Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Jogosan elégedetlen az au...

Jogosan elégedetlen az au pairünk?

Figyelt kérdés

3 gyerekünk van, ebből kettő iskolás, a harmadik még kicsi. Augusztusban költözött hozzánk az első au pairünk, aki nem rég panaszkodott nekem, hogy túl sokat kell dolgoznia.

Heti kb. 50 órát dolgozik, hétfőtől csütörtökig, és szombat délelőtt. Viszont ez csak kéthetente van így, mert minden második héten itthon van a férjem, és olyankor az au pairrel is rugalmasabbak vagyunk, kb. heti 20-25 órát dolgozik csak, de van, hogy még kevesebbet.

Teljes ellátást kap, saját szobát, ételt, és heti 120 euró zsebpénzt. Vegetáriánus, és ételallergiás is, úgyhogy külön veszünk neki laktózmentes és vegetáriánus kaját, emellett amikor szabadnapos, és húsos ételt akarok csinálni a gyerekeknek, akkor neki külön főzök valamit hús nélkül. Az autót akkor használja, amikor akarja, ha csak bemegy a városba vagy ide-oda a környéken, azt mi álljuk, neki csak akkor kell a saját költségén tankolnia, ha messzebbre akar utazni.

Mikor dolgozik, akkor a kisbabával kell lennie délelőtt, délután a két nagyot hazahozni az iskolából, megetetni őket, és megfőzni a vacsorát. Közben ilyen apróságok, hogy teregetés, mosogatógép, esetleg a konyhában összesöpörni, a kutyát megetetni. Nem kell vasalnia, kutyát sétáltatnia, takarítania, bevásárolnia. Heti 1-2 alkalommal van olyan, hogy elmegyünk a férjemmel valahova este, miután már lefektettük a gyerekünket, de csak olyankor, ha az au pair amúgy se menne sehova aznap.

Szerintetek is túl sokat kell dolgoznia? A lány egyébként 24 éves, és nem mi vagyunk az első fogadó családja.

2015. szept. 18. 17:26
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
33%
Két ember munkáját végzi egy ember fizetéséert. Tok mindegy hol laktok, gondolom Európában, ez akkor is kevés pénz. Vigyázzon a gyerekekre, plusz házvezeto is legyen egyben, akkor nem ennyit kene neki adni, hanem a dupláját. Az nem számít hogy ott lakik, és fizettek neki mindent, mert ha nem lakna ott akkor mennyit kapna, ennek a felet? És abból hogy tudna megélni?
2015. szept. 18. 21:59
 12/33 anonim ***** válasza:
Elozo vagyok, úgy akartam írni, "ennek a dupláját? Abból sem tudna megélni.
2015. szept. 18. 22:02
 13/33 A kérdező kommentje:

Spanyolország.

Én is voltam itt au pair, még 2011-ben. Heti kb. 35 óra munkára kaptam 60 eurót. A családban 3 gyerek volt, ebből egy súlyos testi és szellemi fogyatékos.

Azt nem írtam, hogy az au pairünknek a nyelvtanfolyamát is mi fizetjük, és úgy egyeztünk meg, hogy hazautazásnál, ami jövő nyáron lesz, majd a repülőjegyét is kifizetjük.

Azt viszont leírtam, hogy nem kell takarítania. Heti 4 főzésen kívül kb. semmi házimunkát nem kell végeznie, naponta egyszer kipakol a mosogatógépből (max. 10 perc), hetente 2-3 alkalommal kitereget (max. 15 perc), és ennyi. Szabadnapjain nem kell csinálnia semmit, takarítani pedig takarítónő szokott. Nem tudom, honnan jött ez a házvezetőnőzés, nem ez a dolga, hanem a gyerekekkel kell foglalkoznia. Még csak játszania sem kell velük folyamatosan, sőt, ha önállóan játszanak a gyerekek, hagynia kell őket, hadd foglalják le magukat, mert meg kell szokniuk, hogy nincs ott velük mindig felnőtt, hogy játsszon velük.

