Akiknek nehezebben kezelhető a babájuk és nincs idejük mellette másra?
Nekunk az elso 6-8 het igy telt:
Felkeles 8 korul, szopi, alcas szopi kozben, majd tapszer mert keves volt a tejem, aztan ezen bealudt, leraktam 10-20 perceket aludt, kozben fejtem, hogy szaporitsam a tejet. Majd elmosni, sterilizalni mindent, miutan ezzel vegeztem, kezdhettem elorol az egeszet. Ejjel, nappal ez volt.
Seta kozben beiktatva delutan vagy estefele, furdes 9-10 korul.
Nekem reggel szoptatos tea fozes, reggeli kb. delutan 3 kor, pizsamabol valo feloltozes 5 re sikerult. Apa este 9 ig dolgozik, ugyhogy egyedul egesz nap.
Mindkettonk csakadja tobb ezer km- re el. Segitseg nincs.
A parom fozozz estenkent, le is fagyasztottuk, igy volt mit ennem napkozben.
8. hetre lett eleg tejem, igy mar egyszerubb volt, mert a tapszer es a fejes kimaradt.
Most 3 honapos a kisfiam, mar sokkal egyszerubb, 9-10 korul kelunk, akkor szopi, aztan elvan a szekeben mig reggelizek, osszepakolok, mosok, stb.
1 korul alszik kb 1-2 orat, aztan ha felkel szopi, majd jatszoszonyeg, vagy kisagy, itt elvan egyedul egy orat is, addig en eszek, porszivozok, fozok, aztan seta delutan, bolt, 8 korul hazaerunk, gyorsan fozok vacsorat, apa 9 kor jon akkór eszunk, baba 9-10 korul furdik majd szopi, aztan 11-12 korul fekszik.
Nekem van egy 5 éves nagyfiam és egy most 10 hónapos matrica kislányom. Én vettem egy hordozókendőt már a legelején, hogy a kisfiammal is legyen időm foglalkozni. Már 3 hónaposan elkezdtem hátra kötni a kislányomat (hordozási tanácsadótól tanultam a kötéseket), így volt két szabad kezem a nagy tesóra és a házi munkára is. A kicsi meg elégedett volt, mert a közelemben volt.Ahogy beindulta mozgásfejlődése, egyre ritkábban igényli a hordozást itthon. Én meg annyira belejöttem, hogy még babakocsink sincs. :) Egyébként már újszülöttet is hátra lehet kötni, és akkor két szabad kézzel azt csinálsz amit csak akarsz. :) Ha nyugodt a baba, akkor nyugodt a mama is. Vagy fordítva. :)
És azon meg nem kell aggódni, hogy ha hordozzuk, akkor majd mindig azt akarja, hogy cipeljük. Ez egyáltalán nem igaz. Meg az sem, hogy lassabb lesz a mozgásfejlődése. A kislányom 10 hónapos, a bútorokba kapaszkodva megy, pár másodpercig önállóan áll,már 2 hónapja stabilan ül, semmilyen mozgásforma nem maradt ki. Imád jönni menni, mászni, felfedezni. De imád a hátamon is utazni, vagy ha úgy van a hátamon elaludni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!