Ugye ne legyen lelkiismeret furdalásom?
26 éves a fiam, volt neki egy másfél hónapos kis semmit mondó kapcsolata.
Már egy hete zaklatta a lányka hogy nem jött meg neki, orvoshoz fog menni, és fogadni kell orvost mert ő nem megy ám holmi sztkba és természetesen a fiam nyissa ki a pénztárcáját.
Mai nap folyamán pedig eljött és becsengetett, mondtam nincs itthon a fiam, ami igaz is volt, ő meg közölte hogy neki gondja akadt, ma volt orvosnál sima sztkba és bár nem jött meg neki de még csak terhesség gyanújával vették számításba.
Na aztán megint eljött, és a fiam begurult hogy ha már én tudok róla, akkor elfogja mondani az anyjának amikor ő nagy zokogásba tört ki hogy azt ne tegye... nem is értem miért, én a fiammal is mindent meg beszélek.
Mikor oda jött a lány meg is kérdeztem hogy és egyáltalán az én fiam-e az apa vagy sem, természetesen ő flegmán válaszolt hogy igen.
Mondtam neki hogy nem kell ezen idegeskedni, biztos késik néhány napot, de hát ő már mióta tesztelget eleinte negatív volt, most meg pozitiv volt a teszt, kérdeztem is hogy akkor neki egy egész teszt gyár van otthon, mikor az én fiamra meg rá akarja verni a balhét hogy fizetgessen orvosra, bár ő elvileg úgy értette hogy az abortusz árát kellene kifizetni.
Egyébként a családunkban nem divat ez hogy hipp hopp 1 hónapos kapcsolatban megtartsunk egy gyereket vagy elvetessünk de ez elég komoly dolog, főleg hogy most született unokám, de ez a gyerek akkor sem maradhat meg, mikor ennyire nem illenek össze.
nah, akkor ez kamu. tegnap a lány tett fel kérdést, ugyan ezzel a stílussal :D
lebuktál anyukám :D
"Egyébként a családunkban nem divat ez hogy hipp hopp 1 hónapos kapcsolatban megtartsunk egy gyereket vagy elvetessünk"
Akkor miért nem védekezett a fiad, ha ez a ti családotokban ennyire nem divat?
Rossz hírem van. Ha a lány meg akarja tartani, akkor megtartja,a fiad meg apa lesz és csengeti szépen 20 évig a gyerektartást és legközelebb két gumit is húzni fog, annyira oda fog figyelni a védekezésre.
Hiába, na. Van, aki csak ebből tanul.
A fiad majd eldönti, hogy mit akar, ne intézkedj helyette. Természetesen, ha a csaj úgy megy oda, hogy a fiad nincs otthon, akkor mondd meg neki, hogy nincs otthon, ez természetes. Ha a lány akarja, vedd át az üzenetét is, ebből sincs gond, de ne beszélj a fiad nevében, ne intézkedj nélküle, maradjon ez a kettejük dolga.
Majd úgyis kiderül, hogy tényleg terhes-e a lány, bár azért elég jó esély van rá, hogy tényleg az, úgyhogy a fiad készülhet. Ha már megcsinálni megtudta, akkor késő bánat. Mondjuk a magándokit fizetni tényleg nem dolga, ha egyszer ott az oep által finanszírozott rendelés, az már a csaj saját ügye, ha neki ez nem felel meg.
Ketten is avval álltak elő, h miért nem védekezett...
Felnőtt hozzászólók írták?
Egy felnőttnek tisztában kellene lenni avval, hogy nincs 100%-os fogamzás gátlás.
(Némi szarkarzmust hadd engedjek meg, NEM a kérdést kiírónak, hanem a két bizonyos beíró felé: a kedves anyuka, feltételezem, nem volt jelen a fia nemi aktusánál... Tehát nem tudhatja, hogy védekezett-e a fia, vagy sem.)
A kérdezőre reagálva:
egyetértek ABBAN, számos előttem szólóval, hogy mivel a fiad nagykorú, ő dönt abban, ami az ő része (persze nem tilos segítened neki, de vétó joga van az őt érintő vonatkozásokban), ami meg a lány része (hogy mit tesz a saját testével, pl abortusz, vagy szülés), tudtommal abba sajnos más nem szólhat bele, bár ez utóbbiban nem vagyok biztos.
(Egyébként abortuszellenző vagyok, kivéve veszélyeztetett terhesség esetén, és súlyosan beteg embrió / magzat esetén, de ez szervesen nem kapcsolódik a kérdéshez. Én csak a jogokat és lehetőségeket próbáltam körüljárni, az ismereteim szerint.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!