Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ti megvennétek ezt a lakást,...

Ti megvennétek ezt a lakást, ha 3 gyereket terveznétek?

Figyelt kérdés
Szóval most költöztünk ide albérletbe, de eladó a lakás. 68nm egy nagyszoba, meg két kisebb szoba, fürdőszoba,wc, konyha meg egy folyosó és van hozzá egy garázs is így 8 millióba kerülne. Van már két gyermekünk és két év múlva szeretnék még egy 3. babát vállalni. Elég lenne egy ilyen lakás 5 embernek? Kertes vágy az álom de mind a kettőnknek olyan a munkája hogy egy szabad hétvégénk egy hónapban meg össze vissza kell járni, nem biztos hogy időnk jutna egy kertes házra. Te hogy döntenél,megvennéd vagy keresnél egy kertes házat? Egyáltalán elég öt embernek? Van erkély is.
2015. nov. 9. 20:50
1 2 3 4
 1/35 anonim ***** válasza:
10%

Éltél már kertes házban? Rengeteg munka van vele, nekem nem sok energiám volt rá. (Ha érdekel részletesen hogy mi az, megírom privátban)

Az hogy meg tudtok-e férni öten a lakásban azon múlik, hogy milyen a család kohéziós ereje. Ha jól neveled őket és nem "undorodnak" majd tőled és egymástól, akkor elég az a lakótér.

2015. nov. 9. 20:53
 2/35 anonim ***** válasza:
67%
Ez hol van helyileg, h ilyen olcsó? Felújított? Hányadik emelet? El lehet élni biztos, most még mi is ekkorában élünk, jön a 2. baba, szóval eladtuk, jövőre kertesbe megyünk, de nem tudhatjuk h nektek mennyire előnyös a környék(munka, ovi, iskola, boltok).
2015. nov. 9. 20:57
 3/35 anonim ***** válasza:
73%
Nem venném meg semmiképp.3 szoba 5 embernek nagyon kevés a gyerekeknek külön szoba kell,plusz nektek egy.Az már 4.És akkor még ha esetleg vendég megy,azt nem tudjátok hova tenni.Én ide átmenetileg költöznék,amíg kicsik a gyerekek.Ha kertes ház a vágy,akkor nem adnék alább.De ha lakást akartok akkor is 4 szobásat.Persze biztos lesznek olyanok,akik szerint a régen sem volt gyerekszoba,csak egy szoba gyerek-elvet követik,és szerintük vegyétek meg.
2015. nov. 9. 20:57
 4/35 anonim ***** válasza:
19%
Legyél tekintettel embertársaidra, és (főleg 3) kölyökkel ne költözz olyan helyre, ahol emberek laknak alattad.
2015. nov. 9. 20:58
 5/35 anonim ***** válasza:
77%

Ha van rá keret, és közel van a sulihoz, ovihoz, kerteset néznék, elég 2-3 száz négyzetméteres telek. Ha nagyrészt be van füvesítve, jól kezelhető akkor is, ha viszonylag kevés az időtök rá.

Ez a lakás szerintem kicsi lesz 3 gyerekhez, persze attól is függ, mekkorák az idősebbek, és esetleg le lehet-e választani legalább egy hálófülkét nektek. A gyerekek előbb-utóbb szeretnének saját szobát, nektek is kell, ahova elvonulhattok, hosszútávon nem jó megoldás a nappaliban aludni.

2015. nov. 9. 21:00
 6/35 anonim ***** válasza:
63%
Nem venném meg, nekünk kicsi lenne, "megfulladnék" ennyire kicsi helyen. Nekem fontos, hogy a nappaliban ne aludjon senki, ez nálatok nem megoldható, hiszen két kicsi szoba van, így gondolom 3 gyerek egy szobában nem férne el. Tehát a két kicsi szoba a gyerekeké, ti meg a nappaliban alszotok. Ha nem akartok kertes házat, akkor vegyetek nagyobb lakást vagy vegyetek sorházban házat, így nincs udvar, ami elvinné az időtök, de mégis van helyetek élni.
2015. nov. 9. 21:05
 7/35 anonim válasza:
35%

En a szoban forgo lakast NEM vennem meg. Egy kertes haz, nagyon sok munkaval jar, s maga már a ház is jobban temeti a penzt, mint egy lakas.

Irtad, hogy idötök sincs ra. 3 gyermek mellett meg MÈG kevesebb lesz.

Vegyetek lakast, de egy nagyobbat!

2015. nov. 9. 21:06
 8/35 anonim ***** válasza:
40%

Szia!

Mennyi a belmagasság, lehet-e esetleg galériázni? Mint szülők, mennyire vagytok kompromisszumkészek, lehet-e a gyerekeké a két kisszoba, úgy, hogy a ti hálótok a nappali egyben?

Mi ketten voltunk testvérek, 50 négyzetméteren, kertes házban laktunk, 1+két félszoba, wc, fürdő, szűk előszoba és egy pici szoba, ami előbb apa dolgozója volt, később konyha. Neccesen fértünk el, a fő baj az volt, hogy a szüleim nem tartatták be szigorúan, hogy egymás "saját" részét nem szabad piszkálni a másiknak. Én utáltam, hogy a tesóm hozzányúl a cuccaimhoz az asztalomon, így zavarva a privát szférámat. Később nagyobb házba költöztünk és lett még egy tesónk.

Ami nekem fő szempont egy lakásnál, hogy legyen egy minél nagyobb közös szoba. Mikor én gyerek voltam, nálunk mindenki a közös szobában akart lenni, és a közös asztalnál akart leckét írni, varrni, kézműveskedni, más hobbijának hódolni, vagy ugyanitt a közös kanapén olvasni, beszélgetni, összebújni, verekedni :-P, ilyesmi. Senki nem akart a saját szobájába elvonulni, azt csak alvásra és tárolásra használtuk lényegében. Én ez alapján dönteném el egy lakásról, hogy jó-e, akár az általad vázolt 68 nm is jó lehet.

2015. nov. 9. 21:06
 9/35 anonim ***** válasza:
64%
Nincs idő a kertesházra! Gyerekek szabadságára gondolnék. Nem kell menni játszótérre. Kicsi szűk lakásban nagyon nehéz 5 főnek élni, főlleg ha nem lehet kimenni a kertbe friss levegőért. Nem kell nagy kert ami hétvégi 1 napban még kikapcsolódásnak is jó.
2015. nov. 9. 21:07
 10/35 anonim ***** válasza:
72%
Kertes házat keresnénk, azt is kerestünk. Nálunk 4 gyerek van,nem volt kérdés. A kertes ház meg néha kikapcsolódás. (mi is sokat dolgozunk.)
2015. nov. 9. 21:40
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!