Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ugye ne legyen lelkiismeret...

Ugye ne legyen lelkiismeret furdalásom?

Figyelt kérdés

26 éves a fiam, volt neki egy másfél hónapos kis semmit mondó kapcsolata.

Már egy hete zaklatta a lányka hogy nem jött meg neki, orvoshoz fog menni, és fogadni kell orvost mert ő nem megy ám holmi sztkba és természetesen a fiam nyissa ki a pénztárcáját.

Mai nap folyamán pedig eljött és becsengetett, mondtam nincs itthon a fiam, ami igaz is volt, ő meg közölte hogy neki gondja akadt, ma volt orvosnál sima sztkba és bár nem jött meg neki de még csak terhesség gyanújával vették számításba.

Na aztán megint eljött, és a fiam begurult hogy ha már én tudok róla, akkor elfogja mondani az anyjának amikor ő nagy zokogásba tört ki hogy azt ne tegye... nem is értem miért, én a fiammal is mindent meg beszélek.

Mikor oda jött a lány meg is kérdeztem hogy és egyáltalán az én fiam-e az apa vagy sem, természetesen ő flegmán válaszolt hogy igen.

Mondtam neki hogy nem kell ezen idegeskedni, biztos késik néhány napot, de hát ő már mióta tesztelget eleinte negatív volt, most meg pozitiv volt a teszt, kérdeztem is hogy akkor neki egy egész teszt gyár van otthon, mikor az én fiamra meg rá akarja verni a balhét hogy fizetgessen orvosra, bár ő elvileg úgy értette hogy az abortusz árát kellene kifizetni.

Egyébként a családunkban nem divat ez hogy hipp hopp 1 hónapos kapcsolatban megtartsunk egy gyereket vagy elvetessünk de ez elég komoly dolog, főleg hogy most született unokám, de ez a gyerek akkor sem maradhat meg, mikor ennyire nem illenek össze.

2015. nov. 2. 20:16
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
0%
10-eske, hallottál már kombinált fogamzásgátlásról? Tudod, mikor tablettá szedünk és gumit húzunk, ha nem akarunk gyereket...és akkor le lehet húzni a wc-n a "nincs 100 %-os fogamzásgátló módszer" szöveget.
2015. nov. 3. 21:02
 12/19 anonim ***** válasza:
0%

...plusz, ha a pár mindkét tagja védekezik, a "nekem azt mondta, szedi a tablettát" szöveget is le lehet húzni, sőt a nő is hiába próbál trükközni a teherbeeséssel, nem fog összejönni.

Normálisan kell védekezni. Ennyike.

2015. nov. 3. 21:06
 13/19 anonim ***** válasza:
53%
A 4. vagyok.Kedves 10.!Igen,felnőttnek érzem magam 43 évesen 3 TERVEZETT gyerek anyukájaként....nem kívánt terhességem nem volt(se spirál,se gyógyszer,se gumi mellett SEM).Érdekes,ugye?Pedig én még az "átkosban" születtem,a rendszerváltás környékén éltem a fiatal,szabad,gondtalan éveimet(amikor is nem volt ennyire egyszerű és korszerű a védekezés).Mégis tudtam FELELŐSSÉGTELJESEN védekezni.Az 1. gyerek előtt óvszerrel,az 1. és 2. között gyógyszerrel,a 2.és 3. között spirállal+spermaölővel.A 3. után elköttettem magam....
2015. nov. 3. 21:25
 14/19 anonim ***** válasza:
59%
Még mindig a 4. vagyok.Valóban nem tartottam a gyertyát,ám ELŐTTE átbeszéltünk mindent!És a Fiam nem érezte cikinek,hogy megkérdezze a barátnőjétől védekezik-e,és Ő sem átallott gumit használni(és venni,mert röhögve mesélte,hogy a barátja nem merte megtenni.17 évesek voltak).És a mai napig igen jó,közvetlen kapcsolatban vagyunk.Bár én nem faggatom-nem vagyok egy vájkálós anyuka-Ő mesél....
2015. nov. 3. 21:34
 15/19 anonim ***** válasza:
0%

Szakértőket idéztem (és fogok idézni most konkrétan is),

és logikai okokból egyet értek avval,

hogy NINCS 100%-os fogalmzásgátlás.

Van a világon bármi, ami 100%?

Nincs.

Na látjátok. Egy kis logika...

Akár nullára pontozás, akár nem.

VALÓSZÍNŰSÉG SZÁMÍTÁS - és mutatja gyakorlat is

(magyarán, mivel valószínűségról van szó, egyeseknél évtizedes nagyságrendben jön ki, másoknál egy éven belül, kinél meg 3-4, vagy 10 év múlva) :

Kombinálhatod bármeddig, az csak a valószínűségét növeli a fogamzás gátlásnak. A gumi elszakadhat, a tabi meg ad legfelejebb 99.9% védelmet. NEM 100%ost! Ezer szeretkezésből egy: esélyes a terhességre.

