Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerintetek ha egy nő otthon...

Szerintetek ha egy nő otthon van a gyerekkel, a férj pedig sokat dolgozik, elfogadható az a hozzáállás, hogy mindent csak a nő csináljon, mert ő van otthon?

Figyelt kérdés
2015. szept. 7. 14:06
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
82%

Én felajánlanám neki, hogy maradjon otthon ő a gyerekkel, te pedig visszamész dolgozni, kíváncsi lennék, hogy reagálna:)

Főzés: magatokra főzz meg legalább 2-3 napra előre, illetve ha a férjed minden nap mást enne, akkor be a fagyasztóba, és lehet később válogatni.

Síró baba és a tűzhely közötti járkálás: mivel már egy éves, én vennék a helyedben háti hordozót, azt élvezni fogja, és a hasának is jót tesz, onnan nézelődik, ameddig megfőzöl.

Ruhacsere: hogy legalább az övét ne kelljen, ikeában lehet kapni esőkabát szerű, hosszú ujjú előkét, amit két perc alatt letörölsz, és az ő ruhája legalább nem lesz olyan. Ha etetéskor rendszeresen összeken téged is, akkor én magamra is húznék egy esőkabátot fölülre, ameddig megeteted.:D

A több napra főzéssel már sok időt tudnál spórolni. Én régen minden nap más kaját csináltam, szerencsére sikerült átszokni a több napos adagra. A gyereknek is több adagot csinálnék és fagyasztanám.

A fő kérdésedre a válaszom az, hogy ez családtól függ. Ha reggel 6-kor elmegy és este 6-ig nem ér haza, akkor én megtennék mindent, hogy minél kevesebb dolga legyen a férjemnek. Emellett pedig javítanék a hatékonyságon pl. úgy,a hogy fentebb írtam. Ha még ígyis sok, akkor mindenképp kérném, hogy segítsen többet.

2015. szept. 7. 18:10
 22/31 A kérdező kommentje:

nem semmi 20-as az aztán a kert! 4000nm nem semmi,a fűnyírás is gondolom ötszörre lehetett meg. hát mi még szerencsések vagyunk,hogy a szondáig nem jutottunk el, tényleg mindentől van egy rosszabb.

21-es nagyon jó ötleteket írtál :-) de szerintem a fél konyhát befóliázhatnám mert annyira csapkod :-) az előkével az a bbaj,hogy utálja,fogja és lekapja magáról.

2015. szept. 7. 23:25
 23/31 anonim ***** válasza:
56%

Kedves Kérdező!

Nekem is olyan babám volt, aki mellett vagy nme tudtam semmit megcsinálni, vagy 15x annyi ideig tartott, mint egyébként, főleg azért, mert ha egy percre eltávolodtam tőle (értsd: míg az etetőszékben majszolgatott, felálltam volna elmosni egy tányért), már kétségbeesetten sírt is. Nagyon rossz alvó volt, az altatás sokszor tovább tartott, mint maga az alvása. Két éves koráig éjjel is többször kelt, de volt egy időszak, amikor óránként. Olyan kimerült voltam, hogy már semmi máshoz nem volt erőm, kedvem, és ez meg is látszott a lakáson, féltem, hogy valaki váratlanul beállít hozzánk.

Amit így saját tapasztalatból nagyon tudok ajánlani, az a Fly Lady program. Az a lényege, hogy nagyon kis lépésekben segít kialakítani egy olyan háztartás-szervezési rutint, aminek segítségével napi többször 10-15 perc alatt szépen rendben lehet tartani a lakást anélkül, hogy kicsit is fárasztó lenne. Kisgyerek mellett persze ez sem olyan egyszerű, de amikor visszamész dolgozni, nagyban megkönnyíti a dolgodat, ha naponta csak 15-20 percet kell szánnod a háztartásra, mégis minden rendben lesz.

A főzéshez: aki rutinos, annak tényleg nem kell az étel fölött állni, amíg megfő, de törekedni kell arra, hogy a lehető leggazdaságosabban jöjj ki az idővel. Pl. ha darált húsból készítesz valamit, nem igazán tart tovább akár háromszoros adagot elkészíteni mondjuk hétvégén, amikor jobban van időd, és adagokban lefagyasztani, aztán fel lehet használni rakott zöldséghez, babaételhez, tésztaszószhoz, stb.

A hozzátáplálás elején nálunk is katasztrofális helyzetek uralkodtak a konyhában, tényleg jó ötlet akár a nagyméretű, könnyen tisztítható előke, akár a padlóra körben újságpapírok (reklámújságok), amiket aztán csak felszedsz és talán nem is kell utána felmosni..

