Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Jogosan elégedetlen az au...

Jogosan elégedetlen az au pairünk?

Figyelt kérdés

3 gyerekünk van, ebből kettő iskolás, a harmadik még kicsi. Augusztusban költözött hozzánk az első au pairünk, aki nem rég panaszkodott nekem, hogy túl sokat kell dolgoznia.

Heti kb. 50 órát dolgozik, hétfőtől csütörtökig, és szombat délelőtt. Viszont ez csak kéthetente van így, mert minden második héten itthon van a férjem, és olyankor az au pairrel is rugalmasabbak vagyunk, kb. heti 20-25 órát dolgozik csak, de van, hogy még kevesebbet.

Teljes ellátást kap, saját szobát, ételt, és heti 120 euró zsebpénzt. Vegetáriánus, és ételallergiás is, úgyhogy külön veszünk neki laktózmentes és vegetáriánus kaját, emellett amikor szabadnapos, és húsos ételt akarok csinálni a gyerekeknek, akkor neki külön főzök valamit hús nélkül. Az autót akkor használja, amikor akarja, ha csak bemegy a városba vagy ide-oda a környéken, azt mi álljuk, neki csak akkor kell a saját költségén tankolnia, ha messzebbre akar utazni.

Mikor dolgozik, akkor a kisbabával kell lennie délelőtt, délután a két nagyot hazahozni az iskolából, megetetni őket, és megfőzni a vacsorát. Közben ilyen apróságok, hogy teregetés, mosogatógép, esetleg a konyhában összesöpörni, a kutyát megetetni. Nem kell vasalnia, kutyát sétáltatnia, takarítania, bevásárolnia. Heti 1-2 alkalommal van olyan, hogy elmegyünk a férjemmel valahova este, miután már lefektettük a gyerekünket, de csak olyankor, ha az au pair amúgy se menne sehova aznap.

Szerintetek is túl sokat kell dolgoznia? A lány egyébként 24 éves, és nem mi vagyunk az első fogadó családja.

2015. szept. 18. 17:26
1 2 3 4
 31/33 anonim ***** válasza:
azért ezt nem gondoltam volna, hogy ennyit kapnak az aupairek Spanyolországban. milyen kár, h nem azok az árak vannak ott, mint itt...2 aupairt is tartanék :D
2015. szept. 19. 15:15
 32/33 A kérdező kommentje:

Én főként erről az oldalról tájékozódtam: [link]

És a környékbeli anyukáktól, akik nagyjából az itt leírtakat követik, azaz heti 30 órára 50-60-70 euró zsebpénz, gyerekekre vigyázás és könnyebb házimunka. Bár itt a környéken elég sok au pair kb. heti 40 órát dolgozik, ők 80-100 euró körül kapnak.

Egyébként sokan itt úgy fogták fel, amit írtam, hogy az au pair heti 50 órára kapja a 120 eurót, pedig nem így van. 50+20 óráért kap 120+120 eurót. Dolgozik egyik héten 50 órát, a másikon mondjuk 20-at, az akkor is heti átlag 35 órára jön ki, bárki bármit mond, és mindkét hétre ugyanúgy 120-at kap. Fizethetném úgy is, hogy a munkájával arányosan A héten kap mit tudom én 180-at, B héten pedig csak 60-at, de egyszerűbbnek láttuk úgy beosztani, hogy minden héten ugyanannyit kapjon, mivel így be tudtam állítani neki rendszeres automatikus átutalást a banknál, és nincs az, hogy pl. elfelejtem kifizetni.

