Nektek is megfordult a fejetekben terhesség alatt, a mi lesz, ha?
... megáll a szíve? ha betegen születik? ha nem leszek jó anya?
Párommal ezekkel a gondolataimról nem tudok beszélni, azt mondogassa, hogy pozitívan kell hozzá állnom, na de nekem azért csak megfordul a fejemben, hogy mi lenne, ha...
igen. és a barátnőm, aki 7 hónappal később szült , mint én, neki is megfordult párszor rossz gondolat a fejében.
szerintem sok várandós kismamának van ilyen gondolata, félelme...
azért aggódunk, mert hallunk másoktól rémtörténeteket, hallunk tragédiákról.
viszont...
gondolj csak bele... hány meg hány egészséges baba születik... a kórházban ahol szültem, a 4 napban kb. 100 kisbabát láttam, egyiknek se volt semmi baja, makk egészséges csodálatos kisembereket láttam.
sőt, ha bele gondolok, a több száz ismerősöm között se tudok rossz dologról.
ezer meg ezer gyerek születik, és szerencsére nem gyakori a probléma, csak ha van valami, akkor annak akkora visszhangja van. de nem ez a jellemző.
kapaszkodjál ebbe a dologba, illetve tedd fel a kérdést, ha te és a párod is egészségesek vagytok, akkor vajon miért ne lenne tök egészséges a babátok...
nyugi, te csak szeresd a picikédet, beszélj neki, hogy nagyon várod már :)
a kisbabák állítom szívosabbak, mint mi felnőttek, mitől állna meg a szíve? :) :) stramm kisemberek, kérdezz erről anyukákat meg :)
miért ne lennél jó anya. szerintem aki gondoskodik és szereti a gyerekét, az már eleve jó anya... a gyereknek biztonság, törődés és szeretet kell, ez meg menni fog, majd ha megszületik, megtudod, milyen szerelmetes érzelmek tudnak dúlni benned :) :)
inkább nem mész pisilni egész nap, csak a kicsinek jó legyen... :) :)
nyugi :) mindannyian átestünk mi anyák ezen :) érezd jól magad, legyél boldog kismama, ez életed egyik legszebb időszaka, élvezd ki :) gondolj arra, millió egészséges gyerek születik a világon nap mint nap, és milyen boldogok is tudnak lenni az édesanyák :)
Megfordult, de teljesen tényszerűen meg tudtam beszélni az orvosommal. Ő statisztikákat mondott, illetve jeleket. Pl. tudom, hogy nagyon hosszú a köldökzsinór, kérdeztem, hogy mekkora az esélye, hogy csomót köt rá a magzat és emiatt elhal.
Mondta, hogy kb évi egy ilyen esettel találkoznak, megelőzésre nincs lehetőség. A hirtelen alábbhagyott magzatmozgás, vagy a vibráló, epilepsziaszerű rángás utalhat arra, hogy baj van.
Nekem ennyi elég volt, képbe kerültem, bízom benne, hogy nem fordul elő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!