Belekezdenél így is a babaprojektbe?
Párommal bő 6éve vagyunk együtt, ebből 3 éve együtt is élünk. A közeljövőben terveztük hogy babát vállalnánk, de most úgy néz ki lesz ez ilyen egyszerű.
Sajnos a nagymamájának egészségügyi probléma miatt el kell távolítani az egyik lábát. :(
Így valószínűleg hozzánk lesz költöztetve, mert nem valószínű hogy el tudja látni magát.
Ezért a páromnak fel kell mondania, hogy itthon legyen vele.
Így hármunk havi ellátását+rezsit kell megoldani a fizetésemből és némi nyugdíjból.
Biztos lesz aki túl anyagiasnak gondol, de úgy tűnik amíg ez a helyzet fenn fog állni (valószínűleg addig amíg a nagymama él), addig részemről jegelve van a baba-téma. Meg ugye a tervezett gyerekszoba így már foglalt lenne.
Még akkor is nagyon sokat gondolkodtam rajta mikor mindketten dolgoztunk. De most hogy így ennyi pénz ki fog esni így én a magam részéről már nem merném bevállalni.
Ti így is bevállalnátok a babát?
Vagy csak számomra túl nagy probléma ez?
30/F
Egyet értek a többiekkel, 1 dolgot kivéve.
Szerintem nem tudjátok mennyibe kerül otthonba beadni. Nem fedezi a nyugdíj. Mikor otthon laktam anyukám is hozzánk költöztette a nagymamámat, teljesen rabszolgává vált ezáltal. Nem volt más választása, mert az otthonok legalább 2-3x-osát kérik annak mint a nyugdíj (még a legolcsóbb is), arra meg sokaknak nincs pénze. Sakk-matt.
Ha a párom a nagyit választaná és nem a közös a jövőnket, többszöri megbeszélés ellenére sem, válnék. És én sem adnám fel a nagymamám miatt a jövőnket.
Találnánk valami megoldást, de azt nem engedném, hogy bármelyik nagyszülő is hozzánk költözzön, mi meg feladjuk a munkát, a közös jövőnket. Ez abszurd.
Valami megoldás biztosan van, költöztessétek közelebb, majd fogadjatok fel valami ápolót, nyugdíjas vagy munkanélküli ismerőst, anno mi is így tettünk, amikor az egyik nagymamám lerobbant (Alzheimmer). Ha van a párodnak testvére, akkor közös költséggel és a nagyi nyugdíjából ez biztosan fedezhető.
Miért kellene a párodnak emiatt felmondania? Én teljesen kiakadnék, ha párom ezzel állna elő. Aztán ha szegény mama X év múlva meghal, akkor meg az lesz a gond, hogy a párod nem lesz jogosult GYED-re. Aztán megint 1-2 év elmegy azzal, hogy jogosul legyen ő is rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!