Eldönthetem egyedül, hogy legyen két keresztneve?
Mindkettőnknek más név tetszik az apjával. Apa kereken kijelentette,hogy annak fogja hívni,aminek ő elképzelte,nekem nem tetszik,de elfogadtam,hogy legyen ez a neve. Viszont kértem,hogy a nekem tetsző név pedig legyen a második keresztneve,de nem megy bele,mert úgysem fogja senki úgy szólítani,meg milyen ronda név már,neki nem tetszik.
A szülésnél megkérdezik apát is,vagy bediktálhatom mindkettőt? Attól is tartok,nehogy emiatt megromoljon valami köztünk,mert néha a másik nevén is szerettem volna hívni,amolyan becenévként.
Nálunk férjemet kérdezték, ő írta rá a karszalagra is. De nálunk nem volt vita.
Sógornőmék egy különleges, és egy hétköznapi nevet választották. Aztán ahogy apuka intézte a papírokat, az egyszerűbb név elmaradt...
Egyeztetek meg mindenképpen
Te miért nem jelentheted ki, hogy annak fogod hívni, aminek elképzelted??? Miért kell egyikőtöknek elnyomni a másikat? Miért kellene bárkinek engedni?
Szerintem az lenne igazságos, ha mindkét nevet megkapná, vagy egy harmadikat választanátok!
Ne haragudj rám hogy ezt mondom de ha az én férjem lenne ilyen bunkó én nem tudom mit reagálnék.. te hordod ki, te szülöd meg a babát, te leszel otthon vele, te vagy az ANYJA és még a nevébe sincs beleszólásod?
A mi gyerekünknek 2 keresztneve van, hasonló okokból. Meg kellene értetned apával hogy ez így lenne fer, én a helyedben nem hagynám magam.
Apa neve: Tünde
Enyém: Cecília
Valamikor még csak a száját húzta,ma már egyértelműen ellenáll.
A gyakorlatot kérdezed vagy a jogot? /A törvények szerint a gyerek neve eldöntése közös megegyezésen alapul, ha ez nincs, akkor a gyámhatóság bekerül a képbe, mint közvetítő szerv./ A gyakorlatban a különböző kórházakban más a protokoll. Van ahol már előre (amikor bemész szülni) ki kell tölteni a papírokat, van ahol a szülés után kérdezik, de változó, hogy az anyától vagy az apától.
Kompromisszumra kellene törekednetek, a trükközés nem fog jól elsülni.
Akkor te se engedd el a Cilit. Akkor mi lesz?
Ragaszkodj te is annyira a Cilihez, mint ő a Tündihez. Ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!