Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit tegyek kérlek adjatok...

Mit tegyek kérlek adjatok tanácsot?

Figyelt kérdés

Nagyon kivagyok már a 4 éves fiam kikészit idegileg komolyan mondom már ott vagyok kikelek magamból.

A helyzet a következő nagyon akaratos mindent azonnal most akar neki nem elég semmi.

Nem fogad nekem szót elfut lemegy az udvarra áztatás időben.

Ha valami nem ugy van ahogy ő akarja sirni kezd és az apjahoz menekül.

Az apja megvedeezi sokat vitazunk miatta.

Amikor megszidom azt vágja a fejemhez hogy majd megmond apunak.

Ugy sír mintha agyon verném nem bírom már.

Megigéri hogy jól fog viselkedni aztán kezdi megint.

Leülök akkor neki kell ez az amaz.

Mintha direkt csinálná az idegesítő dolgait.

Az apja semmiben nem segit nekem csak ha van kedve akkor megenged neki mindent csakhogy csendben legyen.

Köszönöm

2015. júl. 19. 12:06
 1/3 A kérdező kommentje:

Ja igen azt kihagytam ha megyünk valahova képtelenség bárkivel is szóba állni mert egyből beleszol mutogatja hogy mit vettem a boltba.

vagy ha éppen olyanja van akkor elfut.

2015. júl. 19. 12:12
 2/3 anonim ***** válasza:

Nagyon kemény munkával lehet rajta változtatni.

Legfőbb probléma valószínűleg az, hogy teljesen mások a nevelési elveitek apukával, ráadásul Te már ki vagy készülve és ezért nagyon könnyen manipulál.

Amikor leülsz és neki kell valami azt mondod: Most anyának kell összehajtania a ruháidat, vagy bármit csinálnia. Elmondod neki, hogy 2 perc múlva az övé vagy és addig ha üvöltözik sem lesz ő az első. Ha belebeszél a felnőttek beszédébe fogd meg a kezét és mondd tovább amit elkezdtél. Azt meg, hogy megmond apunak ki kellene nevetni. Valószínű látja rajtad, hogy rosszul esik neki. Ha könnyedén veszed és elmondod hogy az árulkodásnak vannak következményei (pl. nincs édesség vagy bármi) akkor talán megérti. Iszonyúan következetesnek és kibillenthetetlennek kell lenned, ha bármilyen kis változást szeretnél. Ha egy picit is jól viselkedik jutalmazd. Szép szóval és valamivel amit szeret.

Igéret betartását meg ne csikarj ki senkitől, amit más kényszerít ránk azt nem szeretjük betartani.. pláne egy olyan 4 évestől mit vársz aki ha felnőtt lenne azt mondanánk, hogy senkivel sem törődő, felelőtlen? Ha hisztizik hagyni kell. Nem szabad, hogy manipuláljon a hisztivel. Nem szabad, hogy elérjen vele bármit is akár egyszer is. Ez nagyon-nagyon nehéz most már, de nem lehetetlen. (Testvéremék a földön fetrengő ordítozó gyereket, aki az egész család előtt verte ki a balhét egy órán keresztül hagyták. A végén már csak nyöszörgött, nézett körbe, de senkit nem érdekelt. Ma egészséges lelkületű, felelősségteljes kamasz.)

Apával meg remélem nem őelőtte vitatkoztok, mert annál rosszabb nincs.

Nagy valószínűséggel segítséget kellene igénybe venned. És nem elsősorban a fiadhoz, hanem a férjedhez.

2015. júl. 20. 12:23
 3/3 anonim ***** válasza:
bocs, "rosszul esik neki" helyett: "rosszul esik neked az árulkodása"
2015. júl. 20. 12:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!