Kérlek adjatok valami tanácsot! Úgy érzem értelmetlen az életem!?
Amióta az eszem tudom, mindig is arra vágytam, hogy anya lehessek. Most leszek nemsokára 20 éves, és úgy érzem, hogy egy válságba került az életem. Mindenki próbál segíteni, de úgy érzem, nincs semmi lehetőségem.
Idén érettségiztem. A párommal, akivel már 3 éve együtt vagyunk, nagyon szeretjük egymást, össze is akarunk házasodni, de nem sietjük el. Úgy volt, hogy összeköltözünk. Már fél éve dolgoztunk a házon, mert fel kellett újítani kicsit. Rengeteg munkát öltünk bele a házba és a kertbe, erre a párom apja, akié jog szerint a ház, bejelentette, hogy eladta a házat, annak ellenére, hogy megbeszéltük vele a dolgot, és már biztos volt, hogy odaköltözünk. Megengedte, és azt mondta, hogy leveszi a hirdetést, és nem árulja már tovább a házat így.
Ennek ellenére eladta. A munkánk, a pénzünk mind odalett amit beleöltünk a házba.
Más lehetőségünk nincs összeköltözni, mivel jelenleg csak a barátom dolgozik, és ő se túl sokat, mert mellette szakképzésre is jár 1 évig.
Én nem tudtam, hogy mihez kezdjek magammal érettségi után. 4 hónapot dolgoztam, és minden pénzt félreraktam, és a barátom is sokat dolgozott a nyáron (összesen kb. 3-400 ezret tudtunk félrerakni ketten).
Mivel nem volt jobb ötletem, és mindenképpen szerettem volna egy szakmát, elkezdtem csinálni egy OKJ-s szakképzést, ami 2 évig tart. Majdnem egy hónapja járok oda, és nagyon nem szeretem.
Minden nap úgy kelek fel, hogy utálom az életem. Ez így nem mehet tovább.
Azt szeretném, hogy legyen egy olyan munkahelyem, amiből el tudom tartani magunk a párom fizetésével kiegészítve.
Szerintetek mi lenne a jobb megoldás?
1) Maradok az iskolában, amit utálok. 2 év alatt elvégzem, és 22 évesen végzek, egy szakmával amit utálok, és bármiféle releváns munkatapasztalat nélkül.
2)Magántanulónak átjelentkezem, és elmegyek pénztárosnak/árufeltöltőnek. Vagy sikerül az iskolában a vizsgám, vagy nem.
3)Otthagyom az iskolát, és főállásban leszek árufeltöltő/pénztáros.
Sajnos csak ezek a munkalehetőségeim. 19 éves vagyok, lassan 20, van két felsőfokú nyelvvizsgám (német és angol) és 4 hónap munkatapasztalatom. Ezzel sehova se vesznek fel, csak pénztárosnak.
Külföldre is mennénk ha lehetne, de nincs rá pénzünk.
Én csak annyit szeretnék, hogy ne utáljam az életem. Csak azt szeretnék, hogy össze tudjak költözni a párommal. Anya szeretnék lenni, de a semmire nem szülhetek.
Mindig az volt az álmom, hogy főállású anya legyek. Semmilyen karrier iránti vágyam nincs, és elképzelésem sincs, hogy milyen munka érdekelne. Nem azt szeretném, hogy imádjam az állásom, csak azt hogy ne gyomorgörcscsel kelljek fel reggelente, mert utálom az életem.
Szerintetek mit csináljak? Nagyon el vagyok keseredve. Semmi értelme az életemnek, nem bírok tovább így élni!Úgy érzem, hogy én arra születtem, hogy anya legyek, de ez soha nem fog megvalósulni a körülményeink miatt.
Van valami tanácsotok?
19N
10-es: Az első ponttal nem értek egyet. Valószínűleg igazad van, átlagos esetben, de mi többgenerációs házban lakunk. A mamám is velünk lakik, anyukám is ebbe a házba szült engem, akkor még a mamámmal éltek csak ketten itt. Anyukám sosem költözött el, ide költözött apám is a házasság után.
A másik pontban igazad van, de az a helyzet, hogy szinte sehova se várnak már vissza baba után, mindegy mennyi idős vagy. Én legalább is ezt látom mindenhol. De a GYED-ben igazad van, én is ezért szeretnék többek között elkezdeni dolgozni.
