Nálatok miben nyilvánul meg a dackorszak?
Nem írtad miket csinál a gyereked!
Az én fiam kedvenc szavai mostanában a nem,nem akarom,nem jövök,nem megyek stb.....,ha valami nem úgy van ahogy azt ő szeretné képes hasra vágni magát,vagy állva is nagyon profin tud hisztizni!Olyankor van hogy hozzá sem szabad szólnom mert elzavar hogy "menjél innen,hagyjál békén". Ha valamit nem engedek meg ő akkor is megpróbálja megtenni,vagy meg is teszi aztán jön a szóbeli megrovás,ha ez sem elég akkor a bünti!
Köszönöm, hogy írtál. Igen tudom, nem írtam az én fiamról, egy olyan gépem volt, amin örültem, hogy ezt a két sort valahogy bepötyögtem.
Szóval, mindenre azt mondja, hogy nem akarom. Nem lehet fogat mosni, nem akar vacsorázni jönni, ha hazajövünk nem akar kezet mosni, vagy elszalad, vagy lefekszik a földre, és mivel már 16 kiló, elég nehezen mozgatom.
Egyszerűen semmit nem akar, amit én szeretnék. Ha van egy autója, ami nem is igazán érdekli és direkt rákérdezek, hogy megnézhetem-e vagy játszhatok -e vele, akkor tuti hogy nem fogja odaadni. Ha csak úgy simán elvenném, akkor észre sem venné.
Nem tudom, hogy valamit elszúrtam-e, hogy bármi, amit én szeretnék azt ő élből ellenzi :(
vagy ez a dackorszak terméke. 26 hónapos.
Hogyan kezeljem? Ha pl nem akar kezet mosni a játszótér után? Most azt csinálom, hogy felkapom és a fürdőszobába cipelem, utána már mossa a kezét, tehát olyan, mintha csak szórakozna velem, hogy bevigyem. Viszont nem akarom mocskos kézzel otthagyni, vagy hogy elkezdjen a játékaival játszani, szóval muszáj kezet mosni.
Na, szóval ez a helyzet. Tudnátok javasolni valamit?
ÓÓÓÓÓÓÓÓÓ ez bizony az,a dac korszak!Szóval mint írtam nálunk is ez a helyzet,a fiam augusztusban tölti a hármat de két évesen kezdte! Arra emlékszem hogy a földhöz tapadással jelezte először a nem tetszését aztán egyre durvább lett,pl ha lehajoltam hozzá és a szemébe nézve kértem meg valamire határozott szavakkal képes volt felém legyinteni vagy felém rúgni csakhogy neki legyen igaza!Persze nem hagytam magam és addig mondtam amíg megnem tette amire kértem,volt hogy kényszerítettem rá.Pl:ha nem akart elpakolni valamit hiába kértem szép szóval a huszadik kérés után megfogtam a kezét és együtt tettük el,persze hisztizett közben hiszen ezt ő nem akarta én viszont igen és egyre többet belátja hogy úgyis én nyerek! Jól csináltad a kézmosásos dolgot,igenis bekell vinni akkor erőszakkal mert így is úgy is megkell mosni,vagy mondod neki hogy "jó,akkor ha nem mosol kezet nem ülhetsz addig az asztalhoz enni".Tudod azt bekell valljam hogy én is sok minden praktikát bevetettem már a fiamnál de nem minden gyerek egyforma habitusú és volt ami nála sem jött be!Pl:az én fiamra nem lehet hatni megvonással,gondolok itt arra hogy az a büntetése pl hogy elveszem a játékát,vagy megvonom a rudit,nasit.Ő erre úgy reagál hogy ő maga hozza oda a kiszemelt játékot és beledobja a kukába és a boltba sem ordít a rudi után,belátja hogy nem jár és kész,de attól még tovább rosszalkodik!Nála inkább a figyelem megvonás jön be,pl:keresztül nézek rajta ha hisztizik,vagy nem szólok hozzá amíg elnem pakolt,persze ezt közlöm előtte vele. Bizony még mi is benne vagyunk a dac sűrűjében bőven de remélem javulni fog hamarosan a helyzet!
Tehát az nem biztos hogy ami az egyik gyereknél bejön az a másiknál is befog!Neked kell ezt kitapasztalni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!