Mit lehet kezdeni egy ilyen "erőszakos" anyukával?
Egy igazi ökoanyu (mosható pelenka, hordozókendő, bio élelmiszer), amivel nem is lenne baj, de mindenkit meg akar téríteni. A környéken egy játszótér van, sajnos ő is oda jár a gyerekeivel.
Kéretlenül kioktat mindenkit, folyton erőszakosan meg akar győzni minket a mosható pelenka előnyeiről, mindenkit kioktat, aki babakocsival hozza a kisebb gyerekét, hogy az milyen egészségtelen, és a gyerek majd drogos lesz, meg lecsúszott semmirekellő, mert nem fog kötődni az anyjához. Odajön, és bunkón kiselőadást tart, ha valaki rágcsálnivalót vagy üdítőt vesz elő. Reggelig sorolhatnám...
Eleinte próbáltunk nem foglalkozni vele, de akkor is mondja, ha senki nem kíváncsi rá. Mondtuk neki szépen, később csúnyán is, hogy semmi gond, ha ő így akarja nevelni a gyerekeit, de ne erőszakolja rá a nézeteit senkire. Semmi nem használ, csak mondja a magáét, ha odébb megy az ember, akkor jön utána, és csak mondja. Én konkrétan már üvöltöttem vele, hogy fejezze be a zaklatásomat, de semmi nem hatja meg, akkor üvölt ő is, csak hangosabban.
Egyre kevesebben járunk már le a játszótérre, mert mindenkibe beleköt, és közölte hogy közterület, joga van itt lenni, és arról beszélni ami neki tetszik.
Ebben sajnos igaza is van, de az nem állapot, hogy már lassan ott tartunk, hogy ha megjelennek, akkor kiürül a játszótér.
Velünk ugyan nem fordult elő, de volt olyan nagyobb gyerek, akit szintén kioktatott, meg arra buzdította, hogy jelentse fel a szüleit, mert azok mérgekkel tömik. Mindezt addig, amíg az anyuka a kisebbel másik mászókán volt éppen.
Mit lehet tenni? El nem zavarhatjuk, mert közterület, de így meg mi nem tudunk játszóra menni a gyerekeinkkel. A következő normális játszótér a város másik végén van, csak autóval lehetne odajutni, nem mindenkinek kivitelezhető.
Tudom most már jön a tél, kevesebbet leszünk kint, de tavasszal kezdődik minden megint elölről. Nem bírom már elviselni, és a többieken is ezt látom.
Tényleg csak az a megoldás marad, hogy senki nem jár a játszóra egy ember miatt? Ti mit tennétek?
Szerintem is pszihés problémák (meg mindenki más szerint is), de mit lehet vele tenni, ha ő nem hajlandó ezt tudomásul venni? Mi kívülállók mit tehetnénk, kinek szólhatnánk?
Remélem a gyámügyön tényleg kezdenek vele valamit. Ez az utolsó reményem.
Jelentsétek fel zaklatás miatt. Mivel csak tanúkkal lehet bizonyítani, ha az ő állítása áll szemben több emberével, akkor biztos, hogy elkaszálják.
Lehet, hogy én vagyok túl vehemens, de szerintem kiprovokálnám, hogy megüssön, aztán elmennék orvoshoz látleletért, majd könnyű testi sértésért és zaklatásért feljelenteném. Ez azért is jó, mert ha nyoma van ezeknek (akár csak zaklatás), akkor ismétlődésnél egyre keményebb büntetéseket kap.
Ezzel párhuzamosan a gyermekvédelemnél is bejelentést tennék, akik hivatalból ki fognak menni hozzá. Ha nekik is előadja magát, akkor maga alatt vágja a fát.
Ami nagyon fontos: minél több tanú legyen, tehát fogjatok össze többen. Egy szülőpár már két ember, így a férjeket is érdemes bevonni. Akár úgy is, hogy egyszer mindenki párosával megy le, közben fotók is készülhetnek (cukin játszott a gyerek, lefotóztam, de ott a háttérben látszik a sok felnőtt is, nahát...), így még könnyebb bizonyítani, hogy a tanúk valóban mind a helyszínen voltak a kérdéses időpontban.
Kihívnám a mentőket, hogy egy nő zavartan viselkedik. Nem mondanám el, hogy ismerem, meg hogy engem zavar. Tuti el fogják vinni.
Egy ismerősömre a szomszédok hívták rá a mentőket, pedig csak sírt az utcán, mert szomorú volt. Bevitték az idegklinikára :)
Amúgy a mentő ráhívása se rossz ötlet.
Nem túl etikus, de előtte még felheccelném, hogy tényleg frusztrált legyen, majd a mentő kiérkezésekor mindenki más édesen mosolyogjon és értetlenül nézzen, hogy nem tudjátok, miért őrjöng itt ez a nő.
Ez nem a gyámügy hatásköre.
Ez zaklatás, ami büntetőjogi kategória!
222. § (1 ) Aki abból a célból , hogy mást
megfélemlítsen , v . más magánéletébe, ill.
mindennapi életvitelébe önkényesen
beavatkozzon ,őt rendszeresen /tartósan
háborgatja, ha súlyosabb bcs. nem valósul
meg ,vétség :1 év
(Külön felhívnám a figyelmet a "más magánélete és elitvitele" illetve a "rendszeres és tartós háborgatás" részekre. Egy az egyben megvalósul!)
Szóval amikor jön, szépen rendőrt hívtok, és feljelentést tesztek zaklatás miatt! Ennyi. Tanú van bőven! A tanúvallomásba mindenképp mondd bele, hogy mit mondott a nagyobb gyereknek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!