Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Más anyuka is érzi magát...

Más anyuka is érzi magát gyerekesnek? Miben nyilvánul meg?

Figyelt kérdés
Én gyerekesnek érzem magam, mert nem tudok magam mellett kiállni. Tegnap az orvosnál mikor már 1 órát vártunk, alig győztem szórakoztatni 1,5 évesem, mikor mi következtünk volna, elém vágott egy másik anyuka. Mondtam, hogy mi már itt voltunk, de ő kiküldött a rendelőből, hogy ő most kérdez valamit, én meg kikullogtam. Pedig a gyerekemről volt szó, aki beteg, mégsem álltam ki magunkért :(( És még számos esetben vagyok ilyen. Nagy szám van, de nyilvánosan, idegennel vagy éppen ismerőssel nem szállok vitába sosem.
2012. aug. 22. 13:47
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Velem is volt már ilyen, és szívesen vissza is szólnék, ha a jó szöveget nem utólag álmodnám meg otthon. :)

A gyerekkel amúgy alakul az ember is, ahogy egyre nagyobb és egyre több kapcsolata van, egyre több "atrocitás" éri, úgy az anyja-apja is fejlődik ám! Lesz amiért csak azért is kinyitod a szádat, lehet magadra sem fogsz ismerni.

Mikor már beszél majd, és rád néz a gyerek nagy szemekkel, kérdőre vonva téged, hogy de anya, segíts...hát fogsz segíteni, és meg is fogod állni a helyed.

Lehet nem leszel egy lökdösődős, tolakodós tyúk, de nem is kell annak lenned. Legalább jó példát mutatsz a gyereknek.

2012. aug. 22. 13:51
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Sokkal karakánabb lettem, amióta a gyerekemért is ki kell állnom.

Én sem voltam soha nagyszájú, ha kilöktek a sorból, félreálltam.

De ez a gyerkőc növekedésével változott.

Ha már bölcsis, ovis, iskolás, akkor sokszor ki kell állni érte. Nem csak hogy megvédeni kell, hanem tudni kell bátran kérdezni, bátran kijelenteni a véleményünket.

S mondom ezt úgy, hogy régen egy tök betoji nő voltam. Most már nem. Nem vagyok ma sem egy erőszakos nőszemély, de sokat alakultam mióta a gyerek nő és nő. Úgy növök én is vele. :)

Amúgy meg sok esetben nem is jó a vita. Vannak, aki nem tudnak vitázni, mint elmondásod szerint pl. te, és van akivel nem is érdemes! Szerintem akkor inkább ne szóljon vissza az ember, minthogy egy hülyének visszaszóljon és egy vég nélküli vitába keveredjenek tök feleslegesen.

Ha meg majd azt látod, hogy a gyerekeden csattanna a dolog, hidd el össze fogod magad szedni!

2012. aug. 24. 13:32
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Én is gyakran vagyok így,csak én nem gyerekesnek,hanem tutyimutyinak szoktam érezni magam.Sok ilyen hülye helyzet van és én is mindig csak itthon jártatom a számat!Utálom is,mert 30 évesen,2 gyerekes anyaként igazán lehetnék célratörőbb!A gyerekorvostól jó példa,én már előre elnézést kérek tőle,ha véletlen(szerencsére ritkán)fel kell hívnom.Pedig ez is olyan hülyeség,mit kell magyarázkodni,ez a dolga-hogy segítsen.Nem is tudom mikor változik meg ez az idióta tulajdonságom,úgyhogy nem vagy egyedül!:)
2012. aug. 24. 13:32
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Csajok most rólam beszéltek??? :):)....mintha magamat látnám.....:)

Én mindig csodáltam a talpraesett magabiztos nőket, akik célratörők, és mindent elérnek...de jó nekik ha még gyerkőcük is van..:)..én meg......én is az a kikullogós fajta vagyok. És igen, utólag olyan jókat be tudok szólni, és felhúzom magam. Pedig itthon nagy a csőröm. :( Remélem tényleg idővel alakulunk, a fiam 3 éves, eddig annyi volt a nagy bátorság, hogy rászoltam egy gyerekre a játszótéren, aztán meg tök hülyén éreztem magam....

