Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogyan jelentettétek be a...

Hogyan jelentettétek be a terhességet a munkáltatónál? Nem éreztétek aljasnak magatokat?

Figyelt kérdés

Lassan 5 hetes terhes leszek, be kell jelentenem a terhességet ha az orvos is igazolja, mert a munkám egészségre ártalmas. Sok munka van, kevés az ember és én hátbatámadásnak érzem a részemről azt, hogy bővül a családom. Félek, hogy hogyan fognak reagálni, de a cégnél mindenkinek 2-3 gyereke van. Be kellett vna jelentenem, hogy hahó tervezzük a babát? A mai világban ezt nem lehet, meg mi van ha évekig nem sikerül?

Ti mit gondoltok erről?

Jövő héten hétfőn személyesen mondom el, vagy hétvégén felhívjam a közvetlen főnökömet és elmondjam?

A héten táppénzen vagyok felső légúti megbetegedés miatt, pénteken megyek nőgyógyászhoz.

2015. szept. 21. 12:48
1 2 3
 21/29 A kérdező kommentje:
Köszi, és az nagyon ciki, hogy most mandulagyulladás miatt beteg vagyok( tényleg sűrűn van baj vele), de hétfőn azt mondom, hogy a héten derült ki a terhesség miután a hasam is elkezdett fájni? (a hasam tényleg fáj, itt-ott). Szóval gáz, ha nem mondom, hogy hoho csak azért maradtam ezen a héten otthon, h ne kelljen kockáztatnom a babát amíg még nem is biztos a terhesség?
2015. szept. 21. 14:19
 22/29 anonim ***** válasza:

Ne agyald már túl ennyire. A fogantatás körülményeit nem akarod részletesen az orrukra kötni?

Amikor úgy gondolod, akkor bemész, közlöd, hogy terhes vagy, várhatóan X hónapban fogsz szülni, és a munkakörülmények miatt szeretnél táppénzre menni.

Ennyi. Nem túl professzionális ennyire részletekbe menni. A főnököddel munkakapcsolatban vagy, nem barátiban.

2015. szept. 21. 14:34
 23/29 anonim ***** válasza:
Az ő szempontjukból teljesen mindegy, hogy most miért maradtál otthon. Fölösleges magyarázkodni, miután nincs is miért, hiszen egészségre ártlamas munkát végeztél. Egyébként meg nem hülyék:)
2015. szept. 21. 14:36
 24/29 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Remélem nem ordítják le a fejem, bár nem olyanok, viszont ők is csak a maguk érdekeit nézik.

Eléggé izgulok a bejelentéstől, meg a pénteki vizsgálattól, hogy mindent rendben találjon a doki!

2015. szept. 21. 15:20
 25/29 anonim ***** válasza:

"hiába pontoztak le, hivatalosan akkor is írásban kell bejelenteni."

Értsd már meg, hogy idén változott az egész, és már nem kell írásban bejelenteni, mert maga a terhesség ténye tesz védetté, nem az, hogy ott tudnak-e róla, vagy sem. Ha te mondjuk szeptember 5-e óta vagy terhes (igazolhatóan), akkor onnantól kezdve védve vagy, még akkor is, ha te magad is csak mondjuk szeptember 15-e óta tudod, sőt, ha még ezelőtt, mondjuk szeptember 10-én kirúgnak, és te öt nappal később megtudod, hogy már tíz napja terhes vagy, akkor a felmondás semmis, pont a védettség miatt, ami visszamenőleg is érvényben van.

2015. szept. 21. 15:20
 26/29 A kérdező kommentje:
Szerintem a biztonság kedvéért viszek egy papírt amin bejelentem a terhességet. Szerdán megyek az OEP-hez, ott tudnak ezzel kapcsolatban felvilágosítást adni?
2015. szept. 21. 15:30
 27/29 anonim ***** válasza:

Aljasnak???!!! Ugyan miért éreztem volna annak magam? :O

Ha ennyire a munkáltatót nézed, soha nem lehetne gyereked.

Nekem ilyen butaság eszembe sem jutott.

Bementem a főnök irodájába, h beszélni akarok vele és elmondtam, h terhes vagyok. Ennyi.

2015. szept. 21. 15:36
 28/29 A kérdező kommentje:

Én azért érzem magam rosszul mert ha hétfőn bemegyek egyből azzal kell kezdenem, h bejelentem a terhességet és már aznap nem is tudok munkába állni.

Mindenki kérdezgeti folyamatosan, h mikor jön a tesó, sőt még a főnök testvére is azt tanácsolta, hogy legyen, most meg az bánt, h a munkakör miatt egyik napról a másikra hátat kell nekik fordítanom.

Túlbonyolítom tudom! :)

2015. szept. 21. 15:43
 29/29 anonim ***** válasza:

Dehogy aljasság. Kit érdekel mit gondol a főnök hát ez a te méhed mi köze hozzá már bocs.

Igaz nekem gyerektelen, 50es pár voltak a vezetőim, ők úgy érezték hátba tamadtam őket. . Zéró tolerancia!

Úgy volt, hogy 12 hetes genetikai uh után, ha minden ok, bejelentem. Meg ugyebár vízválasztó a 12. Hét. Sajnos a 11. héten bevéreztem, feküdni kellett 3 hétig. Mivel nem mozoghattam, ezért dobtam egy SMS-t hogy hnaptol ne sszámítsanak rám. Azért smst, hogy legyen írásos bizonyitekom, ha esetleg ki akarna rúgni.

Utólag hallottam, hogy még 2 hónap múlva is azon pörgött a hölgy, miért nem szóltam hamarabb. Gondoltam magamban, miről kellett volna előre szóljak, hogy egyik hajnalban elönt a vér?

Szóval én akkor pont leszartam mit gondol rólam, örültem, hogy él a fiam.

Aki meg az ilyesmit nem képes megerteni, az egy érzelmi intelligencia mentes bunkó, aki miatt nehogymár még én érezzem magam aljasnak!

2015. szept. 21. 15:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!