Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nektek is megfordult a fejetek...

Nektek is megfordult a fejetekben terhesség alatt, a mi lesz, ha?

Figyelt kérdés

... megáll a szíve? ha betegen születik? ha nem leszek jó anya?

Párommal ezekkel a gondolataimról nem tudok beszélni, azt mondogassa, hogy pozitívan kell hozzá állnom, na de nekem azért csak megfordul a fejemben, hogy mi lenne, ha...

2014. márc. 20. 20:49
 1/4 anonim ***** válasza:
A problémákkal majd akkor foglalkozz amikor ott vannak, kár előre stresszelni rajtuk. Mi lesz ha holnap a fejedre esik egy cserép? Mi lesz ha holnap elüt egy autó? Mi lesz ha a baba után már nem fog szeretni a férjed? Mi lesz ha ... Ezek mind alaptalan félelmek. A gyerekért most már öröké aggódni fogsz, ezen semmi sem fog változtatni. Tökéletes anya nincsen, te leszel a saját gyermeked legjobb anyukája mert nálad jobban senki sem szereti ezen a világon. Amikor vállatad a gyerket akkor azt is vállatad, hogy jóban rosszban mellette leszel, már nincs vissza út, meg fog születni. Sok beteg gyerekről hallani de százszor annyi makk egészséges van! Annak idején én is ilyen drasztikus problémákon agyaltam, aztán megszületett a fiam. A szívében nem záródott a Botallo vezeték, nincs baj majd 3 éves korára záródik. Nem hízik már több hete, nincs gond előbb utóbb majd hízik örökre ilyen pici nem maradhat. :D Lesznek vele problémák, de nem ilyen drasztikusak mint amiket te mondasz. Bármi is történjen, neked erősnek kell lenned, menned előre és élned az életed, a problémák úgy is jönnek maguktól kár már előre félni olyanoktól amik sosem következnek be.
2014. márc. 20. 21:05
 2/4 anonim ***** válasza:
0%
Mondjuk azt, hogy mi lesz ha beteg a gyerek szerintem már nem, hogy gyerekszülés hanem már házasság előtt meg kellett volna beszélni.
2014. márc. 20. 21:18
 3/4 anonim ***** válasza:

igen. és a barátnőm, aki 7 hónappal később szült , mint én, neki is megfordult párszor rossz gondolat a fejében.

szerintem sok várandós kismamának van ilyen gondolata, félelme...

azért aggódunk, mert hallunk másoktól rémtörténeteket, hallunk tragédiákról.

viszont...

gondolj csak bele... hány meg hány egészséges baba születik... a kórházban ahol szültem, a 4 napban kb. 100 kisbabát láttam, egyiknek se volt semmi baja, makk egészséges csodálatos kisembereket láttam.

sőt, ha bele gondolok, a több száz ismerősöm között se tudok rossz dologról.

ezer meg ezer gyerek születik, és szerencsére nem gyakori a probléma, csak ha van valami, akkor annak akkora visszhangja van. de nem ez a jellemző.

kapaszkodjál ebbe a dologba, illetve tedd fel a kérdést, ha te és a párod is egészségesek vagytok, akkor vajon miért ne lenne tök egészséges a babátok...

nyugi, te csak szeresd a picikédet, beszélj neki, hogy nagyon várod már :)

a kisbabák állítom szívosabbak, mint mi felnőttek, mitől állna meg a szíve? :) :) stramm kisemberek, kérdezz erről anyukákat meg :)

miért ne lennél jó anya. szerintem aki gondoskodik és szereti a gyerekét, az már eleve jó anya... a gyereknek biztonság, törődés és szeretet kell, ez meg menni fog, majd ha megszületik, megtudod, milyen szerelmetes érzelmek tudnak dúlni benned :) :)

inkább nem mész pisilni egész nap, csak a kicsinek jó legyen... :) :)

nyugi :) mindannyian átestünk mi anyák ezen :) érezd jól magad, legyél boldog kismama, ez életed egyik legszebb időszaka, élvezd ki :) gondolj arra, millió egészséges gyerek születik a világon nap mint nap, és milyen boldogok is tudnak lenni az édesanyák :)

2014. márc. 20. 21:30
 4/4 anonim ***** válasza:

Megfordult, de teljesen tényszerűen meg tudtam beszélni az orvosommal. Ő statisztikákat mondott, illetve jeleket. Pl. tudom, hogy nagyon hosszú a köldökzsinór, kérdeztem, hogy mekkora az esélye, hogy csomót köt rá a magzat és emiatt elhal.

Mondta, hogy kb évi egy ilyen esettel találkoznak, megelőzésre nincs lehetőség. A hirtelen alábbhagyott magzatmozgás, vagy a vibráló, epilepsziaszerű rángás utalhat arra, hogy baj van.

Nekem ennyi elég volt, képbe kerültem, bízom benne, hogy nem fordul elő.

2014. márc. 21. 07:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!