Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Más is éreztem már azt, hogy...

Más is éreztem már azt, hogy nem használt ki minden percet a gyermekével?

Figyelt kérdés

Még csak 1,5 éves lesz a lányom, de az első ilyen gondolatom az 1 évet betöltő este volt.

Ott sírtam a férjemnek, hogy már egy éves a lányunk és hogy én nem töltöttem vele sok időt. Ami nem igaz, mert 0-24-ig együtt voltunk, csak úgy éreztem.

Itt talán a tartalmas idő - elfoglaltságra gondolok, bár nem tudom.. Elég sokat tanult és fejlődött a 1,5 év alatt.

Most, hogy szeretnénk második gyermeket, elgondolkoztam azon, hogy vajon vele is ez lesz?!

Már most úgy gondolom, hogy vele több időt fogok lenni, több dolgot fogok vele csinálni.

Viszont ezt "önzőségnek" érzem, mert a lányommal talán nem is csináltam ezeket a dolgokat - vagy nem emlékszem rá -, amiket a következő gyermekemmel fogok csinálni.

Nehéz ezt így megfogalmazni, de talán a lényeget értitek!

2012. dec. 22. 14:15
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
igen. folyamatosan ezt érzem. 3 gyerekem van ráadásul elég kicsi különbséggel ( 2 és 3 év) így rengetegszer tépelődöm ezen vajon jobb lett volna ha csak 1 et vállalok és állandóan csak vele foglalkozom, de akkor meg megfosztom őt a testvéreitől akikkel igazán szeretik egymást. Nehéz ügy :)
2012. dec. 22. 14:26
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Én is érzem néha így. Ugyanakkor el kell keserítselek sajnos: ez az érzés csak rosszabb lesz, ha még egy (vagy több) gyereked lesz. Hiszen nem fogsz tudni annyi időt tölteni a picivel, mint az elsővel, hiszen ott lesz a nagyobb is, neki is szüksége lesz rád!
2012. dec. 22. 14:27
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Bizony elég gyakran én is ezt érzem.Hiába vagyok együtt a lányommal 0-24-ig mégis olyan mint ha nem foglalkoznék eleget vele.
2012. dec. 22. 16:32
 4/4 anonim ***** válasza:
Valahogy sose éreztem pedig nem voltam születése óta minden nap 24órát a 20 hónapos fiammal,sőt úgy érzem épp eleget voltam vele,tanulok/tanultam,dolgozom/dolgoztam stb.20 hónaposan nagyon kiegyensúlyozott értelmes kisgyerek a dokinő szerint is legalább fél évvel kortársai előtt jár.Amit bánok egyedül,hogy szülés után depressziós voltam és az első 3 hónapot katasztrófaként éltem meg,sajnos nehéz volt kilábalni belőle,de úgy érzem a következő babánál,már azt az időszakot is boldogan élem meg.
2012. dec. 22. 20:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!