Ti megvennétek ezt a lakást, ha 3 gyereket terveznétek?
Éltél már kertes házban? Rengeteg munka van vele, nekem nem sok energiám volt rá. (Ha érdekel részletesen hogy mi az, megírom privátban)
Az hogy meg tudtok-e férni öten a lakásban azon múlik, hogy milyen a család kohéziós ereje. Ha jól neveled őket és nem "undorodnak" majd tőled és egymástól, akkor elég az a lakótér.
Ha van rá keret, és közel van a sulihoz, ovihoz, kerteset néznék, elég 2-3 száz négyzetméteres telek. Ha nagyrészt be van füvesítve, jól kezelhető akkor is, ha viszonylag kevés az időtök rá.
Ez a lakás szerintem kicsi lesz 3 gyerekhez, persze attól is függ, mekkorák az idősebbek, és esetleg le lehet-e választani legalább egy hálófülkét nektek. A gyerekek előbb-utóbb szeretnének saját szobát, nektek is kell, ahova elvonulhattok, hosszútávon nem jó megoldás a nappaliban aludni.
En a szoban forgo lakast NEM vennem meg. Egy kertes haz, nagyon sok munkaval jar, s maga már a ház is jobban temeti a penzt, mint egy lakas.
Irtad, hogy idötök sincs ra. 3 gyermek mellett meg MÈG kevesebb lesz.
Vegyetek lakast, de egy nagyobbat!
Szia!
Mennyi a belmagasság, lehet-e esetleg galériázni? Mint szülők, mennyire vagytok kompromisszumkészek, lehet-e a gyerekeké a két kisszoba, úgy, hogy a ti hálótok a nappali egyben?
Mi ketten voltunk testvérek, 50 négyzetméteren, kertes házban laktunk, 1+két félszoba, wc, fürdő, szűk előszoba és egy pici szoba, ami előbb apa dolgozója volt, később konyha. Neccesen fértünk el, a fő baj az volt, hogy a szüleim nem tartatták be szigorúan, hogy egymás "saját" részét nem szabad piszkálni a másiknak. Én utáltam, hogy a tesóm hozzányúl a cuccaimhoz az asztalomon, így zavarva a privát szférámat. Később nagyobb házba költöztünk és lett még egy tesónk.
Ami nekem fő szempont egy lakásnál, hogy legyen egy minél nagyobb közös szoba. Mikor én gyerek voltam, nálunk mindenki a közös szobában akart lenni, és a közös asztalnál akart leckét írni, varrni, kézműveskedni, más hobbijának hódolni, vagy ugyanitt a közös kanapén olvasni, beszélgetni, összebújni, verekedni :-P, ilyesmi. Senki nem akart a saját szobájába elvonulni, azt csak alvásra és tárolásra használtuk lényegében. Én ez alapján dönteném el egy lakásról, hogy jó-e, akár az általad vázolt 68 nm is jó lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!