Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Annyira elegem van már,...

Annyira elegem van már, minden anyuka ennyire egyedül érzi magát?

Figyelt kérdés
Van férjem, igaz, hogy reggel 8kor indul dolgozni és etse 7re van itthon, de ezen kívül sem érzem, hogy nagyon segítene akármiben. Hazajön, eszik, max a fürdetésben segít, (kiveszi a gyereket a kádból és ennyi)... Kezd nagyon elegem lenni az egoizmusával, hogy inkább a számítógépen játszik, minthogy velem vagy a gyerekkel foglalkozzon, reggel ő amúgyis felkel, de soha a büdös életben eszébe sem jutna, hogy helyettem ő reggelizteti meg a gyereket, mert inkább még fekszik az ágyban és nyomkodja a telefonját. Nagyon nagyon mérges, dühös vagyok már rá, és kezd ebből elegem lenni. Hiába mondtam el neki, hogy mit érzek és mi a bajom vele, semmi sem változik. Ma hajnalban olyan rosszul voltam, h 2 órát hánytam, alig aludtam, és a gyerek már 7kor kelt, eszébe nem jutott volna, hogy esetleg segítsen... Kiábrándító, dühítő. Fel tudnék robbanni... Tényleg ez a trendi? Normális? Hogy apuka melózik, anyuka meg ha megpusztul is csak a gyerekkel foglalkozzon, az a dolga, és semmi más... (?)

2015. szept. 15. 08:12
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
81%
Nem, nem trendi és nem ez a normális. Egy jó apa, jó férj kiveszi a részét amennyire lehet és ez nem csak annyi, hogy megtölti a kasszát.
2015. szept. 15. 08:29
 2/22 anonim ***** válasza:
100%

Csak mert nálatok ez van,még nem ez a trendi.

Ha tetszik,ha nem,ezt vele kell megbeszélned! Mert vagy beletörődsz vagy addig mész,míg megoldást nem találtok rá!

2015. szept. 15. 08:31
 3/22 anonim ***** válasza:
20%

trendi? nem.

a férjed ilyen.

de mit vársz? 12órát melózik+utazik, biztos hulla, mellett meg bunkó is.

te meg ennyire életképtelen vagy hogy nem tudod lefoglalni magad? foglalkozz magaddal meg a gyerekkel, őt meg szard le

2015. szept. 15. 08:50
 4/22 anonim ***** válasza:
27%

A gyerek elrendezése valóban női feladat, de férfiak is megtudják csinálni. Lehet, hogy ő ugyanazt érzi, mint te. Hogy nem is gondolsz rá, neki milyen reggel 8-tól este 7-ig dolgozni. Emberekkel foglalkozik, szellemi vagy fizikai munkás? Csak ismered annyira, hogy lehet, hogy neked kell előbb feléje fordulnod, és akkor ő is jobban nyit feléd.

Egy dolgot nem tudok megérteni: hogy neked az egy gyerek fárasztó, ő meg egész nap dolgozik, és tőle vársz megértést. Lehet, hogy unalmas egész nap az egy gyerekkel, de az egész napos meló meg fárasztó, igazából ugyanazt csinálja, mint te, reggeltől estig ugyanabban a helyzetben, minden nap. Nem tudom, mennyit keres, de általában a jól fizető állások kimerítik az embert.

Lehet, hogy csak meg kellene beszélnetek. Te elmondtad mi a bajod vele, de lehet, hogy neki is van valami gondja, csak sokkal nehezebben mondja el, ki kell szedni belőle.

Mi ezen már túl vagyunk, tapasztalatból írom.

2015. szept. 15. 08:51
 5/22 anonim ***** válasza:
67%
"csak a gyerekkel foglalkozzon? Unalmas egy gyerekkel egesz nap???" pfff, fogalmad sincs mirol beszelsz es megis eloadod a hulyeseget. tapasztald meg milyen egy gyerekkel egesz nap. nem derul ki hany evesrol van szo, de minden gyerekkel sok gond van, es 0-24-et igenyelnek , igen! es a ferj ertekelendo hogy dolgozik es , elismerjuk , hogy faradt, de az o gyermeke is, es ha szereti az anyjat es a gyereket akkor segit. amit tud es amikor tud. szerintem ha csak reggel ket percet is segitene szivbol mar maskepp erezne magat az anyuka.
2015. szept. 15. 09:13
 6/22 Bella169 ***** válasza:
77%

Nem trendi és szerintem nem is normális.

