Olyan lelkiismeret furdalásom van, szerintetek rossz ember vagyok?
Sziasztok!
Jelenleg 23 hetes várandós vagyok, az első babámmal.
A férjemmel sokat szoktunk átmenni az anyukájához. Nos a fő probléma, hogy van ott egy kutya. Semmi bajom nincsen vele, egész életemben állat barát voltam nekem is volt kutyám stb.
De szegény kutya beteg, folyamatosan vakarózik, a füle és a feje tiszta seb, a lábát rágcsálja sőt inkább csócsálja és én kivagyok tőle. Mikor megérkezünk nagyon örül, nyalakodna. Én meg már menekülök tőle, volt is ebből egy vitánk, hogy én miért nem simogatom meg a kutyát miért nem hagyom, hogy adjon puszit.
Rettegek, hogy valamit elkapok tőle, vagy bármi, nem tudhatjuk, hogy mi a betegsége és ezen a férjem családja megsértődött, hogy én milyen szívtelen vagyok. Persze a párom elmondta, hogy ha a babának lesz valami baja akkor majd mindenki nyugodt szívvel végig nézi, erre csak annyit mondtak, hogy a kutya is családtag. Itt fel öltöztünk és elmentünk, azóta nem voltunk náluk(3 hete történt).
Én azóta ezen rágódom, hogy most tényleg én reagáltam túl...
Egyébként a kutyát azért nem viszik el állat orvoshoz mert szerintük nincs semmi baja, meg aztán nincs rá pénz.
Nem szeretném, hogy megromoljon a viszony, de én ezt nem tudom elviselni.
Megpróbáljuk, hátha a férjem meg tudja őket győzni valamivel.
De abban biztos vagyok, hogy nem fognak tőle megválni.
Ha megfelelően gondoznák, akkor nem is kell.
Csak ehhez az kell, hogy ha beteg, orvoshoz vigyék.
Talán érvelhetne azzal a férjed, hogy "ha egy kutyáról sem gondoskodnak megfelelően, akkor ti hogyan hagynátok náluk a gyereketeket nyugodt szívvel? Ha neki is lesz valami baja, őt sem viszik orvoshoz, mert becsukják a szemüket, hogy "nincs semmi baja"?"
Nos igen, felhívta őket a párom.
Elmondta, hogy nagyon rosszul esik neki, hogy velem így bántak illetve szerencsétlen kutya nincs kezelve.
A kedves mama annyit mondott erre, hogy a kutyusnak továbbra sincs semmi baja csak allergiás a csirke húsra és véletlenül az lett neki adva. Gyorsan hárította is a problémát, hogy ha minket ez annyira zavar(mert mióta én várandós vagyok nagyon kényes lettem) vigyük el magunk a kutyát.
Ha pedig nem tetszik addig ne menjek míg a kutyával nem "nyalakodok".
Megköszönte a férjem a beszélgetést, és elköszönt azzal, hogy akkor bizony ő sem megy többet. Mama rácsapta a telefont.
Pont ez az, hogy a kutya sem elég fontos.
Ha allergiás lenne a csirkére, akkor menne a hasa, vagy fosna, nem a feje lenne tiszta seb...
Na de mindegy...
Jobb lesz, ha addig nem is találkoztok, amíg ilyenek. Ha a kutyát sem tudja megfelelően ellátni (olyat adott neki, amit nem kellett volna), akkor hogy lehetne egy gyereket rábízni, vagy oda vinni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!