Hogy szoktátok meg, ha már a fejetekben egy adott néven szólítottátok a babát, de végül nem az lett a neve?
Figyelt kérdés
A név, ami tetszik, és ami passzolna is szerintem a gyerkhez nagyon ellenszenves a férjemnek, így semmiképp sem adnám (annyira nem tetszik neki, hogy 2. névként sem jön szóba), de valahogy a fejemben véletlenül mindig így szólítom. Meg lehet ezt majd könnyen szokni, hogy nem az lesz a neve?2015. okt. 4. 14:26
1/7 anonim válasza:
én addig kerültem a néven szólongatást (még fejben is), amíg meg nem állapodtunk és nem véglegesítettük a nevét. nem volt könnyű menet nálunk sem, de végül olyat találtunk, ami mindkettőnknek tetszett. utána úgy (is) szólítottuk még a pocakban is. addig meg, amíg nem volt végleges neve, becenevekkel kommunikáltam vele "babus, kismanó, stb"
2/7 anonim válasza:
én magamban többek között betmennek hívtam(batman) mert mindig fejjel lefelé volt :)
és születés után sokáig nem is szólítottam őt, mert anya szeme fénye, kispocak, meg minden másnak hívtam :)
akkor kezdtem el tudatosan nevén nevezni, amikor a nevére kellett, hogy figyeljen, már nem emlékszem hanyadik hónapban van ez az "elvárás" a csecsemőktől
3/7 A kérdező kommentje:
Nincs senki, aki egy adott néven hívta a babáját, és végül nem az lett a neve?:(
2015. okt. 5. 08:50
4/7 anonim válasza:
Mi elterveztük hogy a kislanyom neve Maya lesz. Tesoknak is mondtuk könnyen megtanultak De aztan szüles elött par nappal ratalaltam a Myla nevre es beleszerettem:) Es vegül az lett a neve. Hat egy olyan 1-2 het kellett mire megszoktam en is meg a ferjem is. Tesoknak kicsit több idö kellett. Az elejen mi is mondtuk neki parszor hogy maya :) de most mar 3 honapos es mar mindenkinek Myla :)
5/7 anonim válasza:
3.
talán azért nehéz ilyet találni, mert ezt a nők többsége tudatosan igyekszik kerülni :)
6/7 A kérdező kommentje:
Egyet találtam, a 4. válaszolónál így volt:)
2015. okt. 5. 17:23
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!