Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ti barátkoznátok ezzel az...

Ti barátkoznátok ezzel az Anyukával és a gyermekével?

Figyelt kérdés

Van egy anyuka és a kislánya (másfél éves) akit nem rég ismertünk meg. Az anyuka nagyon kedves, jókat szoktunk beszélgetni, szeretné ha többször is találkoznánk, de a kislánya agresszív, irigy és ami nagyon zavar, hogy folyton fellöki az én 16 hósomat, aki egyébként meg elég jámbor, kedves gyerek. Egyszer sem közeledik normálisan a gyermekemhez, pedig az én kicsikém mindig megy utána, próbál barátkozni.

Félek magam mellől elengedni az enyémet ha a másik kislány is ott van, mert nekifutásból löki el, bármilyen baleset is lehet ebből, plusz lelkileg sem jó se nekem, se a babámnak.

Ti mit tennétek? Barátkozzak továbbra is az Anyukával, akivel ugyan jó beszélgetni, mert már így is depressziós hangulatban vagyok, viszont állandóan a gyermekem háta mögött kell állnom, h nehogy baj legyen.

Elnézést ha hosszú!

Köszönöm!

2013. nov. 15. 12:50
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
Próbáltál már beszélni az anyukával? Ha nem, akkor próbáld meg. Ha ő nem szól rá a gyerekére akkor kedvesen tedd meg te.
2013. nov. 15. 12:52
 2/16 anonim ***** válasza:

Az, hogy a szülők jól kijönnek egymással, nem jelenti azt, hogy a gyermekeik is. (És fordítva is igaz, nagyobb gyerekeknél).

Ezt Neked kell látnod. Nem tudom hány alkalom volt eddig, lehet hogy még összeszoknak. A gyerekek rugalmasak, lehet hogy a kicsid megtanul kiállni magáért. Az mindenképp fontos, hogy Neked legyen kivel beszélgetned, ha nem ez az anyuka, akkor keress mást.

2013. nov. 15. 12:54
 3/16 A kérdező kommentje:
Mindig mondja neki, hogy nem szabad, mutatja, hogy csak simogatni szabad az én kislányomat, de a gyerek ilyenkor vagy dühös, vagy kiröhögi és csak azért is csinálná, de lefogja.
2013. nov. 15. 12:54
 4/16 anonim ***** válasza:

az 1-es megválaszolta, ennél többet nem tudok én se mondani, az már csak okoskodás lenne

hiába kedves nő, ha a gyerekét nem képes nevelni, a barátság úgy jó, ha a kicsik is barátok

ha nem érti meg, megsértődik, akkor felesleges erőltetni a barátságot

2013. nov. 15. 12:55
 5/16 anonim ***** válasza:
3%

"a gyerek ilyenkor vagy dühös, vagy kiröhögi és csak azért is csinálná"

a nagy liberális nevelés... és csak egyre rosszabb

2013. nov. 15. 12:56
 6/16 A kérdező kommentje:
Ma már láttam a kislányomon, h fél tőle mikor közelít a másik kislány. Már többször találkoztak, régebben is agresszív volt, az utóbbi időben viszont barátkozóbb lett, de ezen a héten megint csak egy veszélyforrást jelentett nekünk.
2013. nov. 15. 12:57
 7/16 anonim ***** válasza:
Mennyi idős a másik kislány? Egyébként ha ez ennyire rossz, lehet, hogy jobb lenne, ha egy ideig nem találkoznátok a gyerekekkel. Sajnos mi is voltunk hasonló helyzetben, de a mésik oldalról, az én kisfiam terrorizált egy másik kislányt olyan 2 éves koruk környékén (és nem azért, mert olyan marhamód liberálisan nevelem), akkor én döntöttem úgy, hogy ennek így semmi értelme. Pár hónap múlva, amikor újra összefutottunk, más nem volt semmi probléma, azóta újra összejárunk, a gyerekek nagyon jó barátok lettek.
2013. nov. 15. 13:04
 8/16 A kérdező kommentje:

Másfél éves a másik kislány, másokkal is így bánik.

De hogy mondjam meg az Anyukának, h nem szeretnék velük direktbe találkozni? Az szinte elkerülhetetlen, hogy összefussunk, mert közel lakunk egymáshoz. Olyan kellemetlen, de mi van ha úgy fellöki, h beüti a fejét a kislányom valahova? Mindig erre gondolok, meg arra, h nem akarom, hogy féljen a gyerekektől egy ilyen rosszindulatú kislány miatt.

2013. nov. 15. 13:14
 9/16 anonim ***** válasza:
A mi esetünk: A keresztlányunk és a lányunk között 8 hónap van. Az én lányom még csak totyogott amikor a keresztlányunk már stabilan ment és állt. Mindíg fellökte, és bökdöste a szemét, szóval a lányom már félt tőle DE nem telt el sok idő, amikor fordult a kocka és az én lányom erőszakoskodott a keresztlányunkkal. Ez ugyan olyan mint amikor az állatvilágban, a fiatal egyedek felállítják a rangsort, versengnek. (ezt nem én találtam ki, gyerekpszichológus mondta )
2013. nov. 15. 13:16
 10/16 anonim ***** válasza:
0%
Nem. Nem barátkoznék vele, oka van annak, ha egy gyerek irigy, és durva és az ok mindig a szülők.Lehet elítélni.
2013. nov. 15. 13:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!