Mi ez az új felfogás? Miért néznek le amiatt mert relativ fiatalon lettem szülő?
Mostanába egyre többször futok bele olyan megjegyzésekbe, hogy milyen felelőtlen vagyok, hogy fiatalon vállaltam gyereket.
23 éves vagyok a férjem 28 éves. Két év házasság után vállaltuk a gyermeket.
Főiskolát végeztem, a szüleimnek vállakozása van. A kezdetektől nem is volt kérdéses, hogy ott fogok én is dolgozni.
Mindig is fiatalon szerettem volna anya lenni, mire felnőtt lesz még én is fiatal leszek, jobban megtudjuk egymást érteni. Nyugodtan unokázhatok, és utána is élhetek még.
Anyukám is fiatalon szült engem, tökéletes a kapcsolat közöttünk, a legjobb barátnőm is egyben.
Eddig elengedtem a fülem mellett ezeket a megjegyzéseket, de mikor azt hallom hogy vad idegen emberek megszólnak, hogy na ez is a semmire vállal fiatalon gyereket kezd elszakadni a cérna.
Ez valami új felfogás, hogy fiatalon ciki szülővé válni?
Miért egyenesen arányos, hogy a fiatal szülő semmire vállal gyereket?
Igen ez mondjuk igaz, hogy sokan tényleg a semmire szülnek.
De én se szólok meg senkit amiatt mert mondjuk 30év felett szült.
Annyira rossz ez az egy kalap alá vesznek úgy hogy semmit nem tudnak rólam.
Nem tartom magam felelőtlennek.
Minimum egy főiskola után már "vadidegen". :-)
A másik meg, hogy én inkább ezt a gyakori "miért néznek le" kérdéseket nem értem.
Az embereket egyre többet foglalkoztatja mások megítélése, mint az, hogy ők maguk mitől érzik jól magukat.
"Viszont lassan kezdem úgy érezni, hogy micsoda égbekiáltó bűn ennyi idősen gyereket vállalni."
Az a legnagyobb baj, hogy kezded így érezni. És most akkor mi lesz? Beadod a gyereket a zaciba, és elválsz?
Vagy inkább sz@.rsz rá és boldog leszel a családoddal?
Én nem közel 40-esen akarok gyereket vállalni, de tudod mennyire nem érdekel mit gondolnak?
Tök mindegy mit csinálsz, ha szűk nadrágot hordasz az a baj, ha bő nadrágot az a baj, ha karrierista vagy az a baj, ha otthonülős az a baj, és a végtelenségig sorolhatnám.
A "ciki" szót pedig felnőtt ésszel töröltem a szótáramból, mert eléggé gyerekes.
A másik, hogy eddig elengedted a füled mellett. Most pedig nem? Most mi lesz? Felveszed a bokszkeztyűt és levered őket?
felelőtlenség két év házasság után gyereket vállalni. Korai még.
Tényleg? És miért válik el rengeted harminc felett házasodó pár, akik 8-10 év után vállalnak gyereket?
Én 19 évesen férjhez mentem, egy év múlva szültem, és fél év után kérte meg a kezem a férjem. Húsz éve vagyunk együtt, egyetemista gyerekkel...
Jó lenne megtanulni, hogy az idő és a kor semmire nem garancia.
esélyes a gyesre gyerekvallalas.
És akkor mi van, ehhez van köze bárkinek? Éb 97-ben szültem, éljen Bokros, nem volt gyed, csak gyes. Vetettem volna el a gyereket, mert szerinted gyesre szülni felelőtlenség? Aki csedet, gyedet kap, az is eljut ám a gyesből megélni időszakig, akkor kösse fel magát, mert gyesből él, és szerinted az megvetendő?
Természetesen nem fogok leütni senkit, nem is fogom zaciba adni a gyereket :)
Egy idő után mindig eljön egy pillanat mikor már nem tudom csak úgy a fülem mellett elengedni ezeket a megjegyzéseket.
Ezért is tettem fel ide a kérdést, hogy nagyjából a helyzetünket látva mások mot gondolnak.
A lényegen változtatni persze nem fog, de érdekelnek a vélemények.
A kapcsolatban eltöltött idő szerintem sem mérvadó, hiszen 2 és 10 év elteltével vállalt gyermek után is elválhatnak a szülők.
Jelen esetben egy családi vállalkozásban én itthonról is tudok dolgozni és igen én is csak gyest kapok.
Nem tartom magam ezért sem kevesebbnek.
Egyet se aggodj, en 26 evesen szultem, de a játszóteren engem is rendszeresen "letinedzsereznek" az idosebb anyukak. Persze poenbol, de tudom, h minden viccnek a fele igaz...meg hat rengetegszer megkaptam már, h nem felek e ilyen fiatalon a gyerkenevelestol, ne szoljak semmit, mert meg a tojashej a fenekem van, stb.
Komoly vegzettsegem van, megbecsult, fix, jol fizeto allasom, de ez kutyát nem erdekli, csak h gyerek vagyok. 27 evesen😊
Amugy igaza van az egyik hozzászólónak, h ezzel nem kell foglalkozni. Nem ertem miert erdekel, en pont lesz@rom ki, mit gondol. Javaslom neked is😊
Szia!
Egy pillanatig se érezd rosszul magad, ideális az életkorod a babához.:) Én 26 évesen szültem először, diploma, 5 év munkaviszony és 1 év házasság után. Nem bántam meg, két kamaszgyerekkel még mindig fiatal(os) anyuka vagyok, és folyamatosan azt hallom a velem egyidős (tehát 40 felé járó) most babázó anyukáktól,hogy bárcsak ők is korábban vállaltak volna gyermeket.
Egyiknek azért szólnak be, mert korán szül, a másiknak azért, mert későn, a harmadiknak azért, mert nem akar szülni, a negyediknek azért, mert csak egy gyereket akar, az ötödiknek azért, mert sokat, a hatodiknak azért, mert szegény és úgy szül és még sorolhatnám.
Hagyd figyelmen kívül az ilyesmit!
Ha engem lenéznének olyan dolog miatt, ami az egyik legboldogabb része az életemnek, akkor sem hallanám meg, ha direkt a fülembe üvöltenék.
Talán túl boldog vagy, és unalmas lett az élet, ha vadidegenekkel foglalkozol. Hidd el, az emberek tudnak olyan miatt bántani, ami neked is rossz, és ezerszer jobban fáj, minthogy boldog vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!