Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Eldönthetem egyedül, hogy...

Eldönthetem egyedül, hogy legyen két keresztneve?

Figyelt kérdés

Mindkettőnknek más név tetszik az apjával. Apa kereken kijelentette,hogy annak fogja hívni,aminek ő elképzelte,nekem nem tetszik,de elfogadtam,hogy legyen ez a neve. Viszont kértem,hogy a nekem tetsző név pedig legyen a második keresztneve,de nem megy bele,mert úgysem fogja senki úgy szólítani,meg milyen ronda név már,neki nem tetszik.

A szülésnél megkérdezik apát is,vagy bediktálhatom mindkettőt? Attól is tartok,nehogy emiatt megromoljon valami köztünk,mert néha a másik nevén is szerettem volna hívni,amolyan becenévként.

2015. szept. 19. 17:02
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
Az anyát kérdezik róla. Mi lenne a 2 név, hány hetes terhes vagy?
2015. szept. 19. 17:07
 2/23 anonim ***** válasza:
és mi lenne ha keresnétek egy 3.at ami mindkettőtöknek tetszik? amúgy melyik nevekről van szó?
2015. szept. 19. 17:24
 3/23 anonim ***** válasza:
71%

Nálunk férjemet kérdezték, ő írta rá a karszalagra is. De nálunk nem volt vita.

Sógornőmék egy különleges, és egy hétköznapi nevet választották. Aztán ahogy apuka intézte a papírokat, az egyszerűbb név elmaradt...

Egyeztetek meg mindenképpen

Te miért nem jelentheted ki, hogy annak fogod hívni, aminek elképzelted??? Miért kell egyikőtöknek elnyomni a másikat? Miért kellene bárkinek engedni?

Szerintem az lenne igazságos, ha mindkét nevet megkapná, vagy egy harmadikat választanátok!

2015. szept. 19. 17:32
 4/23 anonim ***** válasza:
60%

Ne haragudj rám hogy ezt mondom de ha az én férjem lenne ilyen bunkó én nem tudom mit reagálnék.. te hordod ki, te szülöd meg a babát, te leszel otthon vele, te vagy az ANYJA és még a nevébe sincs beleszólásod?

A mi gyerekünknek 2 keresztneve van, hasonló okokból. Meg kellene értetned apával hogy ez így lenne fer, én a helyedben nem hagynám magam.

2015. szept. 19. 17:37
 5/23 A kérdező kommentje:

Apa neve: Tünde

Enyém: Cecília

Valamikor még csak a száját húzta,ma már egyértelműen ellenáll.

2015. szept. 19. 17:48
 6/23 anonim ***** válasza:
Nálunk is apát kérdezte a szülésznő,hogy mi a kicsi neve.Nálunk is 2 neve van a lányunknak,de egyértelműen az egyiket használjuk.Szerintem nem jó ötlet két néven szólítani.Keressetek akkor olyat,ami mind a kettőtöknek tetszik.
2015. szept. 19. 17:49
 7/23 anonim ***** válasza:

A gyakorlatot kérdezed vagy a jogot? /A törvények szerint a gyerek neve eldöntése közös megegyezésen alapul, ha ez nincs, akkor a gyámhatóság bekerül a képbe, mint közvetítő szerv./ A gyakorlatban a különböző kórházakban más a protokoll. Van ahol már előre (amikor bemész szülni) ki kell tölteni a papírokat, van ahol a szülés után kérdezik, de változó, hogy az anyától vagy az apától.

Kompromisszumra kellene törekednetek, a trükközés nem fog jól elsülni.

2015. szept. 19. 17:55
 8/23 A kérdező kommentje:
Apa nem engedi el ezt a nevet. Akkor nem lesz kis Cilikém...
2015. szept. 19. 17:55
 9/23 anonim ***** válasza:

Akkor te se engedd el a Cilit. Akkor mi lesz?

Ragaszkodj te is annyira a Cilihez, mint ő a Tündihez. Ennyi.

2015. szept. 19. 18:05
 10/23 anonim ***** válasza:
Nekem is jobban tetszik a Cecília :) A Tünde annyira uncsi, semmilyen név.... De szerintem is jobb lenne ha választanátok egy olyat, ami mindkettőtöknek tetszik.
2015. szept. 19. 18:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!