2015. szept. 18. 22:27
 14/33 anonim ***** válasza:

10-es vagyok, nyelvtanfolyamokat nekem is fizettek mindenhol és min 2 repjegyet is évente!

nem tudtam, hogy Spanyolországban ilyen szar a helyzet....háááát...ha neki sok, akkor probáljátok vele megbeszélni, hogy mégis o hogy képzeli...te meg kezdj el keresgélni másik lány után. (greataupair.com)

2015. szept. 18. 22:33
 15/33 A kérdező kommentje:
Nem azt mondta, hogy szeretne hazamenni. Annyit mondott, hogy nem gondolta volna, hogy ennyire fárasztó egész nap 3 gyerekkel lenni. Az előző családjánál mindig szabad délelőttjei voltak, mert ott már az összes gyerek iskolába járt. Egyébként azt mondta, szeret itt lenni, csak nagyon kimerítőek neki azok a hetek, amikor a férjem nincs itthon napközben. Ezzel sajnos mi se tudunk mit kezdeni, mert dolgoznunk nekünk is muszáj, de próbálunk neki több szabad időt adni az olyan heteken, amikor itthon van a férjem.
2015. szept. 18. 22:39
 16/33 anonim ***** válasza:
persze, nem mondta ki....de szinte biztos vagyok benne, hogy már más családoknál is jelentkezett....
2015. szept. 18. 22:42
 17/33 A kérdező kommentje:
Örülök neki, ha így gondolod, de én azért bízom benne, hogy olyan ember vigyáz a gyerekeimre, aki egyenes és őszinte velem, mint ahogy én is az vagyok vele.
2015. szept. 18. 22:49
 18/33 anonim ***** válasza:

Szerintem próbáljatok valami kompromisszumra törekedni. PL ha a húzósabb heteken meg lehetne oldani, hogy ne kelljen főznie, az könnyebbség lenne neki? Vagy mi az konkrétan amit nehezen tud kilogisztikázni és totál lefárasztja? Pl mondjuk rendeltek kaját, vagy előre megfőzni szinte készre és fagyasztani, amikor kell elővenni... vagy biztos van ötlet, mivel lehet picit gördülékenyebbé tenni azt az időszakot, amivel nehezen birkózik meg. Azért lássuk be, a "csak egy kis teregetés-mosógép pakolás-szárítógép pakolás- mosogatógép stb" sok kicsi sokra meg alapon igencsak el tudja vinni az időt. Pláne ha ott van 3 gyerek és az ember azt érzi, hogy sose tud befejezni normálisan semmit amit elkezd :)

Az nyilván nektek sem jó, ha ő rossz érzésekkel kűzd, ha túlterhelődik stb, mert ez végső soron a kicsiken fog csattanni, mert türelmetlen lesz vagy hasonló. Ezért szerintem érdemes végiggondolni, található-e valami korrekt kompromisszum.

Fizuról: Én jelenleg hasonló felállásban dolgozom, csak idehaza. Talán annyiban más a helyzet, hogy többféle pedagógiai végzettségem+gyakorlatom is van, specko is, és két saját gyerek mellett picit nagyobb a rutinom. Megmondom őszintén (ezért le szoktak pontozni :D ), én 160 e Ft körül kapok minimum és ehhez hozzájön a napi háromfogásos ebéd, meg cafeteriaként komplett lánykaruhatár amit az ő nagyobbik gyerekéről leörököl az én nagyobbikom. És havi szinten kell kb 2 éjszakát ott töltenem, nem hetente. Szóóóval... ennyiért és ilyen felállásban én nem vállalnám. De nyilván ez nagyon helyzetfüggő. És a lényeg nem az, hogy miszerintünk jogosan panaszkodik-e, hanem hogy 1 : Ti meg akarjátok-e tartani magatok mellett őt, vagy sem. 2: ha igen, akkor milyen kompromisszumot lehet kötni?

Sok sikert! :)

2015. szept. 18. 23:33
 19/33 anonim ***** válasza:
Hétfőtől csurotortokig és szombat délelőtt dolgozik összesen 50 órát. A szombat délelőtt az elméletileg 8-12 kell, hogy legyen, tehát akkor az 4 óra,. Magyarán a másik 4 nap alatt 44 órát kell ledolgoznia. Napi 11 óra az kva sok. És mikor jár nyelvtanfolyamra?
2015. szept. 19. 05:49
 20/33 anonim ***** válasza:
52%

" egyenes és őszinte velem" nem zárják ki egymást, hogy éppen másik családot keres és emellett a lány oszinte és egyenes.

te sem azzal kezded a munkahelyeden, hogy felmondasz, elotte másik állást keresel, nézelodsz, érdeklodsz stb. és attol, mert munkát váltasz és mondjuk ezt idoben bejelented nem leszel egy hazug, senkiházi..

2015. szept. 19. 07:32
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!