Hogyan jelentettétek be a terhességet a munkáltatónál? Nem éreztétek aljasnak magatokat?
Lassan 5 hetes terhes leszek, be kell jelentenem a terhességet ha az orvos is igazolja, mert a munkám egészségre ártalmas. Sok munka van, kevés az ember és én hátbatámadásnak érzem a részemről azt, hogy bővül a családom. Félek, hogy hogyan fognak reagálni, de a cégnél mindenkinek 2-3 gyereke van. Be kellett vna jelentenem, hogy hahó tervezzük a babát? A mai világban ezt nem lehet, meg mi van ha évekig nem sikerül?
Ti mit gondoltok erről?
Jövő héten hétfőn személyesen mondom el, vagy hétvégén felhívjam a közvetlen főnökömet és elmondjam?
A héten táppénzen vagyok felső légúti megbetegedés miatt, pénteken megyek nőgyógyászhoz.
Nem kötelezhetnek.
Ha mégis akarnák, akkor kiíratod magad táppénzre.
Szerintem ha kevdesek aranyosak munkaadóid akkor sem szabad bennük bízni, úgyhogx csak kizárolag írásban mondjuk jövő hét hétfőn add be hogy terhes vagy és egy példány legyen nálad amit írjanak alá. Ne hívd fel hétvégén a a munkaadót nem az a vlág van amikor is bizni kell mindenkiben.
("xy mint munkaadó tudomásul vettem a fentieket..... aláírás.)
Ez nekem is volt korábban dilemmám, hogy kellene-e szólni már a tervezés időszakában, de hidd el, bármilyen rendesek is, ők is a cég érdekeit nézik, ahogy te is a sajátodat. Te már védve vagy a terhesség miatt, ha nem vagy próbaidőn, vagy határozott szerződéssel, akkor nem rúghatnak ki.
Én személyesen mondtam el, és azt is elmondtam, hogy mikor tervezek visszajönni, és addig mit tudok tenni, hogy megkönnyítsem az átmeneti időszakot.
Egyáltalán nem éreztem magam aljasnak! Korábban már vetéltem, úgyhogy vártam a 13. hétig, mielőtt megmondtam. Akkor is csak azért, mert üzleti útra akartak küldeni és úgy éreztem tisztességesnek, hogyha elmondom, hogy terhes vagyok, hátha így mást küldenek.
Csak vigyázz magadra és a babádra, ne idegesítsd magad semmin! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!