Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ti megvennétek ezt a lakást,...

Ti megvennétek ezt a lakást, ha 3 gyereket terveznétek?

Figyelt kérdés
Szóval most költöztünk ide albérletbe, de eladó a lakás. 68nm egy nagyszoba, meg két kisebb szoba, fürdőszoba,wc, konyha meg egy folyosó és van hozzá egy garázs is így 8 millióba kerülne. Van már két gyermekünk és két év múlva szeretnék még egy 3. babát vállalni. Elég lenne egy ilyen lakás 5 embernek? Kertes vágy az álom de mind a kettőnknek olyan a munkája hogy egy szabad hétvégénk egy hónapban meg össze vissza kell járni, nem biztos hogy időnk jutna egy kertes házra. Te hogy döntenél,megvennéd vagy keresnél egy kertes házat? Egyáltalán elég öt embernek? Van erkély is.
2015. nov. 9. 20:50
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
36%

egyke vagytok és 100nm-es házban nőttem fel, de még így se fértünk el teljesen.

te is lepontozhatsz!

3 gyerekkel még több a cucc

2015. nov. 10. 10:37
 22/35 anonim ***** válasza:
67%

Szerintem nem arról van szó,hogy mindenki kastélyban nőtt fel,ugyan már!Lehet élni 50 nm-en is,meg 250-en is,de melyik az optimálisabb,kényelmesebb egy 5 tagú családnak?Nyilván a nagyobb.

Mindannyiunknak mások az igényei,ahogy látom.Én nem tudnám elképzelni magunkat egy lakásban,ahogy te -kérdező- nem gondolod,hogy lenne időd egy családi házra.

2015. nov. 10. 10:43
 23/35 anonim ***** válasza:
65%
aki azt írja hogy jobb a kertes ház az le lesz pontozva? mi értelme akkor a kérdésnek, ha lepontozzátok aki a véleménye/tapasztalata szerint válaszol?
2015. nov. 10. 10:51
 24/35 anonim ***** válasza:
100%
Ha megtehetitek, vegyeek nagyobbat. Nyilván én csak a saját gyerekkorombol tudok kiindulni. Mi 90nmen éltünk 5en, de iszonyat kicsi volt. A padlástérben kialakitottunk még két szobát+ fürdöszobát. Igy fértünk el normálisan csak, 5 szobában (4+nappali). Amig kicsik nem gáz, de késöbb, ha tinik lesznek, szerintem nagyonnagyon szükös lesz, meg fogják ölni egymást
2015. nov. 10. 11:05
 25/35 anonim ***** válasza:
36%
68-70 négyzetméteren el lehet férni, ha jó a beosztás, és van külön tárolóhelyiség (padlás, száraz pince), és/vagy viszonylag nagy a belmagasság, amit okosan ki lehet használni. Lényeg, hogy legyen közös tér, szülői hálószoba, plusz a gyerekeknek legalább 2 szoba, az életkoruktól függően, még jobb, ha mindegyiknek ki lehet alakítani saját kuckót. Alvásra, tanulásra nem kell bálterem, nálunk is főleg a nappaliban zajlik az élet.
2015. nov. 10. 11:11
 26/35 anonim ***** válasza:
52%

megérkezett egy irigy

(21es voltam)

:D

2015. nov. 10. 11:11
 27/35 anonim ***** válasza:

2 gyerekkel én simán költöznék ekkora lakásba, ám így, hogy a közeljövőben tervben van egy 3. csemete is, azt hiszem erősen elgondolkodnék a dolgon.

Első körben szerintem várjatok pár hetet, nézzétek meg, hogy a gyakorlatban mennyire élhető a lakás (mondtad, hogy most albérlőkként vagytok lakók), elfértek-e rendesen, lenne-e hely egy 5. családtagnak.

A négyzetméterek és szobák száma csak 1-1 adat, rengeteget számít, hogy milyen a lakás elosztása.

Mindemellett pedig ne vessétek el teljesen a kertes ház ötletét sem, vannak egészen kicsi udvarral rendelkező ingatlanok is, amelyekkel tényleg nincs sok munka.

2015. nov. 10. 11:15
 28/35 anonim ***** válasza:
38%
Lehet tróger privát üzeneteket küldözgetni is, ahelyett, hogy a jó tanácsot megfogadnád. Hidd el, rengeteg energiát és idegeskedést megspórolsz magadnak, ha 3 GYEREKKEL (csak hogy kicsi szíved megnyugodjon) nem költözöl társasházba. Ha véletlenül olyan lakik alattad, akik tanulna, dolgozna, olvasna, pihenne a saját lakásában (ami azért nem olyan nagy kérés) netán tartósan beteg/idős, és szüksége van a pihenésre, akkor bízhatsz benne, hogy előbb-utóbb valaki elindít egy birtokvédelmet, megjegyzem, teljesen jogosan.
2015. nov. 10. 16:30
 29/35 anonim ***** válasza:
64%
Elindíthat birtokvédelmet, de fölösleges. A mindennapi zajok nem lépik át azt a határértéket még 3 gyereknél sem, ami jogi kázusnak minősülhet. Ennyi erővel a forgalmasabb utcák, terek mentén lakók is benyújthatnak birtokvédelmet.:-)
2015. nov. 10. 16:49
 30/35 anonim ***** válasza:
51%
Rosszul tudod, ugyanis birtokvédelmet már nem csak egy törvényileg meghatározott zajszint elérése (csendháborítás) esetén lehet kérelmezni, hanem akkor is, ha a zajszint alatti, "mindennapi" tevékenységük zavarja a körülöttük élőket a lakáshasználati jogaik (tehát pihenés, lazítás) gyakorlásában.
2015. nov. 10. 16:51
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!