A férjed kollégáiról: azt írod idősebbek, akkor nagy valószínűséggel nem mostanában voltak kicsik a gyerekeik. Egyrészt szerintem vagy fele sem igaz annak, amire most már emlékeznek, vagy két lehetőség van: a feleségüknek anno rendszeresen segített a nagymama, vagy a másik gyakori eset, hogy ugyan ragyogott a lakás és kétfogásos ebéd volt minden nap, a gyerek viszont egész nap a járókában sírdogált. Csak ismételni tudom magam: elsősorban most azért vagy otthon, hogy a gyerekeddel foglalkozz. Az pedig közös döntésetek volt, hogy amíg te otthon vagy a kicsivel, addig vállaltátok, hogy annyival kevesebb pénzből éltek, amennyi nálad kiesik, ezért finoman szólva nem tartom gerinces dolognak azt, ha a férj a nő orra alá dörgöli, hogy ő dolgozik, akkor neki otthon már jár a pihenés. És igaza volt annak, aki írta, hogy ha most ehhez szokik hozzá, akkor mi lesz, amikor visszamész dolgozni? Tiéd lesz a 8 ór amunka melett 100%-ban a gyerek(ek) és a háztartás is?

És igen: próbáljon meg egész nap minőségi időben a gyerekével lenni plusz a háztartást vezetni, egyiknek sincs vége délután négykor, de még este 8-kor sem, meglátjuk, hogy a nap végén azt mondaná-e, hogy egész nap semmit nem kellett csinálnia.....

2015. szept. 8. 05:05
 24/31 A kérdező kommentje:
megnéztem 23-as a fly lady tényleg nagyon ötletes,jó dolgok vannak benne,tényleg jónak tűnik :-) megpróbálom majd. hát ha dolgozom tuti be kell segíteni,mert nekünk nem ehet az ovódába,oda is külön ebédet kell bevinni nem vállalnak szerintem itt se étellallergiásnak főzést (legtöbb helyen nem tudják vállalni)
2015. szept. 8. 08:07
 25/31 anonim ***** válasza:
0%

Kerdezo, en a vasalast kihagynam, felesleges idopocsekolas.

Fozni en is 2-3 napra fozok, es a fagyasztoba is teszek.

2015. szept. 8. 12:37
 26/31 anonim ***** válasza:

Szerintem a haztartas a no dolga ilyen esetben, de ezt nem ugy ertem hogy minden nap ablakpucolassal egybekotott nagytakaritas meg hasonlok. Pl. a vasalas szerintem is teljesen felesleges. Nalunk mondjuk meg nincs gyerek, de kettonkre sincs idom munka mellett vasalgatni, csak a parom ingeit szoktam, ha kell vmi alkalomra. De ez havonta ketszer negyed orat jelent kb. amugy meg teregetesnel jol kirazom a ruhakat es kesz, rajtunk ugyis kisimul. A gyereknek meg nem mindegy hogy a vasalt vagy a vasalatlan ruhat kopkodi le meg keni ossze?

En is a Fly lady-t javasolnam neked. Mert ha egy-egy feluletet pl. wc, mosdo, mosogato, konyhaasztal rendberaksz ugy nagyjabol, annak van latszata. Nem kell mindennap port torolni meg felmosni. Ha morzsas a szonyeg akkor meg eleg csak azt a az egy negyzetmetert felporszivozni, ami koszos, nem kell akkor mar az egesz lakast.

A ferjed reszerol meg szerintem az alap kene hogy legyen, hogy a gyerekkel o is foglalkozik amikor hazaer. Persze szusszanhat egy fel orat, amig vacsorazik meg lefurdik, de utana nyugodtan besegitset a furdetesnel, pelenkazasnal, altatasnal.

Ami a hazimunkat illeti, az rendben van hogy nem o mosogat, de amit kiszedett a hutobol azt vissza is pakolhatja maga utan, meg a mosogatoig azert elviheti a tanyert. Illetve ha atoltozik akkor nem art ha beletalal a szennyeskosarba es nem dobalja szanaszet a levetett cuccait. Na meg amikor belep az ajton labtorles meg ilyesmi. Ezekkel rengeteget tud segiteni. Legalabb utana ne kelljen mar kulon pakolni meg takaritani.

Nem tudom nalatok felmerulnek-e ilyen problemak, de az en ferjemet ezekre ugy kellett megtanitanom, sajnos neki sem volt evidens. Azota viszont sokkal nagyobb rend van nalunk.

Fozessel kapcsolatban meg azt tanacsolnam, hogy probalj egyszerubben elkeszitheto kajakat fozni, amit 10 perc alatt bedobsz a tepsibe es 1-2 ora alatt megsul a sutoben. Ne bonyolitsd tul, ne akarj langost vagy palacsintat sutni amikor egy csomo mas dolgod is lenne. Minden csak szervezes kerdese.

2015. szept. 8. 13:06
 27/31 anonim ***** válasza:

Csatlakozom az előttem szólóhoz.

+ nagyon túlzásnak tartom hogy azt írod 3 hetente pucolsz ablakot ?! Az összes ablakot 3 hetente? Az irtó nagy munka, így megértem hogy nem sok időd marad másra.

