Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Annyira elegem van már,...

Annyira elegem van már, minden anyuka ennyire egyedül érzi magát?

Figyelt kérdés
Van férjem, igaz, hogy reggel 8kor indul dolgozni és etse 7re van itthon, de ezen kívül sem érzem, hogy nagyon segítene akármiben. Hazajön, eszik, max a fürdetésben segít, (kiveszi a gyereket a kádból és ennyi)... Kezd nagyon elegem lenni az egoizmusával, hogy inkább a számítógépen játszik, minthogy velem vagy a gyerekkel foglalkozzon, reggel ő amúgyis felkel, de soha a büdös életben eszébe sem jutna, hogy helyettem ő reggelizteti meg a gyereket, mert inkább még fekszik az ágyban és nyomkodja a telefonját. Nagyon nagyon mérges, dühös vagyok már rá, és kezd ebből elegem lenni. Hiába mondtam el neki, hogy mit érzek és mi a bajom vele, semmi sem változik. Ma hajnalban olyan rosszul voltam, h 2 órát hánytam, alig aludtam, és a gyerek már 7kor kelt, eszébe nem jutott volna, hogy esetleg segítsen... Kiábrándító, dühítő. Fel tudnék robbanni... Tényleg ez a trendi? Normális? Hogy apuka melózik, anyuka meg ha megpusztul is csak a gyerekkel foglalkozzon, az a dolga, és semmi más... (?)

2015. szept. 15. 08:12
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
48%
5ös vagyok, eleg szomoru akkor ha szamodra unalmasnak tunik a 4 gyerekrol valo gondoskodas vagy epp nem nagy dolognak. Minden elismeresem , hogy 4 gyermeket nevelsz. de nekem mar kevesebbel sem tunt soha unalmasnak, se kis dolognak. es megertem a kerdezot, es ha mar itt tart hogy ennyire stresszel, es hanyt reggel, akkor tenyleg muszaj megbeszelni mindent, es megkerni a ferjet, hogy tobbet segitsen.vagy valamilyen megoldast kitalalni. de sajnos nagyon sok no erzi ezt amit a kerdezo, en ugy velem.
2015. szept. 15. 10:28
 12/22 anonim ***** válasza:
17%

4 gyerekes vagyok, nem kell engem sajnálni, magam választottam, a 4 gyerek már egyáltalán nem unalmas.

De szerintem az egy az igen. Unalmas vagy üres, nem tudom melyik a jobb kifejezés. A gyerek szereti a gyerektársaságot, az anyukának egy kicsit gyereknek kell lenni, hogy tudjon vele foglalkozni, de közben rendezni kell a háztartást felnőttként.

Én rendezem a vállalkozásunk dolgait is időnként, így nem csak a monoton háztartás van. Csak el tudom képzelni (meg mondják más anyukák), hogy akinek egész nap csak mosás, főzés, pelenkázás, etetés, takarítás, annak a sok dolog ellenére se valami izgalmas az élete.

2015. szept. 15. 10:39
 13/22 anonim ***** válasza:
41%

te nagyon be vagy korlátozva

egy gyerek nem is gyerek mi?

van aki ennyit akar és kész. az meg hogy a főzés-pelenka-takarítás háromszögből áll az élet, arról mindenki maga tehet, akkor sem kell csak ennyiből állni a napnak, ha egy gyerekkel van otthon

2015. szept. 15. 10:41
 14/22 anonim ***** válasza:
0%

Nem azt mondtam, hogy egy gyerek nem gyerek. Csak kevés. Az egy után jön a többi.

Böngéssz utána a neten, akinek több van, nagy része azt mondja, hogy jobb a több, mint az egy. Volt pár éve az 56 pizsama sorozat. Nagyon tetszett. Sorba mentek a 11 gyerekestől az 1 gyerekes családig, mindegyikről egy rövid videó.

