Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Jogosan elégedetlen az au...

Jogosan elégedetlen az au pairünk?

Figyelt kérdés

3 gyerekünk van, ebből kettő iskolás, a harmadik még kicsi. Augusztusban költözött hozzánk az első au pairünk, aki nem rég panaszkodott nekem, hogy túl sokat kell dolgoznia.

Heti kb. 50 órát dolgozik, hétfőtől csütörtökig, és szombat délelőtt. Viszont ez csak kéthetente van így, mert minden második héten itthon van a férjem, és olyankor az au pairrel is rugalmasabbak vagyunk, kb. heti 20-25 órát dolgozik csak, de van, hogy még kevesebbet.

Teljes ellátást kap, saját szobát, ételt, és heti 120 euró zsebpénzt. Vegetáriánus, és ételallergiás is, úgyhogy külön veszünk neki laktózmentes és vegetáriánus kaját, emellett amikor szabadnapos, és húsos ételt akarok csinálni a gyerekeknek, akkor neki külön főzök valamit hús nélkül. Az autót akkor használja, amikor akarja, ha csak bemegy a városba vagy ide-oda a környéken, azt mi álljuk, neki csak akkor kell a saját költségén tankolnia, ha messzebbre akar utazni.

Mikor dolgozik, akkor a kisbabával kell lennie délelőtt, délután a két nagyot hazahozni az iskolából, megetetni őket, és megfőzni a vacsorát. Közben ilyen apróságok, hogy teregetés, mosogatógép, esetleg a konyhában összesöpörni, a kutyát megetetni. Nem kell vasalnia, kutyát sétáltatnia, takarítania, bevásárolnia. Heti 1-2 alkalommal van olyan, hogy elmegyünk a férjemmel valahova este, miután már lefektettük a gyerekünket, de csak olyankor, ha az au pair amúgy se menne sehova aznap.

Szerintetek is túl sokat kell dolgoznia? A lány egyébként 24 éves, és nem mi vagyunk az első fogadó családja.

2015. szept. 18. 17:26
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:

7-es válaszoló vagyok.

Szerintem a kisbaba teljes rábízása már egy teljes au-pair-i foglalkozás. Szerintem félre értettük, hogy " Nem kell vasalnia, kutyát sétáltatnia, takarítania, bevásárolnia", de akkor is maga az idö a gyerekekkel lenni is sok. Te magad sem csinálod, ezért mentél vissza dolgozni.

Szerintem elkellene gondolkodnod, hogy tényleg megéri neked is dolgoznod, és a gyerekeket, egésznapra idegenre bízni. Föleg a kisbabát. Nem lenne egyszerübb a babát max bölcsödébe adni, vagy nannit fogadni mellé, és csak félnapot dolgoznál.

Èn németországban élek, itt van 2 gyerekem, és a férjem is német. Itt az anyukák nem nagyon fogadnak au-pairt mert eleve csak félnapban dolgoznak. Az akinek szüksége van az anya fizetésére is ott az anya egésznapra bölcsödébe, oviba, iskolába adja a gyereket, és így dolgozik. Ahol nincsen szükség annyira a pénzre, ott az anya max félnapban dolgozik, vagy 3 teljes nap munka,és 2 nap a gyerekkel. Még az olyan anyukák is akik karriert építenek, és már most magas beosztásban vannak.

Kihasználni egy au-pairt nem fog sokáig menni, mert el megy töletek. Még annyit, hogy itt sokhelyen nem au-pair van, hanem házvezetö nö aki ott lakik, és neki azért többet fizetnek, de többet várnak el.

2015. szept. 19. 07:33
 22/33 anonim ***** válasza:
0%
Sokat dolgozik és keveset keres. Te sem véletlenül nevezed zsebpénznek a fizetését. Egyáltalán ez az összeg eléri a minimálbért?
2015. szept. 19. 08:16
 23/33 anonim ***** válasza:
71%

Utolsó!

Az au pair nem fizetést kap, hanem valóban zsebpénzt. Elvileg semmi más, nem gyerekkel kapcsolatos munkára nem lehet befogni se

2015. szept. 19. 09:12
 24/33 anonim ***** válasza:
0%
Amit egy dolgozó a munkájáért kap azt magyarul fizetésnek hívják (vagy bér, illetmény, stb.) A magyar zsebpénz szó egészen mást jelent.
2015. szept. 19. 09:41
 25/33 anonim ***** válasza:
69%
De az au pair nem számít dolgozónak, utolsó. Az au pair ottlakasert és ellátásért cserébe besegit a gyerekkel kapcsolatos teendőkbe, miközben nyelvtanfolyamra jár -amit a család fizet - és emellett zsebpénzt kap. Fizetést a nanny kapna. Az viszont nem 120 euró per het kategoria és nem is fog 50 órát dolgozni
2015. szept. 19. 10:38
 26/33 anonim ***** válasza:
16%
Nem számít dolgozónak? A kérdező azt írta, hogy dolgozik, méghozzá minden második héten 50 órát. Végülis nekem midegy minek számít, szerintem jogosan elégedetlen és amint teheti le fog lépni.
2015. szept. 19. 11:05
 27/33 anonim ***** válasza:
68%

Nem, nem számít dolgozónak. Nézzünk más peldat: anno a szakmunkaskepzőkben egy hét munka, egy hét iskola volt a gyerekeknek. Simán le élet dolgozniuk a napi 8 órát, fizetést viszont nem kaptak érte. Nem tudom most hogy van a rendszer amúgy. Vagy a kozmunkas, aki szintén ledolgozza, amit kell és kap érte 50x ezret.

Az au pair nem számít dolgozónak. Az mas dolog, hogy a kérdező elvarja, hogy az legyen, de nem fizeti meg.

2015. szept. 19. 11:10
 28/33 anonim ***** válasza:
0%
Magyarországon munkának számít, speciális jogviszony, speciális adózási szabályok vonatkoznak rá, de attól még munka, amiért ellenérték jár. Bocs, hogy nem ismerem a vonatkozó spanyol jogszabályokat, de szerintem nem is az a lényeg, hogy ott milyen jogviszonynak minősül, hiszen egyértelműen dolgozik ez a fiatal lány és nem is keveset.
2015. szept. 19. 11:37
 29/33 anonim ***** válasza:

[link]

Spanyolország, 30 óra

Milyen munkára kérhető és mire nem

[link]

Zsebpénz 50-70 euró (30 óra munkáért )

[link]

2015. szept. 19. 11:40
 30/33 anonim ***** válasza:
Az igaz, utolso. Remélhetőleg ott is hagyja őket hamarosan
2015. szept. 19. 11:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!