Sógornőm karácsonyra van kiírva, erre hivatkozva kijelentette, hogy ő aztán nem fog sütni-főzni, készülni, vendégségbe menni vagy másokat vendégül látni. Hogyan győzhetnénk meg, hogy ez nem így működik?
Ebben az esetben a gyerektelen sógornőnek vagy nagyinak kéne családi Karácsonyt tartania. Nehogymár ők otthon ülnek és a bármelyik percben szülő nőtől várják, h kiszolgálja őket?!
Sztem kérdező csak simán lusta Karácsonyt szervezni és próbál ideológiákat gyártani,h más a hibás...
Mekkora tapló paraszt vagy XDXDXDXD
Szültél már? Mindenórás terhesen pont ne csináljon semmit, pihenjen, készüljön a szülésre. Te meg emeld fel a feneked, és kérdezd meg, hogy miben segíthetsz. Buta liba.
Minden évben van mézeskalács, úgy 2-3 évente bevállalunk egy nagyobb családi ünnepi ebédet is, de mikor december 22-én jöttem haza a kórházból az ikreimmel, szerintem a családom tagjai versenyeztek volna, ki üssön agyon, ha nekiállok mézeskalácsot sütögetni. Az akkor 4 éves lányom bizony bolti sütit evett abban az évben, de húsvétkor pótoltunk, végül is mézeskalács tésztából lehet nyuszit, virágot és lepkét is szaggatni :) És a pirinyó babáimmal nem is mentünk sehová még vendégségbe sem. Vendégeket fogadtunk, de ünnepi ebéd nem volt.
De mégis, te hogyan mernél bármit betervezni, mikor akár éppen kórházban is lehet, vagy éppen már hazajöhettek addigra? Vagy ha még nem szül meg, akkor egyszerűen nagyon szarul lesz a végére?
Mi az, hogy ez nem így működik? Ha ennyire rohadtul fontos a ti köreitekben, hogy a rokonságot el kell ám kápráztatni, hát te igazán elkápráztathatnád, azzal, hogy te tartasz idén vendégséget, amire meghívod őket is (sógornőd lehet, hogy épp kórházban lesz, vagy pár napos babával otthon, nem is szabad elvárni tőle, hogy menjen, viszont a kislányát és a férjét akkor is vendégül láthatod), és minimum hogy küldesz be neki majd kaját a kórházba. Na, akkor jogosan villoghatsz, hogy te mennyire jó rokon vagy.
karácsonyra van kiírva... mégis hogy képzeled, majd hazaugrik a kórházból napjában 3x nagytakarítani meg sütögetni?
enyém 3 hetes volt karácsonykor. mondtam a családnak, hogy ha szeretnének, jöjjenek át nyugodtan, hozzanak kaját ha enni is akarnak :P hoztak, én meg csináltam mákosgubát, ennyi telt tőlem. valahogy azóta sem bánom, hogy kimaradt az a nagy karácsony az életemből 2 szoptatás között :)
érdekes amúgy, nálunk mindenki megértett, szóval nem a sógornőd a helikopter ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!