Anyukák, kérlek adjatok tanácsot? Életem legnehezebb döntése, mit tegyek?
Két pici gyermekünk van, bölcsis és ovis korúak. 8 éve vagyunk együtt. A párom kedves, aranyos, a gyerekekkel jól bánik, ami alapból egy nagyon jó dolog. Viszont: kb 3 éve elkezdtem nagyon elhidegülni tőle, és mára eljutottunk odáig, hogy már attól ráz a hideg, ha csak a kezemet meg akarja fogni az utcán. Képtelen vagyok elviselni az érintését, az intimebb dolgokról nem is beszélve, minden alkalommal úgy érzem, mintha megerőszakolnának. Ezt ő is érzi, és beszéltem is vele erről. Azt mondta, hogy ha nem tudok változtatni, akkor nem bírja tovább, mert ő normál kapcsolatot akar, amit tőlem nem kap meg. Én erre azt válaszoltam, hogy oké, akkor menjünk szét, mert képtelen vagyok változtatni. Jártam pszichológushoz is hosszú hónapokig, de az sem segített. Először elfogadta a párom a döntésemet, de most minden nap azzal zsarol, hogy a gyerekek életét tönkreteszem, ha szétmegyünk, mert szükségük van mindkét szülőre, plusz a családi házunkból beviszem őket egy albérletbe, az milyen szörnyű lesz. A család is ellenem fordult, a saját és az ő szülei is megvetnek, amiért kihátrálnék a kapcsolatból.
Hozzá kell tennem, hogy kb 2 hónapja már olyan szinten durva a helyzet, hogy vagy veszekszünk, vagy nem szólunk egymáshoz, borzasztó feszült a légkör.
Igazából azt nem tudom, hogy mit tegyek? Engedjek a nyomásnak, és maradjak benne egy olyan kapcsolatban, ami lelkileg tönkretesz, de cserébe a gyerekek teljes családban, kertes házban, anyagi jólétben maradnak? Vagy helyezzem előtérbe a saját boldogságomat? Ahhoz meg kellene játszanom a szerető feleséget, ahogy eddig is, mert a párom kijelentette, hogy csak akkor működhet, ha odaadó, bújós stb. leszek.
Mit tennétek? Nem akarok önző lenni, hogy a gyerekeimmel ezt teszem, de magamat se akarom tönkretenni...
Elmennék párterápiára. Ha két gyermekének is van, s ezek előtt szerettétek egymást, még adnék egy esélyt.
Nagyon nehéz ám egyedül 2 gyerekkel!
Hát nem tudom,ennek így nem sok értelme van,de sajnálom,én ilyenkor mindig picit dühös vagyok,hogy annyi patkány férfi van a világon,a férjed meg a leírásod alapján egy tök normális,kedves fickó,meg van mindenetek,te meg csak úgy kiszeretsz belőle? De miért? Semmi,de semmi oka nincs? 8 éve még szeretted,most meg irritál???
Egyébként igen,sajnos tönkre fogod tenni az egész családod...
Ha szétmentek az meg fogja viselni a gyerekeket, de ha így ebben a formában maradtok együtt az mégjobban :(
Van olyan ismerősöm aki a párjával a gyerekek miatt maradt együtt, de úgy, hogy csak együtt éltek, de mind a két félnek meg volt a saját magánélete. Megbeszéltek bizonyos szabájokat, és úgy éltek mint lakótársak. Hosszú-hosszú évekig működött
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!