Valakinél a tabi káros hatása miatt tovább nehezedik a teherbe esés esélye, valakinél meg ezer közösülésból egy elég a terhességhez tabi mellett.

Napi egy szeretkezéssel számolva, három évente! Plusz gumi? Akkor meg 8-10 évente.

És azt vajon ki mondja meg egy adott szeméyl esetén, a valószínűségek esetén, hogy pont az első éven belül esik meg a kivételm vagy a 10. évben...? Senki.

Tudjátok, ti most hiába "vagytok a plafonon", hiába érzitek sértve magatokat,

ti voltatok sértők:

LÁTATLANUL MEGÍTÉLTÉTEK a 26 éves fiút.

Pedig nem tudhatjuk, védekezett-e! Az anyja se volt ott, nyilván.

És ez azért fontos tényező, mert nem lehet okolni a 26 évest, miközben azt se tudjuk (és az anyja se tudhatja), hogy védekezett-e a fia.

Ezernyi cikket idézhetnék,

SZAKÉRTŐKTŐL,

de íme egy, a sok közül:

[link]

"Teherbe esni fogamzásgátló mellett? - A szakértő elárulja, hogyan lehetséges

Bár a hormonális fogamzásgátló tabletták szedése számít a teherbeeséstől való legbiztosabb védekezési módnak, mégis vannak nők, akik ennek a fogamzásgátlási módnak az ellenére is várandósak lesznek.

Ezen nem kell csodálkozni, hiszen - bármennyire szeretnék is - a fogamzásgátlókat tekintve sem létezik 100 százalékos védelem. A különféle fogamzásgátló módszerek biztonságossága, azaz a teherbeeséssel szemben nyújtott védelme, az úgynevezett Pearl-index-szel jellemezhető. Minél kisebb a Pearl-index számértéke, annál biztosabbnak tekinthető az adott módszer által nyújtott védelem. "

2015. nov. 4. 17:16
 16/19 anonim ***** válasza:
0%

Hozzáteszem: a 26 éves fiú továbbá amiatt se hibáztatható a teherbeesésért, mivel a tabletta szedésében NINCS VÉTÓjoga a férfinak. A nő dönti el, hogy lenyeli-e.

Így aztán a teherbeesés kockázata még magasabbra szökik, logikus módon.

Fentebb meg levezettem a szakértői és egyben logikai tényeket (józan paraszt logikával is belátható), hogy még a kombinált módszerek mellett is lehet teherbe esni (bár, kisebb eséllyel).

Akkor mire fel estetek neki a 26 éves fiúnak, hogy "ha dugni tud, akkor védekezni is, stb"...? Ez itt a kérdés...

(Csak zárójelben mondom: nem beszélve a tabletta mint kémiai szer hosszú távon káros mellékhatásairól, tehát még csak nem is köteles szedni senki. De ezt most a problematikától függetlenül, zárójelben mondom.)

(És nyilván azt még nem tudjuk, teherbeesett-e a lány, de most nem ez a kérdés.)

2015. nov. 4. 20:39
 17/19 anonim ***** válasza:
53%

48 %...na hagyjuk is..

Tudod mit, te csak hajtogasd majd a tinilányodnak is,h nincs 100%-os fogamzásgátlás, szóval mindegy, ha nem is használ semmit, mert úgyis terhes lesz előbb-utóbb.

Te tényleg ilyen buta vagy, vagy tetteted, nem tudom, de hihetetlen, h nem bírod felérni ésszel, h pl. egy tinicsaj esetében nagyon nem mindegy, h 16 vagy 24 évesen esik teherbe.

Akinek olyan az élethelyzete, h nagyon nem jönne jól egy baba, az igenis védekezzen duplán inkább vagy viselheti a következményeket. Én erre fogom tanítani a lányomat, ha odaér.

2015. nov. 6. 21:36
 18/19 anonim ***** válasza:
0%

A 11-06 21:36-os beíró szándékosan mellébeszél, csak mert ki lett fejtve az imént a szakmai tény, ami logikus is.

Mellébeszél, mivel senki nem írt olyat, hogy ne védekezzünk kombináltan,

márpedig most meg ebbe kötött bele, ismét alap nélkül. (Mikor mibe.)

Ezen felül alap nélkül lekezelő, és szakmai szempontból is téves

a szövege, a

11-03 21:02

-es hozzászólásában!

(Előtte meg alap nélkül a kérdező 26 éves fiát támadták páran, holott azt se tudhatjuk, hogy védekezett-e az illető 26 éves férfi.)

Kéretik koreekt módon kommunikálni.

Nem pedig alaptalanukl támadni a kérdezőt, meg a szakmailag hiteles és logikus, gyakorlati tényekre építő hozzászólót.

Köszönöm a megértést.

2015. nov. 8. 12:05
 19/19 A kérdező kommentje:
Terhes volt a lány de korai vetélése volt ami menstruáció formájában végződött. Azt mondom szerencsére nem lett volna szerencsés meg születnie. Egyébként kaparni sem kell.
2015. nov. 9. 11:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!