Az én férjem két műszakban dolgozik. Utazással együtt 10-11 órát van itthonról távol (vagy hajnalban kel vagy késő este ér haza), de mikor délelőtt itthon van vagy ha délután hazaér az az első, hogy megy a kislányához (1 hónapos a kislányunk). Segít az olyan házimunkában amire nem maradt időm vagy egyedül nem tudom megcsinálni. Ha nyűgös a kicsi este képes vele órákig fel alá járkálni, hogy megnyugodjon.

És igen ő is szokta nyomkodni a telefonját, mikor a pici már alszik és a lakás is rendben.

Éjszaka ha csak simán nyűgös a picur fel kel hozzá vigasztalni. Egyébként én kelek mert lévén anyatejes baba az etetését egyenlőre kizárólag én tudom prezentálni.

Próbálj meg vele többször beszélni a problémáról. Addig mondogasd míg meg nem érti, hogy az ő gyereke is és neki is illenék vele foglalkozni.

2015. szept. 15. 09:17
 7/22 anonim ***** válasza:

5-ösnek:

Megtapasztaltam: 4 gyerekkel vagyok itthon egész nap, és van, hogy segítenem kell a férjemnek (saját vállalkozásunk van), nincs bébiszitterem.

2015. szept. 15. 09:28
 8/22 anonim ***** válasza:
A kérdező csak a munkanapokról írt. Mi van munkaszüneti napon, vagy szabadságkor?
2015. szept. 15. 09:29
 9/22 anonim ***** válasza:
Szerintem se ez a "trendi".3 gyerekünk van,de pl. mi a múlt vasárnap is együtt mentünk ide-oda,mert Neki van rá igénye,hogy a gyerekeivel és a feleségével legyen.Nem tudom,én 3 gyerekkel se érzem,hogy megpusztulok....pedig nem egyszerű.Ráadásul-magánvállalkozó lévén-baromi sokat melózik.És ha minden igaz,2-3 hónapra Németországba megy majd valami nagyobb melóra.Na,az izgalmas lesz!A nagyobbakat suliba vinni(a középső most kezdte),a kicsi hamarosan kezdi az ovit.Még szerencse,hogy én is saját vállalkozást viszek,így,ha bármelyik beteg,meg tudom oldani.Segítségem nem igen van(anyukám még aktív,melózik,apukám 3 évvel ezelőtt agyvérzést kapott,bár nem látszik rajta,de gyerekek felügyeletére alkalmatlan,anyós-após 30 km-re lakik,bár Ők otthon vannak,és szívesen segítenek,a tesómék ma viszik haza az újszülött gyereküket).Nálunk is előbb kel fel,mégis én ébresztem,öltöztetem,reggeliztetem a gyerekeket,mert tudom,hogy kell Neki az az óra indulásig.Este én fürdetek,én adok mindenkinek vacsorát.Az apjuk megszeretgeti,megölelgeti Őket,a kislányt Ő viszi be a szobába aludni.Én kelek éjszaka,ha valamelyik sír,fél,hív.De nincs ezzel gond,szerintem.Ettől függetlenül sokat segít.Ha összejövetel van-ami nálunk nem ritka-mindig együtt "vezényeljük" le(terítés,kiszolgálás,vendégvárás,vásárlás)vagy nyári estéken Ő süt kint a kertben.Próbáljátok megbeszélni a dolgokat.
2015. szept. 15. 09:42
 10/22 anonim ***** válasza:

A szabadnapok hogy néznek ki? Akkor sem foglalkozik veletek?

Mikor beszéltél vele erről hogy reagált? Mit válaszolt? Belátta, hogy igazad van, vagy visszavágott?

Amúgy valahol megértem, mert azért elég sokat dolgozik, lehet hogy nekem sem lenne kedvem még reggel gyereket etetni a pihizés helyett, a másik amúgy is otthon van egész nap. Jó most hogy szarul voltál az más. De megkérted, hogy segítsen vagy csak elvártad?

2015. szept. 15. 10:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!