Belekezdenél így is a babaprojektbe?
Párommal bő 6éve vagyunk együtt, ebből 3 éve együtt is élünk. A közeljövőben terveztük hogy babát vállalnánk, de most úgy néz ki lesz ez ilyen egyszerű.
Sajnos a nagymamájának egészségügyi probléma miatt el kell távolítani az egyik lábát. :(
Így valószínűleg hozzánk lesz költöztetve, mert nem valószínű hogy el tudja látni magát.
Ezért a páromnak fel kell mondania, hogy itthon legyen vele.
Így hármunk havi ellátását+rezsit kell megoldani a fizetésemből és némi nyugdíjból.
Biztos lesz aki túl anyagiasnak gondol, de úgy tűnik amíg ez a helyzet fenn fog állni (valószínűleg addig amíg a nagymama él), addig részemről jegelve van a baba-téma. Meg ugye a tervezett gyerekszoba így már foglalt lenne.
Még akkor is nagyon sokat gondolkodtam rajta mikor mindketten dolgoztunk. De most hogy így ennyi pénz ki fog esni így én a magam részéről már nem merném bevállalni.
Ti így is bevállalnátok a babát?
Vagy csak számomra túl nagy probléma ez?
30/F
Ja azt nem írtam, hogy a 15 év alatt míg mamám nálunk lakott, nem tudtunk elutazni sehová, mert nem volt aki vigyázzon rá.
De még 1 napos programokra se lehetett nagyon menni, mert reggel délben este enni kellett adni neki és a gyógyszereit odaadni. Szóval...
A nyugdija azert fedezi az otthont, max meg egy keves kell, de ha a parod nem mond fel, az is megoldhato.
Gyozd meg, hogy az jobb lenne mindenkinek, es itt nem elfekvore kell gondolni, vannak nagyon szep es kenyelmes ottthonok.
En ha az unokam arra keszulne, hogy magahoz vesz, es lemondana a gyerekrol eleve nem is engednem. Miert tennetek tonkre az egesz fiatalsagotokat ?
Es majd vartok 10-20 evet mig meghal ? Ez morbid , de ez az igazsag.
Vagy ha maradna otthon, es jonne hozza napi tobbszor apolo ?
8-as vagyok.
Az én nagyimat bombával sem lehetett volna kirobbantani otthonról. És utálta az öregeket. Neki nem kellett társaság.
Így maradt otthon, és járt hozzá ápoló. Ez jár, a nyugdíjából vonnak érte valamennyit. Bár a hétvégi ápolás külön fizetős volt (nem is értem a rendszert, egy időset hétvégén nem kell ellátni???).
Szóval ezért írtam, hogy van több megoldás. Ja, és volt egy "karkötő" szerű kütyüje, amin segítséget hívhatott. Ha pl elesett, és nem tudott felállni, megnyomta a gombot, és jelzett a központnak. Ekkor felhívták, hogy téves-e vagy valóban kell segítség. Ha nem vette fel, azonnal indultak segíteni. Szóval ilyen is van. Azt hiszem havi 5000 Ft volt a díja pár éve.
Ne vegyétek magatokhoz, tényleg rengeteg megoldás van.
Akár az otthonok. Ja, és ha még nem is érdeklődtetek, honnan tudjátok, hogy drágák az otthonok?
Sajnos igazat kell adjak a többi kommentelőnek. Nyilván szeretitek a nagymamát, de úgymond mindent feladni és magatokhoz venni túl nagy terhet jelent egy fiatal párnak. FŐleg emiatt lemondani a karrierről (férjed), + gyermekről, nem látom jó megoldásnak, és igen, a párkapcsolatotok is akár megromolhat emiatt, mert a férjed pár hónap, esetleg év után nem hiszem hogy annyira fogja élvezni hogy csak otthon van és a mamát emelgeti, ki se mozdul a lakásból, ti sem utazhattok sehova, nincsenek közös programok stb.
Férjed anyukájával mi a helyzet?
Kedves utolsó a kérdésből kiderül, hogy a férj rakta fel a kérdést! ;)
Nem vinném haza, tönkre fog menni a házasságotok! :(
A többiek mint leírtak amit gondolok!
Sajnos az én szüleim is meghaltak.
Még nagyon friss a dolog, ma volt a műtét, de mindenképpen beszélünk erről az eshetőségről is a párommal, testvérével.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!