Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit lehet kezdeni egy ilyen...

Mit lehet kezdeni egy ilyen "erőszakos" anyukával?

Figyelt kérdés

Egy igazi ökoanyu (mosható pelenka, hordozókendő, bio élelmiszer), amivel nem is lenne baj, de mindenkit meg akar téríteni. A környéken egy játszótér van, sajnos ő is oda jár a gyerekeivel.

Kéretlenül kioktat mindenkit, folyton erőszakosan meg akar győzni minket a mosható pelenka előnyeiről, mindenkit kioktat, aki babakocsival hozza a kisebb gyerekét, hogy az milyen egészségtelen, és a gyerek majd drogos lesz, meg lecsúszott semmirekellő, mert nem fog kötődni az anyjához. Odajön, és bunkón kiselőadást tart, ha valaki rágcsálnivalót vagy üdítőt vesz elő. Reggelig sorolhatnám...

Eleinte próbáltunk nem foglalkozni vele, de akkor is mondja, ha senki nem kíváncsi rá. Mondtuk neki szépen, később csúnyán is, hogy semmi gond, ha ő így akarja nevelni a gyerekeit, de ne erőszakolja rá a nézeteit senkire. Semmi nem használ, csak mondja a magáét, ha odébb megy az ember, akkor jön utána, és csak mondja. Én konkrétan már üvöltöttem vele, hogy fejezze be a zaklatásomat, de semmi nem hatja meg, akkor üvölt ő is, csak hangosabban.

Egyre kevesebben járunk már le a játszótérre, mert mindenkibe beleköt, és közölte hogy közterület, joga van itt lenni, és arról beszélni ami neki tetszik.

Ebben sajnos igaza is van, de az nem állapot, hogy már lassan ott tartunk, hogy ha megjelennek, akkor kiürül a játszótér.

Velünk ugyan nem fordult elő, de volt olyan nagyobb gyerek, akit szintén kioktatott, meg arra buzdította, hogy jelentse fel a szüleit, mert azok mérgekkel tömik. Mindezt addig, amíg az anyuka a kisebbel másik mászókán volt éppen.

Mit lehet tenni? El nem zavarhatjuk, mert közterület, de így meg mi nem tudunk játszóra menni a gyerekeinkkel. A következő normális játszótér a város másik végén van, csak autóval lehetne odajutni, nem mindenkinek kivitelezhető.

Tudom most már jön a tél, kevesebbet leszünk kint, de tavasszal kezdődik minden megint elölről. Nem bírom már elviselni, és a többieken is ezt látom.

Tényleg csak az a megoldás marad, hogy senki nem jár a játszóra egy ember miatt? Ti mit tennétek?

2015. okt. 22. 11:14
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
100%
Vegyétek fel telefonnal a "műsort"!Mivel többen vagytok,valaki kicsit takarja a elvétel készítőt,hogy ne tűnjön el Neki.Utána irány a rendőrség.Kollektív menjetek vagy jelentsétek.
2015. okt. 22. 12:40
 22/31 anonim ***** válasza:

Szerintem is fel kellene venni telefonra a zaklatásait! Mert ez zalkatás!!!!

Amikor csinálja a műsort rendőrt hívni,az a legjobb ha minèl többen vagytok!!

A gyámügyet majd a rendőrség értesìti!!!

Remélem sikerrel jártok!

2015. okt. 22. 12:51
 23/31 anonim ***** válasza:
100%

Úristen...ez nem erőszakos, hanem full bolond. Magamat ismerve már tuti kapott volna egy sallert :-)

Kitartást nektek! Megírod majd mi lett?

2015. okt. 22. 13:26
 24/31 anonim ***** válasza:
83%

Ez nem zaklatás, jogasz vagyok, úgyh tudom. Bűncselekmény akkor lenne, ha a lakóhelyükön vissza visszatérő módon felkeresné őket, es osztaná az eszt. Tekintettel arra, hogy az anyukák önként mennek a játszótérre, hiányzik az önkéntes beavatkozás. Ha nem mennek, nem keresi őket. Ez nem bűncselekmény.

A gyámügy nem rossz ötlet, de valószínűleg a bioökoanyu jol ellatja a gyerekeket, igy eredménye nem lesz, bár tény, hogy rendkívül kellemetlen tud lenni egy ilyen viszgalat.

Ha jobban belegondolok talán, de ehhez a szabálysértéssel foglalkozók nyilván jobban értenek, szóval nagyon maximum egy garazdasag szabálysértés lehet...ezugyben en felkeresnen az illetékes varosi rendőrkapitányság szabálysértési osztályát, akár telefonon is, ok el tudjak mondani pontosan, hogy valóban az e, ea ha igen, mi a teendő.

Hat sok sikert

2015. okt. 22. 13:49
 25/31 anonim ***** válasza:
Biztos, hogy kezelésre szorul. Nem tudom, talán hívjatok rendőrt, ezt nem teheti. Én feljegyezném a helyetekben az eseteket dátummal, tanúkkal és feljelentést tennék, ha nem ért a szép szóból. Bár ha nincs kinek mondania, akkor nem tudja mondani ugyebár, tehát azt is lehetne csinálni, hogy összebeszéltek a többi anyukával és amikor megjelenik, mindenki elhúz gyerekestől. Néhány alkalom után észre fogja venni, amikor a gyerekének nem lesz játszótársa.
2015. okt. 22. 14:20
 26/31 anonim ***** válasza:
Most azért miért kellett lepontozni, mert megkérdeztem hogy mennyi idősek a nagyobb gyerekei ennek a bolond anyukának?
2015. okt. 22. 14:57
 27/31 anonim ***** válasza:
100%
Egy próbát megér: sok csokit, cukrot kell vinni a játszótérre és minden gyereket odahívni, az ő gyerekeit is, és mindenkit megkinalni. Minden nap megcsinalni. Lehet ettől elmenekülne. Feljelenteni nem tud emiatt, hiszen nem méreggel kinaltad a gyereket, hanem csokival es minden gyerek kapott, a tied is, nemcsak az öve.
2015. okt. 22. 22:42
 28/31 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Vannak fejlemények, gondoltam leírom, hátha valaki még olvassa, és esetleg kíváncsi rá.

Sajnos annak a válaszolónak lett igaza, aki azt írta, hogy semmire sem fogunk menni. Szóról-szóra azt a választ kaptuk a rendőrségen, amit ő is leírt. A gyámügyesek azt mondták, hogy felveszik a védőnővel a kapcsolatot, ki fognak menni, de ha a gyerekeket rendesen ellátja, és nem látnak semmi olyat, ami a gyerekeket veszélyeztetné, akkor nem tehetnek semmit.

Szóval marad az, hogy keresünk másik játszóteret.

2015. okt. 29. 14:55
 29/31 anonim ***** válasza:
Ne haragudj, de ez annyira evidens volt, a gyámügy nem ezzel foglalkozik, ez szabálysértés lehetne, és az meg a rendőrség hatásköre.
2015. okt. 29. 17:08
 30/31 anonim ***** válasza:
Sajnálom...de én akkor sem keresnék másik játszót. Addig üldözném összefogva a többiekkel, amíg el nem húz. Nekem ez kihívás lenne :-)
2015. okt. 29. 22:40
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!