2015. szept. 8. 13:35
 28/31 A kérdező kommentje:
hát gonodlhatod,hogy nem jó kedvemben :-( de még 1db fa se nőtt meg,kicsik még,betonozva sincs,az út sincs kész,úgyhogy esküszöm 3 hét után,úgy néz ki,mintha egy éve nem lett volna pucolva,a férjem beáll a teherautóval a kerekek verik rá a koszt az ablakra (van 2 nagy ablak ami földtől palfonig ér,meg dupla terasz ajtó szintén a plafonig érő is)
2015. szept. 8. 15:27
 29/31 anonim ***** válasza:

A háztartás vezetése az otthon lévőnek a feladata alapjaiban hétköznap. Ez azonban nem jelenti azt, hogy apuka egy poharat se rakjon arréb, ha meglátja.

A tiszta lakás, tiszta ruha, rendezett háló, konyha elvárható szerintem. Természetesen a gyerek kupit csinál,de én ezt igyekszem folyamatosan karban tartani. Ez úgy működik, hogy mindent a helyére teszek, rögtön takarítom, ha leesik a földre, stb. A játékok, amivel játszik persze elöl van, de én úgy nevelem őket, hogy az a játék legyen elöl, amivel éppen játszanak, ne az egész halmaz. Így nekik is sokkal átláthatóbb minden.

Mosást, teregetést én csinálom. A takarítást is. Este vacsi után van, hogy a férjem összesöpör, amíg gyerkezem. Fürdetni ő szokott általában. A gyerekezésből kiveszi a részét.

A párod kollegái eléggé érdekes felfogásúak. Egy gyereknek az apjára is szüksége van, ketten vállaltátok őt! Kettőtöknek kell nevelni is. Hétvégén pár órát is nyugodtan vigyázhat rá!

2015. szept. 8. 15:45
 30/31 anonim ***** válasza:

Szia! Én megértelek, sajnos nekem is noszogatnivaló férj típus jutott, magától nem sok kedve van foglalkozni a gyerekkel, hétköznap szinte semmit, hétvégén is unszolásomra viszi el nagymamához(ahol természetesen nem neki kell foglalkozni vele) vagy játszótérre ritkán. Szerintem lusta. Pedig nagyon szereti a gyereket, csak ezt a feleadatot rám akarja hárítani hétfőtől vasárnapig. Noszogatni kell, én nem hagyom magam, mert nem lesz jó vége, ha én is megyek vissza dolgozni, én sem fogom ezt meló mellett bírni.

Amit én a hosszú hónapok alatt kitapasztalatam, leírom, hátha segít, hol tudsz időt megspórolni, ha már segítséged nincs.

Főzés:

- a fagyasztásos technika tényleg működik.Pl. én rendszeresen fagyasztok kész pörköltet (darált húsos, darabos verzióban is, fél kg-os csomagokban) Ezeket felengedve készíthetsz hozzá pl. tarhonyát, vagy más tésztafélét, ha rádobsz egy tejfölt máris kész a tejfölös, hozzá nokedli, vagy ha fokhagymával ízesíted kész a brassói, de ez alapja lehet sokféle rakott ételeknek is.

-továbbá: húsleves, gulyásleves, töltött káposzta, panírozott rántott husi, golyónként fasírt szintén működik fagyasztva

-jolly joker a halrudacska

-péksütiket én is sütöm, kenyérsütőgép nagy barátom, helyettem dagaszt, keleszt (kalács, kifli, kakaós csiga, stb. így készül)Sok olyan receptem van, amit este bekeverek (pl.pogácsa), reggel csak szaggatom és sütöm (bocs, pogit is inkább kockákra vágva, a lehulló szélek újraformázásával sem töltök időt) Igy tízóraira sokszor a játszótéren már a friss házi pogácsát falatozzuk.

-rakott ételek gyakran vannak, ezeket is este kell összepakolni, amikor alszik a gyerek, hűtőbe be, reggel csak sütöm. Mire megreggelizünk, kész az ebéd. Ráadásul egyszerre kész a köret,és husi

-húsleves tényleg magának megfő, nem kell felette állni

- sütőzacskó mindig legyen: ebben gyorsabban sül a husi és még mosogatnod sem kell tepsiket

Takarítás: egy nap csak 1 dolgot csinálj: pl. 1. csak porszívózol és felmosol

2. csak törölgetsz

3. csak mosol, vasalsz

4. csak ablakpucolás

5. csak a fürdőt takarítod

6. csak konyha takarítás

Így egy hét sem kell és ragyogni fog minden, bármekkora a ház- lakás

Vasalni, port törölni lehet alvásidőben is, csendes tevékenység.

Amit lehet gyerek mellett, vagy ameddig őt is érdekli bevonni a munkába, akkor jut időd pihenni is néha alvásidejében.

Ezek jutottak eszembe.Minden jót.

2015. szept. 12. 11:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!