Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mi ez az új felfogás? Miért...

Mi ez az új felfogás? Miért néznek le amiatt mert relativ fiatalon lettem szülő?

Figyelt kérdés

Mostanába egyre többször futok bele olyan megjegyzésekbe, hogy milyen felelőtlen vagyok, hogy fiatalon vállaltam gyereket.

23 éves vagyok a férjem 28 éves. Két év házasság után vállaltuk a gyermeket.

Főiskolát végeztem, a szüleimnek vállakozása van. A kezdetektől nem is volt kérdéses, hogy ott fogok én is dolgozni.

Mindig is fiatalon szerettem volna anya lenni, mire felnőtt lesz még én is fiatal leszek, jobban megtudjuk egymást érteni. Nyugodtan unokázhatok, és utána is élhetek még.

Anyukám is fiatalon szült engem, tökéletes a kapcsolat közöttünk, a legjobb barátnőm is egyben.

Eddig elengedtem a fülem mellett ezeket a megjegyzéseket, de mikor azt hallom hogy vad idegen emberek megszólnak, hogy na ez is a semmire vállal fiatalon gyereket kezd elszakadni a cérna.

Ez valami új felfogás, hogy fiatalon ciki szülővé válni?

Miért egyenesen arányos, hogy a fiatal szülő semmire vállal gyereket?

2015. szept. 12. 11:21
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:
57%
Nem uj felfogás ,már 13 éve is ez volt mikor fiamat szültem és egy olyan általánositáson alapszik hogy aki 20 évei elején szül az gyesre vagy anyuka nyakára szüli a gyereket,mert ilyen jó pár volt akkor és most is .
2015. szept. 12. 16:05
 32/37 anonim ***** válasza:
42%
Én emiatt nem nézlek le, hanem becsüllek.
2015. szept. 12. 20:14
 33/37 anonim ***** válasza:
87%

"A huszas éveik elején szülők többsége munkakerülő semmirekellő"

Gyönyörű általánosítás, gratulálok, megnyerted a nap tahója címet.

2015. szept. 12. 20:33
 34/37 anonim ***** válasza:
18%
Én csak munkakerülő semmirekellőket ismerek,de ők nem is csináltak titkot abból,hogy nem akarnak dolgozni.Kifogtak egy balekot,aki hajlandó eltartani őket,és azóta is potyogtatják kb. 3 évente a babukákat.
2015. szept. 13. 07:25
 35/37 anonim ***** válasza:
100%
És a saját ismeretségi köröd alapján sikerült ilyen messzemenő következtetést levonni?
2015. szept. 13. 20:06
 36/37 anonim ***** válasza:
74%

Akkor ezt kapd ki, én nem csak, hogy kvázi fiatalon (24 évesen) szültem, de mellette csöppet sem hétköznapi a külsőm (rézvörös haj, tetoválások, piercing, tornacipő). Szakmám van, saját lakásunk, házasok vagyunk és várnak vissza a jól fizető munkahelyemre. Ha látnád, amikor a nagy játszóra kiérek, hogy összesúgnak a mamiklánok :) És tudod mit csinálok? Semmit. Nem érdekel. Beülök a homokozóba a fiammal és játszok.

Mert megszólnak, ha fiatal vagy, de megszólnak akkor is, ha 30 fölött szülsz. Megszólnak ha 2 évesen még szoptatsz, de akkor is, ha nem tudtál szoptatni. Megszólnak ha hordozókendőben viszem a gyerekem (ó, hányszor szóltak be emiatt), de akkor is ha sír a babakocsiban. Megszólnak, ha nem öko-bio-ezo ételekkel eteted a gyereked, de akkor is, ha túl öko-bio-ezo vagy :) Ez van, ha anya lettél mindenért meg tudnak szólni, ha meg akarnak. De ha figyelmen kívül hagyod, és élvezed az anyaságod minden percét, nem összeesküvés elméleteket gyártasz, akkor hidd el sokkal boldogabban fognak telni ezek az évek.

2015. szept. 16. 13:24
 37/37 anonim ***** válasza:
Szerintem nem ciki, én becsülöm. Mióta a bulizás, az utazgatás, a fesztiválokra járás "cool", azóta sajnálják az ilyen fiatalokat akiknek a család, a gyerekek fontosabbak. Pedig egy gyerek sokkal több örömöt ad mint évente háromszor elmenni nyaralni, szerintem.
2016. aug. 19. 11:50
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!