Szia.! Nállunk az van most, hogy most kezdett el a vőlegényem dolgozni, ( lassan 4.éve vagyunk együtt), nekem sajnos még nem sikerült munkát találnom( de rajta vagyok.) és Mi is mindennél jobban vágyunk egy kisbabára, ( illetve kettőre), és arra, hogy végre összeköltözhessünk, Én 18éves multam, ő 22éves , de sajnos az anyaság még várhat, amig lesz munkám, összetudunk költözni. :(
Szoval, nem csak ti vagytok ilyen hel,zetben. es a parod is, annyira szeretne babát, mint te.? Ő is bevállalná kb most.? Én azt tanácsolom, hogy hallgass a szivedre, és tedd azt, amit igazán szeretnél, és amit érzel.! :)
Utolso elotti vagyok.
Az nem lenne rossz otlet, h probalkoznatok, es kozben meg megcsinalnal el olyan sulit, ami valamennyire tetszik is, es lehet gyerek mellett is. Sok sikert.:) !
Ne haragudj, kedves Kérdező, de szerintem nem a gyógyszeres anyukádra kellene hallgatnod, aki addig lát csak tisztán, amíg oké minden. Te is bevallottad, hogy haza nem viheti egyikőtök sem a picit. Szerinted mennyi esélyed lenne bármerre is elhelyezkedni, tanulni, egyáltalán az érdeklődési köröcddel foglalkozni egy baba mellett? Nekem két picin van, örülök, ha kilátok a tennivalókból. Csak azért ne szülj, mert másnak is van.
Semmi végzettséggel, szép nyelvtudással pl recepciósnak tudnálak elképzelni. Ahhoz nem kell idegenforgalmi, hogy azt mondd. "elnézést, Horváth úr most nem veszi fel a telefont, vissza tudná hívni később?" Vagy szoláriumba, vagy kisegítőnek, asszisztensnek, önkormányzathoz valahova. Sokszor csak a fellépés számít.
És egyél MagneB6-ot, az eloszlatja a felhőket a fejed fölül. Hülyeségnek hangzik, de ha azt akarod, h ne a depi és az életúntság vezesse az agyad, edd ezt. Mi nők érzékenyebben reagálunk a hiányára, ez van, az Omega3 hiányra is. Kérlek, próbáld ki, tapasztalat. Ennyi idősen nagyon magam alatt voltam. Ne legyél elkeseredve, ahogy írsz, sokan irigyelhetnének, h ilyen körültekintéssel nézed az életed, és tervezel, nemcsak beleugrasz valamibe.
Az öregtől nem lehet a felújítás költségeit, munkadíjat elkérni?
38/N
Szerintem egyaltalan nem egeszseges, ha valaki a szulokkel el, es ott alapit csaladot. Az ilyenekbol szoktak lenni a csonka csaladok kesobb, amikor valamelyik fel besokall attol hogy mindig az anyukahaz/anyoshoz kell alkalmazkodni, nem pedig a parjahoz. Allando megfeleles, semmi onallosag. En ezt nem javaslom.
Szerintem menj el dolgozni, es koltozzetek ossze alberletben, amit kozosen fizettek. Csak ugy fog kiderulni, hogy minden teruleten kijottok-e egymassal, be tudjatok-e osztani egyutt a penzt. Ezeket egyutt kell megtapasztalni, ugy hogy nincs ott senki veletek.
Kozben meg lehet probalkozni a babaval. Mire osszejon, mar lesz egy par honap munkaviszonyod, amire kapsz gyest/gyedet stb.
Ne magadert dolgozz, csak a gyerek legyen a szemed elott. Raadasul ha van mar par honap munkaviszonyod, akkor meg hitelt is kapnatok, amibol tudtok venni lakast.
De eszedbe ne jusson arufeltoltonek elmenni! Oda 8 altalanossal vesznek fel dolgozokat, ennyire ne alacsonyitsd le magad. Minimum hogy penztarosnak jelentkezz, de szerintem valamilyen ugyfelszolgalatot is megprobalhatsz, oda is konnyu bekerulni, csak erettsegi kell hozza, nagyon konnyu munka (foleg ha telefonos ugyfelszolgalat, mert az egesz nap csak ul a szamitogep elott) es van esely ra, hogy kesobb visszavesznek reszmunkaidoben is (amikor mar nagyobb a gyerek).
Gyakorlatilag 1 ev alatt mindent meg tudnatok oldani, kitartas!
A tovabbtanulasnal meg a kesobbiekben en is a fordito/tolmacs szakot fontolnam meg a helyedben, mert azzal meg otthonrol vegezheto munkad is lehet, es nagyon jol keresnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!