A dackorszak kezdetét jellemezheti "alvásmegtagadás"?
Figyelt kérdés
Másfél éves kisfiam sosem volt nagy alvó, de már egy ideje egyedül aludt el és átaludta az éjszakát. kb egy hete viszont elalvás előtt hisztizik és semmi se jó neki. az sem, ha bemegyek hozzá és az sem, ha kijövök. minden egyes elalvás legalább fél óra kínlódás, mert vagy sír 20 percet magában, vagy akár másfél órát is vergődik, hiába vagyok bent vele és teszek akármit (simogatom, kezét fogom, dúdolgatok vagy csak ülök bent), mert ha el is alszik, rögtön észreveszi, hogy kijövök és kezdődik elölről a cirkusz. csinálhatja ezt pusztán dacból? merthogy ugyan mindig is akaratos és határozott egyéniség volt, de mostanában dafke is tesz olyan dolgokat, amiről tudja, hogy nem szabad, sőt lesi az alkalmat ezekre. evésnél is a földre dobja az ételt, kiköpköd minden második falatot. akár ízlik neki, akár nem. ha valami nem tetszik, neki, odavág és hisztizik azonnal, akár itthon, akár utcán. öltöztetésnél eddig együttműködött, most mindennek a szöges ellentétét csinálja. amit lehet, hagyok neki egyedül csinálni, hadd próbálkozzon,d e ha nem megy, kb. 10 másodperc után kitör a hiszti, mert amúgy türelme nem igazán van semmihez :-( szóval úgy megváltozott mostanában... de leginkább az alvása aggaszt :-( nem tudom eldönteni, hogy ez anyahiány vagy dac. mert egyébként elég anyás is lett mostanság, bár nem szélsőségesen, de jobban, mint eddig. és sokkal kevesebbet alszik, mint szokott, pedig eddig se vitte túlzásba és hát kóvályog csak egész nap :-(2012. máj. 13. 13:56
1/1 anonim válasza:
Nekünk avval kezdődött (2éves). Nem akart aludni, délután már nagyon ritka ha sikerül elaltatni, akkor általában nagyon fáradt. Este meg kidől már 6 körül, mivel kellene a d.u. alvás. De nem tudok én se mit tenni, képtelen vagyok elaltatni - pedig kitartó vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!