Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Eldönthetem egyedül, hogy...

Eldönthetem egyedül, hogy legyen két keresztneve?

Figyelt kérdés

Mindkettőnknek más név tetszik az apjával. Apa kereken kijelentette,hogy annak fogja hívni,aminek ő elképzelte,nekem nem tetszik,de elfogadtam,hogy legyen ez a neve. Viszont kértem,hogy a nekem tetsző név pedig legyen a második keresztneve,de nem megy bele,mert úgysem fogja senki úgy szólítani,meg milyen ronda név már,neki nem tetszik.

A szülésnél megkérdezik apát is,vagy bediktálhatom mindkettőt? Attól is tartok,nehogy emiatt megromoljon valami köztünk,mert néha a másik nevén is szerettem volna hívni,amolyan becenévként.

2015. szept. 19. 17:02
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:

Én még most kilépnék ebből a házasságból. Ha ilyen alapvető dologban nem tudtok megegyezni, mi lesz később?

Unokabátyám is ugyanilyen erőszakos, nem enged semmiből, hát a felesége helyében (11 éve vannak együtt) már rég elhagytam volna. A nő folyton sír, stb., de nem tudom sajnálni.

Hozzám egyszer szólt bnkón a volt párom, akkor megmondtam neki, még egy ilyen és elhagyom. Komolyan beszéltem, megértette.

2015. szept. 20. 08:59
 22/23 anonim ***** válasza:
100%

Én azt szerettem volna, hogy a lányom neve Elizabet legyen, de a férjemnek nem tetszett. Megegyeztünk, hogy akkor ez a második neve lesz, és kerestünk egy olyan nevet, ami mindkettőnknek tetszik. Ez lett a Nóra.

Most ismét terhes vagyok, és megint olyan nevet választottam második névnek (ha lány lesz) ami neki nem tetszik. De fel sem merült, hogy attól függetlenül ne kaphatná.

Egyébként, ha egy név miatt megromlana közöttetek a kapcsolat, ott már most nagy gondok vannak... A gyerek neve maximum ürügy lenne.

2015. szept. 20. 16:41
 23/23 anonim ***** válasza:

A gyerek nevéről KETTEN kell, hogy döntsetek!! Mi az, hogy ő nem enged az ő kedvencéből??? Akkor te se engedj a tiedből!

Egyébként a normális felnőtt megoldás az lenne, ha keresnétek egy harmadikat, ami mindkettőtöknek tetszik.

2015. szept. 21. 10:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!