2012. aug. 24. 13:49
 5/9 A kérdező kommentje:

Általában az ilyen esetek nekem annyira hirtelen jönnek, hogy leblokkolok azonnal. Pedig tudok frappánsakat mondani, persze nekem is itthon jut eszembe, hogy mennyire odavágott volna, ezt kellett volna mondani. De hirtelen meg se tudok mukkanni.

Én 28 vagyok. Gondolom azért idővel alakul, mert én is idősebb leszek, mire suliba megy bőven 30 fölött leszek.

Én már előre félek a szülői értekezletektől, már most rosszul vagyok tőle :(( Nagy szájú anyukákkal vitázni éveken keresztül.

Én még arra is fogom a dolgot, hogy régóta nem dolgozom, nem vagyok felnőtt emberek között (kereskedelem), ezért fordultam magamba. Még a baba előtt mikor dolgoztam, sokkal jobban kinyitottam a szám, keveredtem vitába.

2012. aug. 24. 13:52
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
3as vagyok!Stimmel!Szintén kereskedelemben dolgoztam és én is ezzel védekezem mostanában,hogy 3 éve nincs dolgom nagyon felnőtt emberekkel!Lehet,akkor van benne valami:)
2012. aug. 24. 14:28
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

tényleg lehet az a bajunk, hogy mi már csak mondókákban tudunk beszélni és gyerekgyelven. :)

Abban reménykedem ha visszamegyek dolgozni egy kicsit felpörgök én is talpraesettségben és kommunikációban is.

2012. aug. 24. 14:44
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Hát ez rossz hír rám nézve.:( Én 24 vagyok és 1-2 év múlva kezdünk babával próbálkozni, de én is mindig olyan voltam, mint ahogy te és páran leírtátok. Azt reméltem, hogy ez változni fog, ha gyerekem lesz.

Nekem egyelőre egy kölyök kutyám van (10 hónapos), de már most tapasztalom, hogy meg kell védenem, mivel ő nem tudja minden esetben magát (kistestű). Eddig nem sok sikerrel, bár már egyszer kerültem összetűzésbe egy nővel, akinek a kutyája szabályosan terrorizálta az enyémet és jópár hónap "nyelés" után végül egy kis részét elmondtam neki amit akartam. Az volt a baj, hogy olyan váratlanul ért a kérdése, hogy "megmondaná mégis mi baja van velem?". Szóval közel sem mondtam el, amit kellett volna.:( De erre is készültem pedig hónapokig, de mégsem.

A múltkor egy bácsi akart belerúgni a kutyámba, mert megnyalta a lábát. Akkor sem szóltam igazán vissza, csak itthon jutott eszembe, hogy mit kellett volna mondani.:(

Gimiben egyszer az egyik nagyszájú osztálytársunk azt ecsetelte egy beszélgetős órán, hogy neki nem kell azért kevésbé nagyszájúnak lennie, hogy a csendesebb emberek is szóhoz jussanak. Azt mondta, hogy nekik (nekünk) is van szánk és használjuk, ha akarjuk. Erre a tanárnő azt mondta, hogy akkor maradjon csendben óra végéig, amíg beszélgetünk tovább. Ha jól emlékszem 5 percig sem bírta a csaj. Na akkor azt mondta a tanárnő (amire azóta is gondolok, ha hasonló szituációba keveredek), hogy "Na látod? A csendesebb visszahúzódó embereknek pont annyira nehéz visszabeszélni, vagy a nagyszájúak mellett érvényesülni, mint neked csendben maradni!". Ezzel a csaj sem tudott vitatkozni.:)

2012. aug. 24. 15:02
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
Mintha én tettem volna fel ezt a kérdést!! Teljesen magamra ismertem benne:( Azt mondták, hogy változni fogok, ha megszületik a baba, de egyelőre ugyan olyan "szerencsétlen" vagyok, mint előtte, pedig már 14hós a kisfiam!:(
2012. aug. 24. 15:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!