelőt, és intézi. Itt meg mindent a bérlőre terhelnének. Valahol értem a logikáját, csak itthon nincs meg a bérbeadás és bérbevétel kultúrája.

Jaa és nem mindenki naplopó, aki bérelt ingatlanban lakik.

2015. nov. 20. 17:11
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!