A beosztása egyébként a "nehéz" héten 10-10 óra hétfőtől szerdáig (reggel 8-től este 6-ig), csütörtökön 12, mert akkor később érek haza a munkából, viszont ebből kb. 2 órában nagyjából semmi dolga nincs, mert már alszanak a gyerekek, csak ott kell lennie a házban. A gyerekek szépen tudnak együtt önállóan játszani, ilyenkor az au pairnek annyi a dolga, hogy ott legyen mondjuk a szomszéd szobában, de azt csinál, amit akar, nem muszáj velük játszania. Tehát nem hiszem, hogy megszakadna a munkában. Pénteken az au pair szabad, akkor jár nyelvtanfolyamra (ő kérte, hogy járhasson). Szombaton reggel 8-tól du. 1-2-ig kell a kicsire vigyáznia, a 2 nagy foglalkozáson van addig. A kicsit 11 és dél között leteszi aludni, utána azt csinál, amit akar, csak legyen otthon a házban. Vasárnap szintén szabad. Magyarországon sok ember napi 10-12 órát szalag mellett húz le folyamatos munkával, nincs olyan, hogy közben pár órát olvasgathat-netezhet munkaidő alatt, és összesen nem keres heti 120 eurót, nem hogy ennyit tudjon szórakozásra fordítani. Szóval számomra fura, hogy magyarok ezt a pénzt kevesellik ennyi munkára.

A "könnyű" héten a párom otthon van, általában ő foglalkozik a gyerekekkel. Ez rugalmasabb időszak, nem várjuk el, hogy az au pair állandóan ott legyen segíteni, a férjemmel szokták megbeszélni, mi az aznapi program. Ilyenkor főznie nem kell, esetleg mosogatógép és teregetés marad rá (heti 2-3 alkalommal mosunk 1-2 adag ruhát, a mosogatógépet pedig napi egyszer használjuk), de a férjem azt is sokszor megcsinálja. Naponta maximum 3-4 órát szokott segíteni ilyenkor hétfőtől csütörtökig, és ebbe beleszámoltam azt is, hogy heti max. 2-3 alkalommal megkérjük, hogy este maradjon otthon, mert mennénk a férjemmel valahová, miután már lefeküdtek a gyerekek. Szombat délelőtt ezeken a heteken is dolgozik 5-6 órát, péntek és vasárnap teljesen szabad.

Van egyébként szerződésünk, amiben ezeket ugyanígy rögzítettük, ahogy ide leírtam. E-mailben és skype-on is ugyanezt beszéltük meg, mielőtt kijött hozzánk az au pair, tehát tisztában volt vele, milyen lesz a munkarendje.

Egyébként kb. 4 hete jött, tehát még ide is kell szoknia. Nekem is eltartott pár hónapig, amíg megszoktam, hogy teljes munkaidőben dolgozom, eleinte nagyon fárasztó volt. Neki meg ráadásul új az egész környezet is. Viszont mikor erről beszéltünk, rákérdeztem, hazamenne-e, de azt mondta, maradni szeretne. Bízom benne, hogy nem olyan, mint akik ide válaszolgattak, hogy sutyiban keresnének másik családot, nekem meg a képembe hazudnának.

2015. szept. 19. 17:47
 33/33 anonim válasza:

Remelem meg a kerdezo latja a valaszokat ide a kerdeshez. Hat csak huledezek. Pont azt az embert nem fizeti meg, aki a gyermekeire vigyaz. En is aupair vagyok, igaz, hogy angliaban, de en 25 orara kapok 110 fontot plusz a hazautaimat mindig fizeti a csalad (novemberben es karacsonyra is hazamentem).

Teljesen megertem, hog faradt az aupair, de en teljesen mgertem. Iszonyat faraszto egesz nap odafigyelni egy kisgyerekre, az meg csak a raadas, hogy a tobbi is csatlakozik hozza. Es erre meg a fozes csak rajon egy lapattal.

Nem tudom mennyi idos a kicsi, de ha pl elmenne heti 2x delelott bolcsibe, az iszonyat nagy segitseg lenne. Nalunk is igy van,hetfon kedden en vagyok vele, szerda-csut pedig bolcsibe van delelott, penteken mar az anyuka nem dolgozik.

2016. jan. 13. 19:49
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!