Olyan lelkiismeret furdalásom van, szerintetek rossz ember vagyok?
Sziasztok!
Jelenleg 23 hetes várandós vagyok, az első babámmal.
A férjemmel sokat szoktunk átmenni az anyukájához. Nos a fő probléma, hogy van ott egy kutya. Semmi bajom nincsen vele, egész életemben állat barát voltam nekem is volt kutyám stb.
De szegény kutya beteg, folyamatosan vakarózik, a füle és a feje tiszta seb, a lábát rágcsálja sőt inkább csócsálja és én kivagyok tőle. Mikor megérkezünk nagyon örül, nyalakodna. Én meg már menekülök tőle, volt is ebből egy vitánk, hogy én miért nem simogatom meg a kutyát miért nem hagyom, hogy adjon puszit.
Rettegek, hogy valamit elkapok tőle, vagy bármi, nem tudhatjuk, hogy mi a betegsége és ezen a férjem családja megsértődött, hogy én milyen szívtelen vagyok. Persze a párom elmondta, hogy ha a babának lesz valami baja akkor majd mindenki nyugodt szívvel végig nézi, erre csak annyit mondtak, hogy a kutya is családtag. Itt fel öltöztünk és elmentünk, azóta nem voltunk náluk(3 hete történt).
Én azóta ezen rágódom, hogy most tényleg én reagáltam túl...
Egyébként a kutyát azért nem viszik el állat orvoshoz mert szerintük nincs semmi baja, meg aztán nincs rá pénz.
Nem szeretném, hogy megromoljon a viszony, de én ezt nem tudom elviselni.
én is így voltam, meg ismerősöm is, hog yterhesen az anyai ösztön felerősödik védi gyermekét az anya, és mi még a macskákat is megutáltuk, pedig anno azokkal nőttünk fel, velünk aludtak, stb.
terhesen más lesz az ember, a babája a mindene, félti, óvja, természetes
ezt mások úgy se értik, akik nem terhesek
Kedves utolsó hozzászóló, igen így van.
De most ne mi fizessük már az állat orvost. Nekünk is van bőven kiadásunk.
Na ez a másik, hogy én oda be nem viszem majd a babát, ebben teljesen egyet értünk a férjemmel.
Nem a lakásban tartott kisállatokkal van a baj, mert mikor fiatalabb voltam nekünk is volt.
De mindig vittük állatorvoshoz oltásokra, kezelve volt.
Nagyon sajnálom szegény kutyát, de nem tudom mit tudnék tenni.
És ha kihívunk egy állat orvost ingyen megcsinálja?
Már beszélgettünk velük, hogy el kéne vinni, de nincs 20 ezer forint erre nekik, meg a kutyának nincs baja, csak bolhás volt meg lett fürdetve.
Én is tisztában vagyok vele, de nem a miénk a kutya tehát nem a mi felelősségünk.
Mikor észrevettük megkérdeztük az állat orvost, hogy mennyi lenne.
Mivel kiszállási díj, vizsgálat, gyógyszerek ezt az összeget mondta.Ha kevesebb lett volna még bele mentünk volna, hogy kifizetjük, de így. Ezt már egy baba ágy ára.
Nem tudom, hogy lehetne megoldani ezt a helyzetet. Én a babám és a saját egészségemet nem kockáztatom egy kutya miatt, de így a saját unokájukat sem fogják látni. Nagyon elszomorít.
Mondd meg a családnak, hogy ha családtag lenne a kutya, akkor már rég kikezeltették volna, nem hagynák szenvedni!
És ha nincs pénz a kutyára, akkor tessék új gazdát keresni neki, aki gondozza is, nemcsak tartja!!!
Ezért ne legyen lelkiismeret furdalásod, igazad volt.
Nekünk van kutyánk, és családtag, de mivel gondozva van, soha nem jutott eszembe ilyen, hogy távol tartsam magam tőle, vagy a fiam ne menjen a közelébe (most 2 éves a fiam, 5 éves a kutya, imádják egymást). Szóval ilyen, amikor egy jól tartott kutya családtag.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!