Hogyan mondanátok meg a védőnőnek, hogy legyenszives szólni, ha jönni fog?
Ha ennyire határozott és megmondogató nő vagy, akkor miért nem tudtad már rövidre zárni ezt a rettenetesen bonyolult ügyet?
Rettegsz, hogy egy védőnő mikor töri rád az ajtót? Kezdem azt hinni, hogy van oka random beállítani....
"Ha ennyire határozott és megmondogató nő vagy"
Ezt honnan veszed? Ismersz?
Kezd itt elszállni a pokol, úgyhogy szépen megköszönöm a válaszokat. Nem veszekedés céljából irtam ki a kérdést. Köszi mégegyszer.,
elméletileg a védőnőknek kötelességük hívatlanul beállítani, ezzel szűrnek ki dolgokat amiket az előre megbeszélt időpontokkal, tiptoppra varázsolt otthonokkal, esetleges bántalmazásokkal nem tud. tehát a te védőnőt teljesíti a munkaköri leírását.
ettől függetlenül kérheted, de neki kifejezetten ezt így meg kell tennie, ha kellemetlen, ha nem.
enyém jó fej volt, egyszer jött hívatlanul, elmondta miért, többet nem járt nálunk, de mondjuk nálunk tényleg rendben van minden, vittem mindenhova a gyereket ahova kell, szépen élünk, gondolom nem merült fel benne semmi :)
Az én védőnőm se szól sose előre...mindig a legrosszabb időben jön!
Az hülyeség hogy nem tud előre szólni! A helyettes védőnő szólt,hogy mikor jönne jó lesz-e (még azt is megondta hány órakkor jön)!!! Az a dolga hogy kimenjen,tudja mikor akar menni! Váratlanul szeretnek....a putriba megértem, de aki normális körülmények között él,miért nem tud előre szólni??? Pont nagytakarítás közben jön....mennyire örül neki az ember. Főleg,hogy a cipőjét se veszi le sose!
Szokatlannak tűnhet,de én elhiszem,hogy van olyan védőnő,aki tényleg nem akar alkalmazkodni.Ők is emberből vannak és biztos van olyan is,aki amolyan "minden lében kanál" típus,vagy emberileg nem szimpatizál vele az anyuka.Nem elképzelhetetlen.
Nálunk ebből a szempontból sosem volt probléma,mert kedves,aranyos a védőnő,egy fiatal csaj.Mindig egyeztetünk,mielőtt jönni szeretne,nem lehet panaszom rá.
De nem mindenki ilyen,abban biztos vagyok!
Nehéz dió lehet a te eseted,kérdező!Én azt gondolom,hogy annál egyszerűbb nincs,mint hogy beszélsz vele,higgadtan,normálisan.
35-ös vagyok!
Én mint laikus úgy gondolom, ha valaki veri, éhezteti stb. a gyerekét nem a védőnői látogatás alkalmával fog kiderülni!!!!!
Egyrészt az enyém sose nézi meg a gyereket bármikor jött, csak ha fent volt!!! A hűtőbe se néz be,mondjuk ahhoz nem hiszem, hogy joga lenne!
Annyi, hogy havonta kell járni hozzá egyéves koráig,akkor le kell vetkőztetni és ennyi, utána már csak évente kell menni hozzá, és akkor ruhában méri!
Szóval a miénk kb. 4x volt egy éves koráig utána a szülinap körül jön, ennyit ki lehet bírni, mégha alkalmatlankodik is, 5 percnél tovább nem szokott maradni!
Az egész védőnő kérdéssel az a baj h egyedül megy és ha bármit észlel akkor is kevés mint tanú.
Illetve könnyebben tud szemétkedni, ha olyan típusú ember, hogy bejelentést tesz miközben annak fele sem igaz.
Szóval ennek a bejelentés nélküli látogatásnak akkor lenne értelme szerintem, hogyha menne vele valaki családsegítős vagy bárki szakember, mondjuk évente egyszer (vagy ahol gyanús többször). Ezzel a lakhely ellenőrzése letudva, csak azt zaklassák gyakran akinél gond van.
Minden egyéb problémával meg mehetne az anyuka tanácsadásra azon a napon amikor neki jó vagy státusz ideje közeleg.
Sokkal tisztább lenne így a helyzet.
9-es, hanem értesz valamihez, legalább ne írj ostobaságokat, jó?! NEM KELL felhívnia a vnőnek senkit, max. nem lesznek otthon, ha megy.
Plusz az ő főnöke nem a családvédelmi, meg gyejós, hanem az ÁNTSZ, lemondani is ott lehet (+ helyi jegyző).
Viszont akkor meg a gyerekvádelmisek fognak kijárkálni hozzájuk, ugyanúgy bejelentkezés nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!