Egy 2 éves gyereknek még nem az anyja mellett van a helye? Miért akarja a kormány bölcsibe dugni a gyerekeket? Hova mennyen el az anyuka dolgozni mikor nincs munka?
Szerintem is az anyja mellett a helye. Olyan gyorsan felnőnek...
Semmi munka?! Érdekes, amióta anyuka vagyok, még egy percet sem unatkoztam, de irigyellek, ha Te "semmimunkás" igen.
2,5-3 évesen már én is beadnám bölcsibe, ha FELVENNÉK! DE, nem vették fel! Hoppá! Akkor most mi van?! Megy a gyerekem a méregdrága magánbölcsibe fél évre, és REMÉLEM, hogy oviba azért már felveszik, merthogy EZ SEM KÖTELEZŐ!!!
Nekem meg ne jöjjön senki külfölddel, mert ott van hová tenni szerencsétlen kölyköket, van részmunkaidő stb... Látott mostanában bárki is bölcsödét építeni? Mert én még nem.
Ráadásul az első 1 év arról szól, hogy többet leszünk otthon a gyerekkel betegállományban, mint a munkahelyen. Kérdem én: leszámítva az állami szférát, melyik cég tűri el hosszútávon, morgás és fenyegetés nélkül, hogy otthon maradjon az anyuka?! És ha valakinek több gyereke van? És egymás után lesznek betegek? És amikor több hétre bezár a bölcsi/ovi, hová teszitek a gyereket? Nálunk csak mérsékelten ugraszthatók a nagyszülők (jé, dolgoznak...), akkor? Megint fizessek egy vagyont bébiszitterre? Amikor 18 éves korom óta fizetek rendes adót? Alig voltam betegállományban? Akkor miért fizessek az "ingyenes" gyerekfelügyeletért?!
De jó, legyen: én elmegyek 2 hét szabira a gyerekekkel, apa elmegy szabira 2 hétre, talán a nagyszülők is bevállalnak 1-2 hetet. És EGYÜTT mikor megyünk nyaralni...? De buta is vagyok, hát azt a pénzt már rég elvitte a magánbölcsi... :S
Szóval kedves Kérdező: én is fel vagyok háborodva és el vagyok keseredve. De azért valahogyan biztos lesz, mert a gyerekek az elsők, és nem akarom, hogy ebből a rosszból bármit is érzékeljenek - aztán később majd rájönnek, hogy már megint előbb cselekszenek, minthogy kidolgoznák rendesen a hátteret.
semmimunka, külföldön nem ekkora a munkanélküliségi ráta, van aki visszavárja a kismamát!
Hát igen, érdekes, nem is tudom, hogy oldják meg a szoptatást.
Amúgy szerintem is felháborító, de sajnos ebben a világban élünk, kb 2 millió ember tartja el a maradék 7et, nem csodálom, h itt tartunk.. sajnos.
Mindenesetre mi a 2.babánkkal pont lemaradunk a 3 évről.:(
utolsó vagyok.
Még annyit, h adjam be a bölcsibe gyereket, úgy, h a szerencsétlen 2 évesek kint alszanak a hidegben, ködben, és valamelyiknek még egy sapkát sem képesek a fejére húzni a dadák? Hát én nem azért szültem és óvtam, neveltem, h vmi idióta miatt mondjuk agyhártyagyulladása legyen!!!
És ez komoly, a saját szememmel láttam!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!