Eldönthetem egyedül, hogy legyen két keresztneve?
Mindkettőnknek más név tetszik az apjával. Apa kereken kijelentette,hogy annak fogja hívni,aminek ő elképzelte,nekem nem tetszik,de elfogadtam,hogy legyen ez a neve. Viszont kértem,hogy a nekem tetsző név pedig legyen a második keresztneve,de nem megy bele,mert úgysem fogja senki úgy szólítani,meg milyen ronda név már,neki nem tetszik.
A szülésnél megkérdezik apát is,vagy bediktálhatom mindkettőt? Attól is tartok,nehogy emiatt megromoljon valami köztünk,mert néha a másik nevén is szerettem volna hívni,amolyan becenévként.
3!
Ezer éve a kórházban állítják ki a születési anyakönyvi kivonatot, semmi olyan nincs, amit apuka anélkül tudna intézni. Márpedig azon az a név van, amit a szülőszoban megadtak.
Kérdező, simán lehet Cilinek becezni bármilyen nevű gyereket,
Apukának megmondanám, hogy ő nem hajlandó engedni a névből, te sem vagy hajlandó a sajátodból, szóval keressetek egy harmadikat.
Apuka hozzáállásán pedig erősen elgondolkoznék..
Borzasztóan erőszakos módon viselkedik a férjed, semmi nem számít neki, csak az, hogy az ő akaratát keresztülverje, bármi áron. Nem kéne ezt hagynod. Ha ő kijelentheti, hogy márpedig Tünde lesz a gyerek, akkor te ugyanúgy kijelentheted, hogy Cecília lesz. Egyébként meg szerintem nem szabad olyan névre rábólintani, amit valamelyik szülő nem tud elfogadni. Oké, hogy neki nem tetszik a Cecília, akkor ne legyen az. De ha neked meg a Tünde nem tetszik, akkor az se legyen.
Mi is nehezen egyeztünk meg a férjemmel, elég különböző az ízlésünk, de azt csináltuk, hogy végigmentünk az MTA utónévlistáján (állati hosszú), és mindketten felírtuk egy-egy külön listára azt, amit hajlandóak lennénk adni a gyerekünknek. Ami csak az egyikünk listáján szerepelt, azt kihúztuk, és a végén csak azok maradtak, amit mindketten képesek lennénk adni. Meglepően sok maradt amúgy. Nyilván sok nevet is írtunk fel, nem csak a kedvenceinket, hanem olyanokat, amiket ugyan magunktól nem választanánk, de el tudjuk fogadni, nem utáljuk, el tudjuk képzelni, hogy így szólítjuk a gyereket.
Szerintem ezt érdemes kipróbálni, rászánni némi időt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!