Ilyen anyagiak mellé harmadik baba?
Kedves 2.!
Azért pontoztak le szerintem, mert többen úgy gondolják, hogy a vázolt anyagi körülmények mellett ők vállalnának 2. gyereket.
Persze számos apró, de fontos dolgot nem tudunk: milyen a házasságotok, mekkora a mai lakásotok, stb., de egy 2. gyerek nem 2-szer annyi költség.
Nekem volt egy barátom, aki egyke volt és 20 évesen azt mondta, hogy ilyen nagy kiszúrást nem fog a gyerekével tenni, mint hogy ne legyen testvére.
Egy újabb gyerek pontosan annyival kerül többe, mint az addigiak is, persze ha nem lesz beteg, nem szorul fejlesztésre stb. Nekünk "csak" tejallergiás a kisebbik gyerekünk, de 2 éves koráig nem kaptunk semmilyen támogatást (csak a tápszerre, de azt 1,5 éves koráig ette csak), a tejhelyettesítők viszont rohadt drágák ám! És ez csak egy táplálékallergia!
Az egy jó nagy hülyeség, hogy ahol 1 van, ott elfér több is! Újabb ágy, több étel, több ruha, több felszerelés, több osztálypénz, stb, stb, stb.
Csak egy hülye példa: Ha van 1 gyereked, akkor neki elég 1 gombóc fagyi. Ha van még egy gyereked, akkor neki is kell, ha még egy, akkor neki is, és így tovább, ugyanígy mindennel. Persze, vannak családi kedvezmények, pl. belépőkre, de akkor sem kerül semmi ugyanannyiba 1 gyerekre, mint 3-4-re!!!!!!!!!!!
Ilyen bevételre én biztosan nem vállaltam volna még a 3. gyereket sem...
Mi fejenként keresünk annyit, de a 2 mellé nem vállalunk többet, mert nekünk így kerek a világ, na meg így nem kell szűkölködni semmiben és havi 200e Ft-ot félre is tudunk tenni.
Én biztosan elvetetném, mert a meglévő gyerekeimért nagyobb felelősséggel tartozom, szerintem...
Főleg úgy, hogy a kérdezőnek nincs is munkahelye. (folytatva a 36-os gondolatmenetét, bocs. 36-os, de úgy látom hasonlóan gondolkodunk)
Egy emberre építeni 6 ember ellátását nagyon nagy felelőtlenség!
Értetlenül állok a válaszadók előtt.
Könnyű a kanapéból azt írni hogy ki hogy vetne véget a méhében lévő életnek pusztán némi érzelmek nélküli matematikai okoskodás alapján, de azért megnézném őket mit tennének ha ebben a helyzetben lennének mint a kérdező!!!!!
Nagyon nehéz lenne, az tuti, de a saját és a gyerekeim jövőjének érdekében nem vállalnék újabb gyereket. Igen, elvetetném, ami természetesen nagyon fájna, de a meglévő 3!!!! gyerek iránt szerintem nagyon felelősséggel tartozik egy szülő, mint egy pár hetes magzatért.
Ez nagyon hülyén hangzik, de sajnos vele még bármi történhet, így természetesen nincs akkora kötődés iránta, mint a meglévő gyerekekhez.
De most őszintén gondoljatok bele, ti abortuszellenzők! Szerintetek 1 fizetésre kellene vállalni 4 gyereket, csak mert az abortusz bűn? Úgy, hogy a kérdező el van kötve, tehát tutira nem akart még egy gyereket? Szerintetek normális dolog fejenként havi 50e Ft-ból élni????
Ez nem csak érzelmek nélküli matematikai okoskodás, könyörgöm!
Ha így is alig jönnek ki a pénzből, akkor miért kéne még tovább rontani a helyzetet?Oké, van kiságy, babakocsi, ruhák gondolom a három másiktól, de nincs munkája, gyedet-tgyást, semmit nem fog kapni!
Nekem már akkor is lelkiismeretfurdalásom van, ha azt mondja a gyerekem, hogy jajj, anya, de ennék banánt, vagy almát, de itthon csak körte van.
Arról nem beszélve, hogy apának ez mekkora felelősség? Istenem , ne dőljek ki, mert éhenhalunk! Istenem, ne rúgjanak ki, mert oda a jelzálogom.....Én nem tenném ki ennek a férjem, ha nem lenne muszáj, ettől függetlenül akár még velem is megeshet, nem ítélkezek!
Ha meg meglobogtatod a pípírt, hogy el vagy kötve, meg milyen az anyagi helyzetetek, lehet kedvezményt i9s kapsz ab.-árából.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!