Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Olyan lelkiismeret furdalásom...

Olyan lelkiismeret furdalásom van, szerintetek rossz ember vagyok?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Jelenleg 23 hetes várandós vagyok, az első babámmal.

A férjemmel sokat szoktunk átmenni az anyukájához. Nos a fő probléma, hogy van ott egy kutya. Semmi bajom nincsen vele, egész életemben állat barát voltam nekem is volt kutyám stb.

De szegény kutya beteg, folyamatosan vakarózik, a füle és a feje tiszta seb, a lábát rágcsálja sőt inkább csócsálja és én kivagyok tőle. Mikor megérkezünk nagyon örül, nyalakodna. Én meg már menekülök tőle, volt is ebből egy vitánk, hogy én miért nem simogatom meg a kutyát miért nem hagyom, hogy adjon puszit.

Rettegek, hogy valamit elkapok tőle, vagy bármi, nem tudhatjuk, hogy mi a betegsége és ezen a férjem családja megsértődött, hogy én milyen szívtelen vagyok. Persze a párom elmondta, hogy ha a babának lesz valami baja akkor majd mindenki nyugodt szívvel végig nézi, erre csak annyit mondtak, hogy a kutya is családtag. Itt fel öltöztünk és elmentünk, azóta nem voltunk náluk(3 hete történt).

Én azóta ezen rágódom, hogy most tényleg én reagáltam túl...

Egyébként a kutyát azért nem viszik el állat orvoshoz mert szerintük nincs semmi baja, meg aztán nincs rá pénz.

Nem szeretném, hogy megromoljon a viszony, de én ezt nem tudom elviselni.

2015. febr. 19. 10:24
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:

Megpróbáljuk, hátha a férjem meg tudja őket győzni valamivel.

De abban biztos vagyok, hogy nem fognak tőle megválni.

2015. febr. 19. 11:06
 12/24 anonim ***** válasza:
100%

Ha megfelelően gondoznák, akkor nem is kell.

Csak ehhez az kell, hogy ha beteg, orvoshoz vigyék.

Talán érvelhetne azzal a férjed, hogy "ha egy kutyáról sem gondoskodnak megfelelően, akkor ti hogyan hagynátok náluk a gyereketeket nyugodt szívvel? Ha neki is lesz valami baja, őt sem viszik orvoshoz, mert becsukják a szemüket, hogy "nincs semmi baja"?"

2015. febr. 19. 11:09
 13/24 A kérdező kommentje:

Nos igen, felhívta őket a párom.

Elmondta, hogy nagyon rosszul esik neki, hogy velem így bántak illetve szerencsétlen kutya nincs kezelve.

A kedves mama annyit mondott erre, hogy a kutyusnak továbbra sincs semmi baja csak allergiás a csirke húsra és véletlenül az lett neki adva. Gyorsan hárította is a problémát, hogy ha minket ez annyira zavar(mert mióta én várandós vagyok nagyon kényes lettem) vigyük el magunk a kutyát.

Ha pedig nem tetszik addig ne menjek míg a kutyával nem "nyalakodok".

Megköszönte a férjem a beszélgetést, és elköszönt azzal, hogy akkor bizony ő sem megy többet. Mama rácsapta a telefont.

2015. febr. 19. 11:29
 14/24 anonim ***** válasza:
35%
nekem is anyukám 200 km-re van,mégis mondtam ha nem teszi ki a macskát a házból (a kertbe csak) nem megyek át. hallani,hogy vakságot meg mindent okozhat nem ér annyit
2015. febr. 19. 11:32
 15/24 anonim ***** válasza:
82%
Reméljük miután a mama kiadja a gőzt belátja, hogy az unoka fontosabb a kutyánál. Ha nem, akkor így járt.
2015. febr. 19. 11:37
 16/24 A kérdező kommentje:
Igen. De elég rosszul esik, hogy egy kutya fontosabb egy kisbabánál.
2015. febr. 19. 11:51
 17/24 anonim ***** válasza:
82%
Ha ez így marad, akkor hidd el nem vesztettél velük sokat! :)
2015. febr. 19. 11:58
 18/24 A kérdező kommentje:
Köszönöm :)
2015. febr. 19. 12:00
 19/24 anonim ***** válasza:
72%

Pont ez az, hogy a kutya sem elég fontos.

Ha allergiás lenne a csirkére, akkor menne a hasa, vagy fosna, nem a feje lenne tiszta seb...

Na de mindegy...

Jobb lesz, ha addig nem is találkoztok, amíg ilyenek. Ha a kutyát sem tudja megfelelően ellátni (olyat adott neki, amit nem kellett volna), akkor hogy lehetne egy gyereket rábízni, vagy oda vinni?

2015. febr. 19. 13:27
 20/24 anonim ***** válasza:
4%
Én terhesen nem mertem takarítani, mert féltem például a Domestostól is, nyers húst sem vágtam fel soha. Mondtam a férjemnek, ha kell kaja, akkor nyúljon Ő a húshoz és nem :D...volt még pár idiótaságom :) Szerintem nem reagáltad túl.
2015. febr. 19. 13:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!