2015. szept. 15. 10:57
 15/22 anonim ***** válasza:
67%

valakinek elég

neked nem volt, kész

2015. szept. 15. 11:15
 16/22 A kérdező kommentje:
Itt egyeseknél nagy szövegértelmezési problémák vannak, ajjajjj... Ki mondta, hogy unalmas egy gyerekkel itthon, és, hogy beleőrülök a pelenkázás, háztartás, játszás háromszögébe? Én ezeket mind mind megteszem, szívvel, imádom a kislányom, amúgy 2 éves, rendkívül aktív, és akaratos. Sokat kell vele harcolni mostanában, hogy szót fogadjon, mert elkezdődött nála a dackorszak. Hétvégéken szinte mindig megyünk valahova, sosem ülünk otthon, akkor foglalkozik vele, és egyértelműen szereti a kislányát. Nekem az alapvető lustasággal/ önzőséggel akad problémám, hogy amikor látja, mikor hazaér, hogy összeesek (Ő egész nap egy irodában ül, szellemi melót végez, 8 órát dolgozik plusz az utazás, és amikor hazajött két hét szabira, közölte, hogy nagyon durva itthon a gyerekkel, és neki az lesz a a szabadság ha visszamehet dolgozni, emberek közé, beszélgetni, intézkedni, és nem egy ordító, visító kisgyerekkel próbálni ép ésszel, higgadtnak, türelmesnek maradni) és hazaérve egy kicsit mentesíthetne (Mondjuk ordít a gyerek éppen csapkod, hisztizik mert nem engedem neki, hogy a szemetesből egyen), és arra ér haza, hogy látja, hogy már az idegszálaim a szakadás szélén, és jól esne egy annyi, hogy na ülj le, majd én megoldom, kb fél óráról van szó, utána már megy aludni a gyerek... És nem ezt teszi, akkor rosszul esik és dühít, hogy miért nem veszi észre, hogy egy ici picit segíthetne, ha szólok neki, akkor puffogva segít, de tudatja hogy semmi kedve hozzá (pl. fürdesd már meg légyszi, mert hulla vagyok)... Amikor elmondom neki napról napra ezeket a dolgokat, h jól esne a kis segítség, meg ne legyen már ennyire csak magával elfoglalva, akkor felhozza a hétvégéket, hogy akkor mennyit segít, ami igaz is, de én nem azt kérem tőle, hogy a hét minden napján meló után még ő foglalkozzon a gyerekkel alvásig, csupán a gesztus, hogy na mentesítem NÉHA szegény "ásszonyt" mert látom, hogy a haja hullik lassan...
2015. szept. 15. 11:16
 17/22 anonim ***** válasza:
20%
A 9. vagyok.Ó,én is azt érzem,hogy kihullik a hajam a gyerekektől,de azt is látom,hogy a férjem valahogy nem bír velük.Volt,hogy én elmentem(kb. 2 órára),és Vele maradt.Hát,ne tudd meg.Délben értem vissza.A gyerekek még pizsamában-kint a kertben-a ház-bent-úszott a játékoktól.Kérdem hát ez mi?Nem tudta a gyerekeket rávenni,hogy átöltözzenek,elpakoljanak.Mondom MI VAN?!Te vagy a főnök,nem?!Ő is azt mondja,hogy felüdülés melózni.Néha megértem,én is ezt érzem.....
2015. szept. 15. 11:21
 18/22 anonim ***** válasza:
24%
A 9. vagyok:a 3 gyerek közül a legkisebb nálunk is kislány(lassan 3 éves),és mondhatom,Ő viszi a prímet.Hisztiben,dacban,akaratosságban.Szóval tudom,mit is érzel.Annyi a különbség,hogy a kicsi simán befolyásolja,és rosszalkodásra biztatja a nagyokat...
2015. szept. 15. 11:28
 19/22 anonim ***** válasza:
44%
Szerintem az egy gyerek nincs annyi, mint munkahelyen 8 óra felelősségteljes munka. Akár szellemi, akár fizikai. 3 gyerekes anyuka.
2015. szept. 15. 11:30
 20/22 anonim ***** válasza:
45%
Előző vagyok, 28 évesen lettem anyuka, dolgoztam előtte.
2015. szept. 15. 11:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!