Olyan lelkiismeret furdalásom van, szerintetek rossz ember vagyok?
Sziasztok!
Jelenleg 23 hetes várandós vagyok, az első babámmal.
A férjemmel sokat szoktunk átmenni az anyukájához. Nos a fő probléma, hogy van ott egy kutya. Semmi bajom nincsen vele, egész életemben állat barát voltam nekem is volt kutyám stb.
De szegény kutya beteg, folyamatosan vakarózik, a füle és a feje tiszta seb, a lábát rágcsálja sőt inkább csócsálja és én kivagyok tőle. Mikor megérkezünk nagyon örül, nyalakodna. Én meg már menekülök tőle, volt is ebből egy vitánk, hogy én miért nem simogatom meg a kutyát miért nem hagyom, hogy adjon puszit.
Rettegek, hogy valamit elkapok tőle, vagy bármi, nem tudhatjuk, hogy mi a betegsége és ezen a férjem családja megsértődött, hogy én milyen szívtelen vagyok. Persze a párom elmondta, hogy ha a babának lesz valami baja akkor majd mindenki nyugodt szívvel végig nézi, erre csak annyit mondtak, hogy a kutya is családtag. Itt fel öltöztünk és elmentünk, azóta nem voltunk náluk(3 hete történt).
Én azóta ezen rágódom, hogy most tényleg én reagáltam túl...
Egyébként a kutyát azért nem viszik el állat orvoshoz mert szerintük nincs semmi baja, meg aztán nincs rá pénz.
Nem szeretném, hogy megromoljon a viszony, de én ezt nem tudom elviselni.
Én is úgy nőttem fel, hogy bent voltak a cicák, velük aludtunk, de oltva voltak, tiszták voltak, soha egyik sem volt beteg és mi sem tőlük.
Mindig szerettem a cicákat- a kutyákat is, de mikor az első gyerekemet vártam, ez megváltozott. Sajna bennem is kialakult egy nagyfokú ellenállás a kutyák-cicák iránt akkor kismamaként. Azóta már három gyerekem van, és hogy leküzdjem ezt az ellenállást magamban, lett két házimacskánk, aki kizárólag kint laknak és nem tehetik be a mancsukat a házba. De van a teraszon kis fészkük, be vannak oltva, ki vannak ivartalanítva - és olyan dagik, hogy csak na! Szóval jól élnek, ugy godnolom. :)
Szerintem abszolút jól döntöttél, hogy nem fogdostad, nyaldostad meg a rühes kutyát. Majd a mama is belátja,- ha nem is most, talán majd ha megszületik a pici, hogy egy baba fontosabb lesz a beteg-allergiás kutyánál. Én is eljöttem volna!
Nem gondolom, hogy szívtelen vagy, amiért eljöttél.Neked a babád az első és őérte vállaltál/vállalsz felelősséget.
Anyósék szégyelljék magukat, hogy a kutyusról sem gondoskodnak megfelelően - bár igazán sajnálom őt.
Igenis lehet kiütéses tünete a csirke allergiának.
Nálunk a staffordshire allergiás a csirkére, horzsolásszerű kiütések jelentkeztek a fején és oldalán - szteroiddal kentük (1800,-) és Betadine oldatot is kapott, csirkementes tápra átállt és kutya baja.:)
Nektek nem volna muszáj fizetni a kutya ellátását, de mégis szeretném javasolni, legalább a dokit hívjátok ki és a vizit díjat fizessétek meg (általában 3-5 ezer forint), kiderüljön, mi a baja.Ha fertőző, akkor anyóst se engedjétek be. :D
Én is ismerek olyat, hogy bolhaallergiás a kutyus, az összes szőrét kiszedi, levakarja és egy egy éves kisfiúval és testvéreivel él együtt ( a gazdik nem állnak jól, hanyagságukról ne is beszéljünk) és én még a kutyáimat sem viszem át, nehogy elkapjanak valamit..
Mindenkinek a saját családja legyen az első!
Ha a kutyusos dolgot nem tudnátok megoldani, de javulna a viszonyotok nem lehetne, hogy ők látogatnak meg titeket, és nem ti őket? Akkor nem találkoznál a kutyával, nem kéne amiatt aggódnod, hogy elkapsz tőle valamit, de mégis lehetnének nagyszülei a gyermekednek.
Tudom, szegény kutyának nem lenne jobb tőle, de ha nincs más megoldás, ha nem törődnek szerencsétlennel akkor nem tudsz mit tenni. Sajnálom szegényt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!